Ege Postası
Geri

CHP Narlıdere İlçe Başkanı Fırat'tan TV35'te çarpıcı açıklamalar

TV 35 ekranlarında yayınlanan Beyaz Masa programına konuk olan CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, partisinde tamamlanan delege seçimlerini ve başlayacak olan kongre sürecini değerlendirdi. Fırat, "İki dönemin yeterli olacağını söylemiştim. Bizim de iki dönem ve benzeri konularda bir kültür oluşturmamız lazım. Koltuğa yapışmamamız lazım.Biz de adayım denilmez” dedi. İl Başkanı Deniz Yücel’i başarılı bulduğunu da kaydeden Fırat, “Büyükşehirde grup başkanvekilliği, grup sözcülüğü yaptı. Bu süreçte de ciddi kazanımlar elde etti. Bu tecrübeleri yaşanabilecek erken seçimde de kullanabilir. Genel başkanımız da başarılı bulduğunu ifade ediyor." dedi. Başkan Fırat'tan TV35'te çarpıcı açıklamalar
CHP Narlıdere İlçe Başkanı Fırat'tan TV35'te çarpıcı açıklamalar
Haberler / Yerel Politika
9 Aralık 2019 Pazartesi 11:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-TV 35'te yayınlanan Beyaz Masa programında Kutluhan Nesil'in sorularını yanıtlayan CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, iki dönemdir yürüttüğü görevine gelmeden önce ve geldiği süreçte sürekli ‘iki dönem başkanlığın yeterli’ olacağını belirttiğini ifade ederek, ilçe  başkanlığı için yeniden aday olduğu şeklinde bir söylemde bulunmayacağını vurguladı.

“Geldiğimizde en fazla iki dönem bu görev yapılmalı dedik. İki dönemin yeterli olacağını söylemiştim. Bizim de iki dönem ve benzeri konularda bir kültür oluşturmamız lazım. Koltuğa yapışmamamız lazım” diyen Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat,  “Biz de adayım denilmez” dedi.

Koltukta oturayım kalkmayayım doğru değil

İlçe başkanı Fırat, bu konudaki düşüncelerini, “Bizde örgütlerde partide bu değerli göreve aday olmak bizim açımızdan çok sevindirici. Çok kıymetli arkadaşlarımız var. Narlıdere’de üye yoğun, siyasi olarak da yoğun bir yer. 6-7 arkadaşımız var. İsimlerini duyuyoruz. Arkadaşlarımızın bu medeni cesaretlerini takdir ediyorum, kutluyorum.  Her biri birbirlerinden kıymetli. Bu partiyi başarıya taşıyacak kıymetteler. Partiye emek vermiş arkadaşlarımız var. Bunların da denenmesi lazım, yönetmeye talip olacak arkadaşların olması lazım. Bizde adayım denilmez. Ben adayım aday değilim şuyum buyum. Bunların bir anlamı da yok diye düşünüyorum. Partililik bu değil. O sorumluluğu bir dönem daha alıp çalışırsınız. Ama aşağının da önünü açmak lazım. Bu koltukta oturayım kalkmayayım doğru değil. Başka arkadaşlar da var. Sadece Narlıdere için değil başka ilçeler için de söylüyorum” şeklinde açıkladı.

Kavga görüntüsü vermemeliyiz

İlçe kongreleri sürecinde dışarıya kavga eden görüntüsü verilmemesini isteyen CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, “Bizim bu dönemde dışarıya basına böyle kavga edilen bir görüntü vermememiz gerekiyor. Yandaş basın algı yönetme tekniğini kullanarak pireyi deve yapıyor. Bundan kaçınmamız lazım. Hoşgörülü olalım. İlle bir yerde ben olacağım kavramını kafamızdan atalım, biz olalım” dedi.

İl başkanımızı çok başarılı buluyorum

İl Başkanı Deniz Yücel’i başarılı bulduğunu da kaydeden Şahin Fırat, “Sürdürmek istiyorsa il başkanlığını mutlaka da yapması gerekir. Büyükşehirde grup başkanvekilliği, grup sözcülüğü yaptı. Bu süreçte de ciddi kazanımlar elde etti. Bu tecrübeleri yaşanabilecek erken seçimde de kullanabilir. Genel başkanımız da başarılı bulduğunu ifade ediyor. Bizim bu süreçte şu olsun bu olsun diye bir şey dememiz gerekiyor. Çalışıyorsa başarılı ise devam etmesinde yarar görüyorum partinin başarısı için. Bu iki yıllık görev süresini de çok iyi kullandı. . İl başkanımızı ben çok başarılı buluyorum. Bu dönem çok çok daha başarılı olur diye düşünüyorumı” ifadelerini kullandı.

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI 

Ülke  yangın yerine dönmüş. İşyerleri kapanıyor. Büyük firmalar konkordato ilan etmiş. Şehir üniversitesi kavramı var. Birbirlerinin açıklarını ortaya çıkarıyorlar. Bilmediğimiz ne kadar gizli saklı işler yapmışlar. Önümüzdeki süreçte daha sık göreceğiz. Yıl sonuna kadar AKP’den ayrılanlar iki partiye gidecek. Saraya giden CHP’li. Bir deli bir kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış misaline döndü. Duayen bir gazeteci bir haber attı. Önce içeride kaynağım var dedi, arkasından CHP İÇİNDEN birinden aldım dedi. Bu kadar mı yalan söyleni? Halka yalan söylememiz lazım.

Suni gündemler yaratmaya devam edecekler

Önümüzdeki süreçte böyle benzer gündemler göreceğiz. Partiyi yıpratma adına. Yaratılan algıdan dolayı ülkenin önemli hassas gündemlerini gizleme adına pek çok şey göreceğiz. Gündemi değiştirmek için. Saraya gitti gitmedi vatandaş bundan ne kazand? CHP 96 yıllık kurumsal bir parti. Genel başkan zaten gerçekten zeka ürünü ciddi bir sabırla paydamız demokrasi, özgürlük, eşit yurttaşlık, ekonomik refah dedi. 31 Mart’ta da ciddi bir başarı yakaladık. Bu tür sunni gündemler yaratıldığında bizim kulak ardı edip CHP iktidarı için destek veren bileşenlerimizle hareket etmemiz lazım. Bizim tüzüğümüz, genelgelerimiz var. Genel başkanın nasıl seçileceği yazılıyor. Talimatla partiye genel başkan olmaz. Bu algıyı kim yönetiyorsa şiddetle kınıyorum. Halkın gerçek gündemi farklı.

Başkanlarımız ayırt etmeden halka hizmet ederse iktidara…

Doğru tercihler yapıldı. CHP’li belediyeler, geçen hafta yapılan ankette aldıkları oylarını daha fazla arttırmışlar. Bugün yüzde 54 ile seçilen Adana başkanımız yüzde 60’lara, Yavaş ha keza öyle. Demek ki vatandaşa dokunuyor CHP’li belediyeler. Ciddi emek sarf ediyorlar, sarf etmeleri de gerekiyor. İktidara giden yol yerelden geçiyor. Bizim 50 artı bir almamız için belediyelerimiz halka hizmet etmeli. Ayırt etmeden. Şu anda yapıyorlar zaten. İktidara ancak bu şekilde yürürüz.

Başkanımız kısa sürede güzel şeyler yaptı

Abdül Batur başkanımız kıymetli bir siyasetçi, bürokrat. 5 yıl İZBETO genel müdürlüğü yapmış, 20 yıl Narlıdere belediye başkanlığı yaptı. Birlikte dayanışma içinde çalıştık. Son 4 yıllık ilçe başkanlığında dayanışmamızı güçlendirdik. Ali Başkanımızı da birikimli, il başkanlığı yapmış olan bir isim. Geldiğinden beri kısa sürede güzel şeyler yaptı. Belediyelerin bütçelerini biliyorsunuz. Halktan toplanan vergiler, harçlar var. Kısıtlı bütçeyle geldiği günden bu yana başta temizlik olmak üzere ciddi şeyler yapıyor. Kadın kooperatifi gerçekten güzel bir proje. Şu anda başarılı bir şekilde çalışıyor. Kadınların aile ekonomisine katkıda bulunacağı bir durum. Kreş çok değerli bir hizmet. 5 yıl içinde ihtiyaç halinde diğer mahallelerde de kreşler açılacak. Evinde çocuğu olan kadın çalışma hayatına katılamıyor. Kadının evinden çıkıp çalışması, hane bütçesine katkı sağlaması lazım. Cüzi ücretlerle kreş açılması sosyal belediyeciliğin önemli hizmetlerinden birisi.

Başkanlarımız başarılı olmak zorunda

Slow food projesi var. Marka kent yaratılması için emek veriyor. Takdirle izliyoruz çalışmalarını. CHP’li tüm belediyelerin bu yaşanan süreçte mutlaka ve mutlaka başarılı olması gerekiyor. Başka lüksümüz yok. En büyük sorumluluk başkanların üzerinde olmakla birlikte bizler de örgüt olarak başkanlarımıza gereken desteği vermemiz, fedakarlık gerekiyorsa bizim yapmamız lazım. İktidarı yakalamak için bu şart. CHP iktidarında Türkiye halkları huzur bulacak. Demokrasiyi dolu dolu yaşayacak. Halkın parasını çaldırmadan üzgün bir şekilde katmasını sağlayacağız, bu da ekonomik refah ve başarıyı getirecek. Köprüler şehir üniversiteleri birilerine kaynak yaratmak için yapılıyor. Devletin kasasından bir kuruş çıkmayacak diyorlar ama her yıl bütçeden ciddi anlamda para koyuyorlar. Yüzde 30 dolulukla çalışıyorlar ama gitmesek de parasını biz ödüyoruz. Geçmediğimiz köprülerin parasını da biz ödüyoruz.

Bize oy veren vatandaşları utandırmamamız lazım

Örgütlerimizin üzerinde de yük var. Bize iktidara taşıyan paydaşlarımızla yan yana olmalıyız rakip partiler olsa da. Başkanlarımızın sorumluluğu da çok çok yüksek. Bize oy veren vatandaşları utandırmamamız lazım. Vatandaş ‘ben CHP'ye inanıyorum’ dedi. Emanet oyları kalıcı hale getirmemiz ve inançlarını boşa çıkarmamamız gerekiyor. O yüzden örgütlerin ve başkanların sorumluluğu fazla.

Alanı iyi tanıyoruz

Narlıdere ilçe başkanlığına gelmeden önce 13-14 yıl zaten siyasetin merkezinde çalıştık. 2003’lü yıllarda biz seçim koordinasyon merkezi kavramıyla yola çıktık. Alanı tanırsanız alanı iyi yönetirsiniz. Yine yerel seçimlerde yüzde 80 oy alacağız dedik. Yüzde 80’e yakın oy aldık, Türkiye birincisi olduk. 99 sonrasında Kosova’ya gittiğimizde, oradaki seçim yönetiminde de bulunduk. Orada uluslararası bir tecrübe de ettik. O tecrübelerimizden de yararlandık, partimize bu katkıyı sağladık. Alanı iyi tanıyoruz.

Mahalle meclislerini artırmalıyız

Sağlıklı bir üye yapısına kavuşma sıkıntısı var partinin. Aktif, çalışan, üreten üye yapısıyla ilgili eksiklerimiz var. Bunlar tam net olarak giderilmedi. Diğer bir konu mahalle meclisleri. Bunu daha kemikleştirme, kurumsallaştırmalıyız. Tüzüğümüzde mahalle örgütlerimiz var. 14 kişiye çıkardık üye sayısını. Üye ortalamasına baktığınızda partimizin ülke ortalaması yüzde 1,5’larda, bizde yüzde 10’ları buluyor üye sayımız, üye sayımız 5 binleri buluyor. Hemen hemen her ilçede 14 kişilik mahalle meclislerinde güzel işler yapılabilir. Nezih bir yapı. Delegasyon seçimlerinde de bunlar öncülük yapıyor. Siyasi akiller ve mahalle meclisleri bir araya gelerek delegasyon yapılarını oluşturdular. 17 Kasım’da başarılı bir şekilde delege seçimlerini yaptık.

İl başkanımız ve yöneticilerimiz süreci başarılı yönetti

Bir mücadele. Güzelliği de bu. Ben daha iyi yönetirim. Bizler daha iyi yönetiriz. Bunlara talip olmak kadar güzel bir şey yok. Hiç talip olmayan olsa daha kötü. Mücadelenin olduğu yerlerde ufak tefek tartışmalar olabilir. Diğer partilerde hiçbir şey yok. İl başkanımız il yöneticilerimiz de ciddi anlamda katkı sundular. Başarılı şekilde süreci yönettiler. Hepsine teşekkür ediyoruz. 30 ilçede 600 delege seçildi. Ufak tartışmalar olması normaldir.

Delege seçiminde hiçbir şeye karışmayan ilçe başkanıyım

İlçe kongreleri başlayacak. Sıkıntısız, demokrasi şöleni havasında geçmesini diliyorum. Anlayış değişti. Partililerimiz başta olmak üzere bugün kavgadan, didişmeden medet ummuyoruz. Ben çok iyi geçeceğini düşünüyorum tüm ilçe kongrelerinin. Değişiklikler olacaktır. Yeni arkadaşlarımız olacaktır. Seçilmeyen de olur. Genel merkez sayın genel başkanımız bu konuda uzlaşın diyor. Uzlaşmanın yaşanmadığı olmadığı yerde ufak tefek tartışmalar oluyor. Aslında uzlaşı da bir tartışma. Asıl amaçtan sapmadan bu arkadaşlara görev verelim, bunlar çalışsınlar. İki yıl sonra başka arkadaşlara görev veririz diyoruz. Genel başkanımız ilçe başkanlıklarında da yönetimler oluşturulurken de uzlaşılsın deniyor. Biz önce mahallede uzlaşalım dedik. Bazı arkadaşlara bu görevleri verdik. Hiçbir şeye karışmayan ilçe başkanıyım. Liste çıkarıp yarışanlar da oldu medeni bir şekilde. Oturulsun, bu bir parti görevi. İl başkanımız da gayet başarılı. Bir yerel seçim yönetmiş. Oy oranlarımızı artmış. Örgütün başarısı. Belediye başkanlarının da büyük katkısı var tabi alınan başarılara.

İl başkanımızı ben çok başarılı buluyorum

Sürdürmek istiyorsa il başkanlığını mutlaka da yapması gerekir. Büyükşehirde grup başkan vekilliği, grup sözcülüğü yaptı. Bu süreçte de ciddi kazanımlar elde etti. Bu tecrübeleri yaşanabilecek erken seçimde de kullanabilir. Genel başkanımız da başarılı bulduğunu ifade ediyor. Bizim bu süreçte şu olsun bu olsun diye bir şey dememiz gerekiyor. Çalışıyorsa başarılı ise devam etmesinde yarar görüyorum partinin başarısı için. Bu iki yıllık görev süresini de çok iyi kullandı. 90’a yakın belediye meclis üyesi başvurusu vardı, 25 kişiden oluşuyordu. Hangi arkadaşı değerlendirirseniz birisi dışarıda kalacaktı. Hoşgörü ile bakılmasında yarar var. Aynı şekilde geçmişte de, 2014 seçimlerinde de gördük. Bunlar oluyor. Bunları iyice minimize etmek, liyakatı ön plana çıkarmak en güzeli. Deniz Başkan bu süreci çok sağlıklı başarılı yürüttü. Eksiklikler ufak tefek olabilir. Bunu hoşgörü ile karşılamakta yarar var. İl başkanımızı ben çok başarılı buluyorum. Bu dönem çok çok daha başarılı olur diye düşünüyorum.

Bu bir yarıştır

Bizde örgütlerde partide bu değerli göreve aday olmak bizim açımızdan çok sevindirici. Çok kıymetli arkadaşlarımız var. Narlıdere’de üye yoğun, siyasi olarak da yoğun bir yer. 6-7 arkadaşımız var. İsimlerini duyuyoruz. Arkadaşlarımızın bu medeni cesaretlerini takdir ediyorum, kutluyorum.  Her biri birbirlerinden kıymetli. Bu partiyi başarıya taşıyacak kıymetteler. Partiye emek vermiş arkadaşlarımız var. Bunların da denenmesi lazım, yönetmeye talip olacak arkadaşların olması lazım. Doğuda partiyi yönetecek insan bulamıyorsunuz. Ne mutlu bize burada birsürü talip olan arkadaş var. Bir yarıştır. İçerisinden bir tanesi seçilir. Bizler de hep beraber destek veririz.

İki dönemin yeterli olacağını söylemiştim

İlle ben yöneteyim geçmedi. 13-14 yıl siyaset yaptık. Geldiğimizde en fazla iki dönem bu görev yapılmalı dedik. İki dönemin yeterli olacağını söylemiştim. Bizim de iki dönem ve benzeri konularda bir kültür oluşturmamız lazım. Koltuğa yapışmamız lazım. Vekillerin de aynı şekilde. Partinin ihtiyacı varsa 3-4 dönem daha olabilir. Heyecanın azalmaması lazım. İkişer dönem daha güzel. Aşağıdan yeni birilerinin gelmesi, kadın yöneticilerimizin çıkması lazım. İki dönemde de başarılı bir ilçe başkanlığı yapmış olduğumu düşünüyorum. Örgütün saygınlığı açısından, tamamen özgür ilçe örgütü davrandık. Alışkanlık edindik bir de; parti içerisinde gençlik ve kadın kollarından yetişmiş olanları mutlaka yönetime aldık. Onları ana kademelere taşıyoruz. Mahalle meclislerimizden isimleri de yönetici kademelerine alıyoruz. Başarı bununla birlikte geliyor.

Biz de adayım denilmez

Biz de adayım denilmez. Ben adayım aday değilim şuyum buyum. Bunların bir anlamı da yok diye düşünüyorum. Partililik bu değil. O sorumluluğu bir dönem daha alıp çalışırsınız. Ama aşağının da önünü açmak lazım. Bu koltukta oturayım kalkmayayım doğru değil. Başka arkadaşlar da var. Sadece Narlıdere için değil başka ilçeler için de söylüyorum. Yeni arkadaşlar geldiğinde belki daha farklı olur. Parti bir araya geldi, çıkaramadı bir aday diyelim, olmadı. İnsanlar gelir bir dönem daha fedakarlık eder misin denir. Olur. İki dönemde de ısrarla iki dönem en fazla yapılıp bu bayrağı başka arkadaşlara verelim şeklinde bir irade beyan ettim. Bu beyanımın arkasındayım. Örgütümüzü daha ileriye taşıyacak bir arkadaşımız mutlaka gelir. Biz de parti neferi olarak bize verilecek görevler için elimizden ne gelirse yapacağız.

Dışarıya kavga eden bir görüntü vermememiz gerekiyor

Bizim bu dönemde dışarıya basına böyle kavga edilen bir görüntü vermememiz gerekiyor. Yandaş basın algı yönetme tekniğini kullanarak pireyi deve yapıyor. Bundan kaçınmamız lazım. Hoşgörülü olalım. İlle bir yerde ben olacağım kavramını kafamızdan atalım, biz olalım. Ülkemizin geleceği, partimizin geleceği ne olacak gözüyle bakmalıyız. Bu partiye emek verenler vermişler var. Emekleri zamanında kıymetlendirilmemiş olanları vardır. Bizde de delege seçimleri oldu. Arzu ediyorduk çok, alanda çalışan kadın emekçi çalışanlarımız var. Bu arkadaşlarımızın bir kısmı dışarıda kaldı. Bir dahaki döneme onlar da delege olabilir.

Gençlerimiz kamuya giremediği için parti üyeliğinden çekiniyor

Yüzde 33.5 oranında kadın üyemiz delege oldu, yüzde 14 de genç üyemiz delege oldu. Gençlerimiz parti üyesi olunca kamuya giremediği için parti üyeliğinden çekiniyor. İşe girecek karşımızda tamamen yandaş zihniyetle çalışan iktidar var çünkü. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası