Ege Postası
Geri

CHP İzmir’in bayramlaşmasında flaş mesajlar, 1989 hatırlatması

CHP İzmir İl Başkanlığı’nın organize ettiği bayramlaşma töreni İzmir Sanat’ta gerçekleşti. Törende konuşan İl Başkanı Deniz Yücel, birliktelik vurgusu yaparken “İzmir’de işimiz daha zor CHP olarak kendimizle yarışıyoruz. Çıtayı her geçen gün daha da yukarı taşıyoruz” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ise 1989 seçimlerini hatırlatarak, "Stratejik bir saldırıyla karşı karşıyayız. Belediye başkanlarımızın üzerinde çok ağır bir saldırı yapılıyor” dedi. CHP'nin bayramlaşmasında flaş mesajlar, 1989 hatırlatması
CHP İzmir’in bayramlaşmasında flaş mesajlar, 1989 hatırlatması
Haberler / Yerel Politika
9 Ağustos 2019 Cuma 20:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HAYRULAH YILDIZ/ EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü  bayramlaşma törenini İl Başkanı Deniz Yücel öncülüğünde Kültürpark İzmir Sanat’ta gerçekleştirdi. Bayramlaşma törenine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Murat Bakan ve Bedri Serter, CHP’li Belediye Başkanları, İl Yöneticileri, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

“ATATÜRK’ VE ŞEHİTLERİMİZE YARAŞIR ŞEKİLDE ÇALIŞACAĞIZ”

Törende konuşan Başkan Yücel, birliktelik vurgusu yaparken, “Bayramlar dayanışma ruhumuzu güçlendiren, ortak değerlerimiz ve ortak günlerimiz. Dini ve milli bayramlarımızı özgür bir Türkiye’de kutlayabiliyorsak, gelenek, örf ve adetlerimizi yerine getirebiliyorsak başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz sayesinde yapıyoruz. Biz onlara yaraşır bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“ZOR BİR SÜREÇ ATLATTIK”

Seçim döneminde CHP’nin zor bir süreç geçirdiğini dile getiren Başkan Yücel, “Zor bir süreç atlattık. CHP adaylarına yapılan karalama ve iftiralara rağmen yılmadan, teslim olmadan, partimiz örgütümüzle birlikte ittifak yaptığımız siyasi partililerle halkın tüm kesimiyle birliktelik yakaldık. Sivil diktaya karşı birlikte mücadele verdik. Bu mücadele emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 23 Haziran İstanbul seçiminden sonra, haksız ve hukuksuz bir şekilde mazbatası iptal edilen Ekrem İmamoğlu’nun yeniden seçildiği seçimde bir tarih yazdık. Bu Türkiye için yeni bir başlangıç. Herkesi kucaklamaya devam etmek zorundayız. İstanbul’da AKP’li ve MHP’li seçmenin desteğini aldık. Bu partilerin seçmenin vicdan ve adalet duygusu yok mu elbette var. Doğruluk ve adalet duygularıyla oynanırsa bunların bir karşılığı olur İstanbul seçmeni bu adaletsizliğe karşı duyarsız kalmadı” ifadelerini kullandı.

“İZMİR’DE İŞİMİZ DAHA ZOR”

Başkan Yücel, CHP’nin İzmir’de işinin zor olduğunu belirtirken, “İzmir’de işimiz zor biz CHP olarak kendimizle yaraşıyoruz. Çıtayı her geçen gün daha da yukarı taşıyoruz. Belediyelerimizin hizmetleri halkımıza ulaşıyor. Ancak bu bizi rehavete sevk etmemeli. Bizler bu başarıyı sağlayacak kadrolara ve bürokratlara sahibiz. Bu başarıyı tüm Türkiye’ye yaymak zorundayız. CHP’nin başarısını Türkiye’nin kurtuluş reçetesi olarak sunmak gibi bir hedefimiz var. Mücadelemizi sürdürmek zorundayız. Herkese kucak açacağız. Bu vatanı kurarken kimseyi ötekileştirmedik. Sen Türksün sen Kürtsün Sen, Alevisin, sen Sunnisin demedik. İnsanları kucaklayarak daha çok çalışarak. Atamıza ve onun emanetlerine sahip çıkarak yürümek zorundayız” dedi.

“İKTİDARI DEĞİŞTİRMENİN YOLU İTTİFAKTAN GEÇİYOR“

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, mevcut iktidarı değiştirmenin yolunun ittifaktan geçtiğini dile getirirken, “31 Mart öncesinde kurduğumuz ittiffak büyüyerek devam ediyor ve devam ettireceğiz. Büyüyeceğiz, daha fazla kucaklayacağız, bu iktidarı değiştirmenin yolu kuracağımız bu ittifaktan geçiyor. Seçim öncesi kurduğumuz ittifaka sıkı sıkı sarılacağız. Omzumuzdaki yük çok büyük. İzmir sadece İzmir’den ibaret değil. İzmir Türkiye’nin umudu. Türkiye’deki umut İzmir’den beslenmek istiyor. Bu sorumluluk hepimizin üzerinde. Birçok kent ve belediyenin başarsızlıkla ilgili gerekçeleri olaibilir ancak bizim hiçbir mazeretemiz yok. Biz her şeyi yapmaya muktediriz, kimseden beklemeden en çok biz başarmak zorundayız. O umuda layık olmak, gelecek günler için umudu büyütmek hepimizin görevidir” ifadelerini kullandı.  

“STRATEJİK BİR SALDIRIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

CHP’li Belediye Başkanlarına saldırı olduğunu  savunan Başkan Soyer, “Stratejik bir saldırıyla karşı karşıyayız. 1989’da gerçekleşen tabloyu bugün bir daha gerçekleştirmek için, belediye başkanlarımızın üzerinde çok ağır bir saldırı yapılıyor. Biz hata yapsak yahut yapmasak bu saldırı devam edecek. Biz hata yapmamak zorundayız. Bunu yapacak akla ve dayanuşmaya sahibiz. Umutları büyütecek çekirdek yapı burada duruyor. Bayramda herkes dinlensin bayram sonrası, canla başla ve aşkla mücadeleye devam edelim” dedi.

“YARIN KAZ DAĞLARI’NA İZMİR’İN UMUDUNU GÖTÜRECEĞİZ”

Başkan Soyer, yarın Kaz Dağları’na İzmir’in umudunu götüreceklerini belirtirken, “Kaz Dağları’nda bir katliam var. Biz karşı çıkmak ve dur demek zorundayız. Yarın Kaz Dağları’na gideceğiz ve İzmir’İn umudunu götüreceğiz. Oradaki arkadaşlarımıza yalnız olmadıklarını ileteceğiz. Birleşe birleşe kazancağız. Direnene direnene kazanacağız. Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası