Ege Postası
Geri

CHP'den Muharrem İnce'nin açıklamalarına ilk cevap

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Muharrem İnce’nin Abdullah Gül çıkışının ardından soru üzerine “İttifak görüşmeleri sürerken isimlerin üzerinde tartışılması doğru değil. Geniş katılımlı bir ittifakın peşindeyiz. Herhangi bir isim üzerinde rezervimiz yok. Herkesin 40 kere düşünüp bir kere konuşması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.
CHP'den Muharrem İnce'nin açıklamalarına ilk cevap
Haberler / Politika
25 Nisan 2018 Çarşamba 13:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Habertürk yazarı Nagehan Alçı bugün CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı. Alçı, İnce'nin Abdullah Gül için “Gül 7 yıl cumhurbaşkanlığı yaptı, bu süre içinde hangi yasayı veto ett? Tek yaptığı onların dümen suyuna gitmekti. Böyle şey olur m? Ben ikisinin arasında kalsam Erdoğan’a oy veririm!” dediğini yazdı.

ADAY TARİFİ YAPTI

Yazıya göre İnce, esprili bir dille CHP'nin adayı için espriyle karışık şu tarifi yaptı: Her şeyden önce kendi profiline uygun bir isim çıkarması lazım. Yüzde 26’yı elinde tutacak, üzerine koyabilecek bir isim... Bence bu isim Yalovalı, 54 yaşında ve fizik öğretmeni olmalı...”

İNCE'DEN 'TWEET'LER

Muharrem İnce bugün Twitter'dan yeni açıklamalar yaptı. Gül'ün aday olmaması gerektiğini belirtti. Abdullah Gül'ün görevdeyken hiçbir kanunu veto edemediğini, yanlışa yanlış diyemediğini, atadığı bürokratların FETÖ'cü çıktığını belirterek CHP'nin seçeneğinin Gül olmasına karşı çıktı.

İnce daha sonra ise "Benim bu sürece ilişkin tek açıklamam budur, başka haber ve yorumları dikkate almayınız" dedi.

İNCE’NİN TWEETLERİNE CHP’DEN İLK YORUM

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili "Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz. Sonuç itibarıyla aday olmak isteyenler bellidir. aday olma potansiyeli olanlar bellidir. CHP de aday çıkarabilme güç ve potansiyeline her siyasi partiden daha fazla muktedirdir. Ancak bu süreçte görüşmeler devam ederken, görüşmeleri tahrip edecek şekilde özellikle seçmenin belirli bir kesiminin gönlünü kırabilecek açıklamaları yetkili ağızlardan yapmamızı bekleyip, ona dönük bir tahrik ve teşvik olduğunu görüyoruz. Bu tuzaklara düşmeyeceğiz. Sözü edilen haberlerin de gerçekle bir ilgisi yoktur. CHP bu görüşmeler sürecindeki sonuç almaya dönük hassasiyeti sürdürmeye devam edecektir" açıklaması yaptı.

 MUHARREM İNCE'NİN ABDULLAH GÜL YORUMLARI...

Tezcan,  Muharrem İnce’nin tweetlerinin ardından soru üzerine şu yanıtı verdi: “Dün Parti Meclisimiz genel başkana tam yetki verdi. Bugün Meclis grubumuz da bir çalışma yapacak ve bu çalışmada meclis grubunda milletvekili arkadaşlarımız düşüncelerini paylaşacaklar. Biz hiçbir biçimde ittifak görüşmeleri sürerken isimlerin kamuoyu önünde tartışılmasını doğru bulmuyoruz. Partilinin hassasiyetini biliyoruz, toplumun hassasiyetini biliyoruz. Üzerinde yetki taşıyan isimlerin ve kişilerin kırk kere düşünüp bir kere konuşması gerektiğini de biliyoruz. Bu iş sorumluluk gerektiren bir iştir. Kısa günün kârını elde edeyim derken, uzun günde elde edilecek somut hedefleri kaybetmek doğru değildir. Hepimiz böyle düşünmek zorundayız.

Öte yandan seçimlerde aday olarak ismi geçen Muharrem İnce, TBMM bahçesinde milletvekilleri ile kısa bir toplantı yaptı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası