Ege Postası
Geri

CHP'li Arslan’dan fatura çıkışı: EPDK yetkilileri hangi ülkede yaşıyor'

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan koronavirüs tedbirleri kapsamında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) 3 ay süreyle elektrik sayacı okumadan vatandaşa yıllık ortalama üzerinden elektrik faturası gönderme kararına sert tepki gösterdi.
CHP'li Arslan’dan fatura çıkışı: EPDK yetkilileri hangi ülkede yaşıyor'
Haberler / Politika
3 Nisan 2020 Cuma 14:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EPDK’nın bugüne kadar almış olduğu hiçbir kararın vatandaş lehine olmadığını belirten Arslan, “EPDK adeta elektrik dağıtım şirketlerinin ofisi gibi çalışıyor. Alınan bu karar hükümetin halkın gerçeklerinden ve dertlerinden ne kadar uzak olduğunu bir kez daha gösteriyor” dedi. 

Eleştirilerine “Alınan kararla kapalı olduğu için elektrik kullanmayan işyerlerine, kullanmadığı elektriğin faturasının ödetileceğini ifade ederek devam eden Arslan; akıl var, izan var. EPDK gibi bir kuruma bu üyeleri kim atadı, EPDK Başkanı ve yönetim kurulu hangi ülkede yaşıyor'” diye sordu. Arslan açıklamasında şu görüşlere de yer verdi;

EPDK GERÇEKTEN ÖNLEM ALMAK İSTİYORSA ELEKTRİK FATURALARINI ÜÇ AY ÖTELESİN! 

“EPDK güya sosyal mesafenin korunması için bir karar açıkladı.  3 ay süreyle elektrik ve doğalgaz faturaları için sosyal mesafe kuralına uymak adına sayaç okuma yapılmayacak. Abonelere geçmiş tüketim ortalamalarına göre fatura gönderilecek. 

Cumhurbaşkanlığı kararıyla 144 bin 690 iş yeri kapatıldı, bunlara birde kendi isteğiyle işyerini kapatan esnafı, öğrenci evini kapatıp ailesinin yanına gidenleri ekleyin. EPDK’nın kararıyla tüm bu insanlarımıza kullanmadığı elektriğin faturası ödetilecek. Güya sonra bu parayı dağıtım şirketleri iade edecek. Kısacası vatandaşın parası orada da çarçur edilerek mağduriyet üzerine bir mağduriyet daha yaratılacak. 

Bu kararı alan yetkililerin bir fabrikanın, otelin, restoranın, kafeteryanın, kahvehanenin aylık kaç lira elektrik faturası ödediğinden haberi yok anlaşılan. Ya da bir öğrenci için elektrik faturasının ne demek olduğundan! 

EPDK bu ucuz, palyatif çözümleri bıraksın, insanca bir çözüm önersin, vatandaşın elektrik faturasını üç ay ötelesin. Elektrik dağıtım şirketleri bu ülkede büyük karlarla çalıştılar, şimdi onlarda taşın altına elini koymalıdır.” 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası