Ege Postası
Geri

CHP İzmir'den mesafeli 19 Mayıs kutlaması: Kim ne mesaj verdi'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101’inci yıl dönümünü Cumhuriyet Meydanı'nda törenle kutladı.Törene katılım Koronavirüs salgını sebebiyle sınırlı tutuldu. Törende İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer önemli açıklamalarda bulundu.
CHP İzmir'den mesafeli 19 Mayıs kutlaması: Kim ne mesaj verdi'
Haberler / Yerel Politika
19 Mayıs 2020 Salı 13:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, Kurtuluş Savaşı'nın ilk adımı olarak kabul edilen ve Atatürk’ün kurtuluş mücadelesi için Samsun’a ayak basışının 101’nci yılında Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenledi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenine CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel, Kamil Okyay Sındır, Tacettin Bayır, Sevda Erdan Kılıç, Özcan Purçu, Bedri Serter, Kani Beko, Murat Bakan, Mahir Polat, Ednan Arslan, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ve bazı partililer katıldı.

Koronavirüs salgınından dolayı kısıtlı katılımla gerçekleşen törende sosyal mesafe kuralına uyuldu ve maske takıldı.

Törende CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Atatürk Anıtı'na, partisinin kadın ve gençlik kolu il başkanlarıyla birlikte çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşmalara geçildi.

UYAN: SÖZ VERİYORUZ

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen törende gençler adına konuşma yapan CHP İzmir İl Gençlik Kolu Başkanı Ozan Uyan da konuşmasında şunları belirtti;

"19 Mayıs özgürlük ve demokrasi mücadelesidir. 101 yıl önce atamızın başlattığı bu mücadeleye onun gençleri olarak sonuna kadar sahip çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu toprakların gençleri olarak mücadeleyi sürdüreceğimize, diktaya asla izin vermeyeceğimize söz veriyoruz. Yaşasın tam bağımsız Türkiye cumhuriyeti, yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk."

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel yaptığı konuşmada “Bin bir zorluk ve fedakarlıkla kurulan bu ülkede huzur ve barış içerisinde yaşamamıza engel olmak isteyenlere asla ve kat'a izin vermeyeceğiz” dedi. Yücel konuşmasında şunları dile getirdi;

BİRLİĞİMİZE ENGEL OLMAK İSTEYENLERE İZİN VERMEYECEĞİZ

Bugün Türk ulusunun emperyalizme karşı verdiği bağımsızlık mücadelesinin başladığı gün. 15 Mayıs 1919'da işgal kuvvetlerine ilk kurşunu bu topraklarda Hasan Tahsin atarken, 4 gün sonra 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk ulusal direnişi örgütlemek için Samsuna çıkıyordu. Her türlü yokluğa ve imkansızlığa rağmen bu topraklar kanla ve ateşle yoğrularak tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Bizlere bu vatanı bahşeden, bu topraklarda eşit yurttaşlık temeline dayalı özgür bireyler olarak yaşamamızı sağlayan Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anıyorum. Bin bir zorluk ve fedakarlıkla kurulan bu ülkede huzur ve barış içerisinde yaşamamıza engel olmak isteyenlere asla ve kat'a izin vermeyeceğimizi, Cumhuriyet'e ve onun değerlerine bağlı kalacağımıza Atamızın huzurunda söz veriyoruz. Başta Atamızın Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerin ve tüm İzmirli hemşerilerimizin 19 Mayıs gençlik ve spor bayramını kutluyorum.

SOYER, GENÇLERİMİZE SÖZ VERİYORUZ…

Törende yaptığı konuşmayla İzmirlilere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “ Cumhuriyete ve onun değerlerine devam edeceğiz” dedi.  

İzmir’i “kuruluşun ve kurtuluşun şehri’ diye tanımlayan Soyer şöyle devam etti:

“İzmir, hepimizin bu nedenle gurur duyduğu bir kenttir. İzmir ve Türkiye emperyalizme karşı tarihin bildiği en büyük zaferi kazandı. Atalarımız gerçekten çok büyük bedeller ödediler, çok canları yandı ve bugün üzerinde huzurla, barışla içerisinde yaşadığımız bu cennet vatanı bize bıraktılar. O nedenle minnettarız. Biz cumhuriyete ve onun değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Buradan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesi ile tüm gençlerimize söz veriyoruz. Onların mutlu ve huzurlu yaşayacakları bir memleket kurmak için son nefesimize kadar canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Bayramımız kutlu olsun hepinizi saygıyla selamlıyor, tüm İzmirli hemşerilerimizin ve Türkiye’nin bayramını kutluyorum, bayramımız kutlun olsun.”

Konuşmaların ardından alanda bulunanların ellerindeki karanfilleri Atatürk anıtına bırakması ve çekilen toplu fotoğrafların ardından tören sona erdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası