Ege Postası
Geri

CHP Menemen İlçe Başkanı Erdoğan sessizliğini bozdu: Partimizle bağlantısı yoktur

CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında sabaha karşı düzenlenen operasyonla gözaltına alınan CHP’den istifa eden Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkında sessizliğini bozdu. Aksoy’un istifasının ardından CHP ile ilgisinin kalmadığını belirten İlçe Başkanı Erdoğan, “Kendisini savunmak, iddialara açıklık getirmek yerine CHP’den ‘istifa’ etmeyi tercih etmiştir. Bu tarih itibari ile CHP üyesi değildir. Partimizle de bağlantısı yoktur. Yaşananlarla ilgili hukuki süreç ve yargı süreci devam etmektedir” dedi.
CHP Menemen İlçe Başkanı Erdoğan sessizliğini bozdu: Partimizle bağlantısı yoktur
Haberler / Yerel Politika
20 Kasım 2020 Cuma 15:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP Genel Merkezi tarafından kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilen ve daha sonra CHP’den istifa eden Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve aralarında yardımcılarının da bulunduğu kişilere yönelik bu sabah yürütülen ‘zimmet ve irtikap’ soruşturması kapsamında operasyon yapıldı. Başkan Aksoy da dahil 29 gözaltı kararı verildi.

Aksoy’un CHP Genel Merkez tarafından 16 Kasım’da kesin ihraç istemiyleYüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi ve ardından Aksoy’un 18 Kasım’da partiden istifa etmesiyle ilgili sessizliğini koruyan CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan yazılı açıklama yaparak sessizliğini günler sonra bozdu.

Aksoy’un CHP ile ilgisi bulunmadığının altını çizen Erdoğan, “Belediye Başkanı kendisini savunmak, iddialara açıklık getirmek yerine 18.11.2020 günü CHP’den ‘istifa’ etmeyi tercih etmiştir. Bu tarih itibari ile CHP üyesi değildir. Partimizle de bağlantısı yoktur. Yaşananlarla ilgili hukuki süreç ve yargı süreci devam etmektedir. “ dedi.

CHP Menemen’in görevinin başında olduğuna vurgu yapan Erdoğan, “Genel Merkez , İl Başkanlığı, İlçe Başkanlığı hiyerarşisinde CHP Menemen İlçe Yönetimi, CHP Menemen Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte hiçbir zaafiyete mahal bırakmadan görevinin başındadır. “ dedi.

İlçe Başkanı Erdoğan’ın açıklaması şöyle;

“CHP, Atatürk’ün modernleşme devriminin yapı taşlarını oluşturan, altı ok ilkeleri ve demokrasinin evrensel kuralları ile sosyal demokrat bir kitle partisidir. Eş ve eşit bir yaşamı özgür birey çizgisinde adaleti, demokrasiyi, barışı ve emeği savunur.

31 Mart Yerel Seçiminde CHP, MİLLET İTTİFAKI tercihi ile seçimlere girmiş, ülke genelinde üstün bir başarı sağlamıştır. Menemen bu başarı çizgisinde yerini almıştır. 

CHP’nin her kademedeki seçilmişleri ‘parti kimliğine’, ‘parti aidiyetine’ ve ‘etik değerlerine’ sahip çıkarak halka hizmet ilkesi ile görev alırlar.

Bu süreçte seçilen Menemen Belediye Başkanı ve Menemen Belediyesi ile ilgili bir süredir ciddi iddialar içeren şikâyetler partimizin yetkili kurulları tarafından incelenmiş ve 16.11.2020 tarihli MYK toplantısında Belediye Başkanı Kesin İhraç istemiyle ve tedbirli olarak YDK’ ya sevk edilmiştir. Ancak Belediye Başkanı kendisini savunmak, iddialara açıklık getirmek yerine 18.11.2020 günü CHP’den ‘İSTİFA’ etmeyi tercih etmiştir. Bu tarih itibari ile CHP üyesi değildir. Partimizle de bağlantısı yoktur. Yaşananlarla ilgili hukuki süreç ve yargı süreci devam etmektedir. 

19 Ocak 2020 tarihinde yapılan ilçe kongresi ile göreve gelen CHP Menemen İlçe Yönetimi seçildiğinden bu yana partimizin ideolojisinden, etik değerlerinden TAVİZ VERMEDEN ‘parti aidiyeti ‘ ve ‘parti kimliği’ esası ile görevini yapmış, yapmaya devam etmektedir. 

Genel Merkez /İl Başkanlığı/İlçe Başkanlığı hiyerarşisinde CHP Menemen İlçe Yönetimi, CHP Menemen Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte hiçbir ZAAFİYETE mahal bırakmadan görevinin başındadır. 

Menemen İlçe Başkanlığı olarak Örgütümüzle, Belediye Meclisi Üyelerimizle ve Menemenli hemşehrilerimiz ile Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırıncaya kadar durmaksızın yol almaya devam ediyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası