Ege Postası
Geri

CHP'den AK Parti'ye bir '1 Mayıs' tepkisi daha!

1 Mayıs'ta kısıtlamadan muaf olan Gaziemir Belediyesi işçilerine polis tarafından ceza yazılmasına tepki gösteren Başkan Arda'ya 'Cezaları öde bu iş kapansın' diyen AK Partili Uğur İnan Atmca'ya, CHP'li mevkidaşı Ünal Işık'tan yanıt geldi.
CHP'den AK Parti'ye bir '1 Mayıs' tepkisi daha!
Haberler / Yerel Politika
18 Mayıs 2020 Pazartesi 13:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI - CHP'li Gaziemir Belediye işçilerinin 1 Mayıs günü vardiya değişimi sırasında 'kısıtlamadan muaf olmalarına rağmen' Türk Bayrakları ve marşlarla emek ve dayanışma gününü görev yerlerine giderken kutlamalarına polis tarafından ceza kesildiğinin AK Partili Grup Başkanvekili tarafından kamuoyuna duyurulmasına Başkan Halil Arda tepki göstermişti. Başkan Arda'nın tepkisisine 'Cezaları öde bu iş kapansın' diye açıklama yaparak karşılık veren AK Partili Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca'ya, mevkidaşından yanıt geldi. 

 



Pandemi süreci boyunca CHP'li Belediyelere yönelik işlevsizleştirme çabalarının had safaya ulaştığını belirten Gaziemir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ünal Işık "Meclis çalışmalarından ötürü tanımış olduğum Sayın Akp grup sözcüsü, bu anlaşılması güç olan cezayı Gaziemir Belediyemize fatura etmek yerine, vardiya değişimleri esnasında kutlama yapan emekçilerin yanında olup, kesilen cezaya onlarla birlikte itiraz edip, bunu eleştirmesi kendisi adına daha isabetli bir tutum olurdu" diyerek tepki gösterdi.

 Gaziemir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ünal IŞIK'ın açıklaması şöyle:
Bizler kurucu iradenin, Cumhuriyetin ve demokrasinin kurucusu ve savunucu olan Cumhuriyet Halk Partisinin üyeleri olarak her daim işçinin ve emekçinin yanında olup, evrensel insan haklarının ve özgürlüklerin yılmaz savunucuları olmaya devam edeceğiz. Yaşadığımız bu olağanüstü süreçte, görüyoruz ki yerel idare ve merkezi hükümetin olağanüstü anlaşılmaz tepkileri; pandemi ile mücadele sürecinde belediyelerimize yönelik işlevsizleştirme çabaları  had safhaya ulaşmıştır. Bu anlayışın, 1 Mayıs gibi anlamlı bir günde işçilerin, kendi bayramlarını kutlamalarına müsaade etmeyecek kadar siyasete alet olmuş, inisiyatif alamayan, nezaket ve hoşgörüden uzaklaşmış olan icra makamında bulunanların; dayanışmaya en çok ihtiyacımız olan bu dönemde ısrarla kutuplaştırıcı eylem ve söylemleri sürdürmeleri anlaşılır ve kabul edilebilir değildir. 

Meclis çalışmalarından ötürü tanımış olduğum Sayın Akp grup sözcüsü, bu anlaşılması güç olan cezayı Gaziemir Belediyemize fatura etmek yerine, vardiya değişimleri esnasında kutlama yapan emekçilerin yanında olup, kesilen cezaya onlarla birlikte itiraz edip, bunu eleştirmesi kendisi adına daha isabetli bir tutum olurdu.

Bu duygu ve düşüncelerle; her fırsatta engellenmeye çalışılan milli değerlerimiz olan bayramlarımızı daha büyük coşkuyla kutlayacağımız nice sağlıklı günlerde buluşabilmenin dileğiyle şimdiden geleceğimiz olan gençlerimizin nezdinde tüm yurttaşlarımızın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutlar, Saygılarımı sunarım.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası