Ege Postası
Geri

CHP Menemen'de 9 Eylül coşkusu

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 96., İzmir ve Menemen’in kurtuluşunun 97. yılı nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen kokteyle Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, İlçe Yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve Menemenliler katıldı. 'Şimdi Kemal Kılıçdaroğlu zamanı'
CHP Menemen'de 9 Eylül coşkusu
Haberler / Yerel Politika
10 Eylül 2019 Salı 15:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kalabalık bir katılımcı grubu ile gerçekleşen kokteylde açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Başkanı Serdar Değirmenci, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti olarak başladıkları Kurtuluş Savaşı mücadelesinden, savaşın kazanılmasından, gerçekleştirilen devrimlerden ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne dönüşümlerinden bahsetti ve “9 Eylül Türkiye’nin temellerinin atıldığı önemli bir gündür. Bizlere bugünleri armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere mücadele eden bütün kahramanları şükranla anıyorum, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Serdar Değirmenci: “Cumhuriyeti kurtarmak kurmaktan zor değildir”

“Bugün Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkeye ne yaptı diye soranlar yakın tarihimizi inkar edenlerdir” diyen Serdar Değirmenci,  ülkemizde devleti, cumhuriyeti, demokrasiyi kuran bir parti olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’nin tarihi ve geleceği olduğunu belirtti. Değirmenci, “Değerli arkadaşlarım cumhuriyeti kurtarmak kurmaktan zor değildir. Cumhuriyet’i biz kurduk, biz yaşatacağız. İkinci Genel Başkanımız rahmetli İsmet İnönü, “Bu ülkede namus erbabı insanlar, en az namussuzlar kadar cesur olmazsa bu ülke kurtulmaz” demiştir. İlticacılardan da bölücülerden de daha cesuruz, yürekliyiz. Cumhuriyeti de bu insanların elinden alıp, kurtaracağız. Bu bizim Cumhuriyet Halk Partili olmamızın, Atatürk’e karşı sorumluluğumuzun gereğidir” diye konuştu. Son yerel seçimlerin gösterdiği gibi Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara yürüdüğünü anlatan Serdar Değirmenci, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara yürüyüşünü engellemek isteyen güçler, İstanbul seçimlerinin kazanılmasında çok büyük emeği geçen CHP’nin çok değerli İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu hedef almışlardır. Canan Kaftancıoğlu’nu bunlara yedirmeyeceğiz. Genel Başkanımıza belli aralıklarla saldırılar yapılmaktadır. Bu saldırılar bizi yıldırmaz, yıldıramaz. Yapılan her türlü baskıya rağmen boyun eğmeyeceğiz, direneceğiz. Cumhuriyeti sonsuza kadar koruyacağız, yaşatacağız. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi” diyerek sözlerini tamamladı.

Serdar Aksoy: Cumhuriyet Halk Partisi devrimci kimliğini her dönem ortaya çıkarmasını bilmiştir

Kokteyle katılan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin savaş meydanında, Anadolu isyanının ateşiyle kurulmuş bir parti olduğunu belirterek, “Kuvay-i Milliye hareketinden, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin içinde sıyrılıp gelerek hem bağımsızlık mücadelesini hem de devrimleri gerçekleştirmiş bir siyasi partidir Cumhuriyet Halk Partisi. O yüzden Cumhuriyet Halk Partisi’ni diğer siyasi partiler ile karıştırmayalım. Hepsi gelip geçicidir. 3 yıl,  5 yıl, 10 yıl iktidarda kalır sonra erir giderler. Ama Cumhuriyet Halk Partisi baraj altında kalmasına rağmen küllerinden yeniden doğmasını bilmiş bir partidir. Çünkü bizim kökümüz Anadolu’dur, devrimlerdir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür, İsmet İnönü’dür, Bülent Ecevit’tir” dedi.

Anadolu halk isyanını tamamlamış, Cumhuriyeti kurmuş, emperyalizmi savaş meydanlarında yenmiş bir hareketin devamı olduklarını vurgulayan Başkan Serdar Aksoy, “1950’li yıllar ile birlikte partimiz demokratik, parlamenter rejime geçmek için harekete geçti. Devrimci tarzını, iddiasını yeniden ortaya çıkardı ve iktidarı Demokrat Parti’ye teslim etmekte hiçbir sıkıntı görmedi. Bizim demokrasiden anladığımız şey işte budur. 1970 yılından sonra CHP yine devrimci bir duruş takındı ve “Demokratik sol” kavramını ortaya çıkardı. CHP bu devrimci kimliğini her dönem ortaya çıkarmasını, Anadolu’nun bağrına o mührü basmasını bilmiştir. Aynı 31 Mart ve 23 Haziran İstanbul seçimlerinde olduğu gibi. Cumhuriyet Halk Partisi olmaz denileni yine gerçekleştirdi” diye konuştu.

Serdar Aksoy: Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi zamanı, şimdi Kemal Kılıçdaroğlu zamanı

Son süreçte Genel Başkanlarının demokrat, özgürlükçü tutumuyla, hak, hukuk, adalet dediklerini ve yeni bir dönemi başlattıklarını belirten Başkan Aksoy, “Genel Başkanımız hak, hukuk, adalet diyerek Ankara’dan İstanbul’a yürüdü. Tarihte eşi benzeri görülmemiş o yürüyüşün sonucunda halkımız Cumhuriyet Halk Partisi’ne bu seçimlerde onay verdi. 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinden sonra yakalanan bu enerjiyi kaybetmemeliyiz. Şimdi birlik olma zamanıdır. Şimdi cumhuriyetin, demokrasinin zamanıdır. Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi’nin zamanıdır. Şimdi Kemal Kılıçdaroğlu’nun zamanıdır” dedi. Bunu bile iktidarın son bir yıl içinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırılara göz yumduğunu hatırlatan Aksoy, son yaşanan yumurtalı saldırıyı da kınadığını ifade etti. Aksoy, “Korkunun ecele faydası yok. Ne yaparsanız yapın bir dönemin sonuna geldik. Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi’nin dönemi başlıyor. Bizim tek önderimiz vardır, o da Selanik’te açılmış bir çift mavi gözdür. Onun arkasından gitmeye devam edeceğiz. Atatürk ilke ve devrimlerini sonuna kadar savunacağız. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi. Hepimizin doğum günü kutlu olsun” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası