Ege Postası
Geri

CHP'de Nezir krizi

Buca'da, listelerin teslim edildiği gün adaylığı geri çekilen Suat Nezir'le ilgili kriz büyüyor. Nezir taraftarlarıyla, bugünkü seçim ofisi açılışı sonrası İzmir Kent Arşivi Müzesi'nde toplantı yapan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer'in “Arkadaşlar size söz veriyorum, bu konuyla bizzat ilgileneceğim. Kemal beyi bizzat arayacağım ve bu mağduriyeti gidermesini isteyeceğim” dediği öğrenildi. Aynı dakikalarda DHA'ya açıklama yapan CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ ise "Tartışmalar bitmeli. Adayımız Erhan Kılıç'tır" dedi. Soyer’den Nezir’e destek sözü
CHP'de Nezir krizi
Haberler / Yerel Politika
26 Şubat 2019 Salı 14:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Millet İttifakı (CHP-İYİ Parti) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, sabah saatlerinde Tepekule Kongre Merkezi’nde yaptığı proje lansman toplantısının ardından Çankaya’da bulunan kendi seçim ofisinin açılışını gerçekleştirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, seçim ofisinin açılışı sırasında, slogan atıp, döviz taşıyan, CHP Buca Belediye Başkan Adaylığından alınan Suat Nezir taraftarlarıyla açılış sonrası toplantı yaptı.

TUNÇ SOYER’DEN NEZİR TARAFTARLARINA SÖZ

İzmir Kent Müzesi’nde toplantıda Soyer'in Nezir taraftarlarına, konuyla bizzat ilgileneceği sözü verdiği öğrenildi.

KEMAL BEY’İ BİZZAT ARAYIP BU MAĞDURİYETİ GİDERMESİNİ İSTEYECEĞİM

Suat Nezir’i destekleyen ve görüşmeye katılan partililerin verdiği bilgiye göre, Tunç Soyer toplantıya katılanlara, “Arkadaşlar size söz veriyorum, bu konuyla bizzat ilgileneceğim. Kemal Bey'i bizzat arayacağım ve bu mağduriyeti gidermesini isteyeceğim” dediği kaydedildi. 

İLÇE BAŞKANI: ADAYIMIZ ERHAN KILIÇ'TIR

CHP'nin Buca Belediye Başkan adayı Suat Nezir'in, listelerin seçim kuruluna verilmesine kısa bir süre kala değiştirilerek yerine Erhan Kılıç'ın aday gösterilmesinin ardından başlayan tartışmalar sürerken, İlçe Başkanı Kasım Akdağ'dan, "Tartışmalar artık sonlandırılsın" çağrısı geldi. Akdağ, yerel seçimlere kısa bir süre kaldığını belirterek, birlik olunmasının önemine değindi.

CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, ilçede Suat Nezir'in adaylığının geri çekilerek yerine Erhan Kılıç'ın gösterilmesinin ardından başlayan tartışmaları değerlendirdi. Akdağ, "Öncelikle bırakın adayın kendisini, hiç bir parti son gün böyle bir değişim istemez. Bu durum bizler için de sürpriz oldu ama Cumhuriyet Halk Partisi kültürü gereği, genel merkezimizin aldığı bu karara saygı duymalıyız" dedi.

Suat Nezir'in partinin önemli değerlerinden olduğunu vurgulayan Kasım Akdağ, tartışmaların artık sonlandırılmasını istedi. 2009 yerel seçimlerinden itibaren CHP'nin Buca'da iktidar olduğunu ifade eden Akdağ, "Adayımız, Erhan Kılıç'dır. Partimin iktidarını sürdürmek ve partimizin yerelde iktidar bayrağını yeniden dalgalandırmak adına, ilçe örgütü olarak bütün gücümüzle çalışacağız. Şimdi bir olma, birlik olma ve birlikte yol alma zamandır" dedi. (Haber Servisi-DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası