Ege Postası
Geri

CHP’li Balyeli’den çok sert açıklama: Kaymakam ve rektör siyasete alet olmuştur

CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Av. Ahmet Cemil Balyeli, “Üniversiteler bilim yuvası olmalıdır. Ancak Demokrasi Üniversitesi Rektörü bilimle uğraşmak yerine, AKP’li siyasetçiler ve yine AKP’li bir siyasetçi gibi davranan Kemalpaşa Kaymakamına alet olmuştur ve olmaya devam etmektedir” dedi. Kemalpaşa'da üniversite tartışması büyüyor
CHP’li Balyeli’den çok sert açıklama: Kaymakam ve rektör siyasete alet olmuştur
Haberler / Yerel Politika
10 Ocak 2020 Cuma 12:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Av. Ahmet Cemil Balyeli, AKP Kemalpaşa ilçe Başkanı Mehmet Ali Demirtaş’ın Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’ya yönelik sarf ettiği sözleri ve AKP’lilerden oluşan bir heyetin Demokrasi Üniversitesi Rektörü Bedriye Tunçsiper ile yaptığı görüşme ile ilgili sert açıklamada bulundu.

GEREKİRSE ÇADIRDA YATARIM DİYEN BİR BAŞKANI TOPLANTIYA ÇAĞIRMADILAR

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın üniversitenin ilçeye kazandırılması için büyük bir istek içerisinde olduğunu ve bunun için elinden geleni yaptığını kaydeden Balyeli, “Kaymakam, Rektör, AKP Milletvekili, AKP İlçe Başkanı KOSBİ Başkanı, üniversite ile ilgili yaptık toplantıya, ‘bugüne kadar üniversite için gerekirse belediye binasını verir, çadırda bu işi yaparım’ diyen bir belediye başkanını Kemalpaşa sınırları içerisinde yapılan toplantıya çağırılmaması Kemalpaşa halkının iradesine saygısızlıktır. Üniversite günlük siyaset yeri değildir. Üniversiteler bilim yuvası olmalıdır. Ancak Demokrasi Üniversitesi Rektörü bilimle uğraşmak yerine, AKP’li siyasetçiler ve yine AKP’li bir siyasetçi gibi davranan Kemalpaşa Kaymakamına alet olmuştur ve olmaya devam etmektedir” diye konuştu.  

17 YILDIR NEDEN ÜNİVERSİTEYİ GETİRMEDİNİZ

“Kemalpaşa’ya AKP tek başına üniversiteyi getirecekse, öncelikle sorulması gereken soru 17 yıldır iktidar olan AKP’nin bu güne kadar neden üniversiteyi Kemalpaşa’ya kazandırmadığıdır”  diyen Balyeli, “Biz bu dönemde de AKP’nin üniversiteyi Kemalpaşa’ya kazandırmak gibi bir derdinin olmadığını bu konuyu sadece siyasete alet etmek istediklerini, yaptıklarından görüyoruz. Halkın Başkanını bu konuda toplantıya çağırmayan bir zihniyetin üniversiteyi Kemalpaşa’ya kazandırması söz konusu olmaz” dedi.

REKTÖR NEZAKET EDİP RANDEVU VERSEYDİ…

AKP İlçe Başkanı Mehmet Ali Demirtaş’ın Başkan Karakayalı ile ilgili ithamlarına da değinen Balyeli, “AKP ilçe başkanı Kemalpaşa Belediye Başkanı’nın üniversite için şartları oluşturmadığını söylemektedir. Oysaki Sayın Karakayalı, Rektör’den randevu isterken gerekli şartların neler olduğu, yapılanlar hakkında bilgi vermek ve yapılması gerekenlerin neler olduğunu öğrenmek için görüşme talebin de bulunmuştur. Sayın Rektör nezaket gösterip bir yarım saatini ayırsaydı üniversitenin ne istediğini öğrenecekti. Böylece de ne yapılması gerekiyorsa bu güne kadar yapılırdı. Ancak kendisi ‘zaman yok diyerek telefonlara dahi çıkmamıştır. AKP’li ilçe başkanının bir talimatı ile tüm işini, gücünü bırakarak Kemalpaşa’ya toplantıya gelmiştir” açıklamasında bulundu.   Halkın seçtiği Başkan’a 5 dakika ayırmayan Rektör, AKP ilçe Başkanına zaman ayırabilmektedir” ifadelerini kullandı.  

CUMHUR İTTİFAKI NEDEN ÇAĞIRILMADI'

KOSBİ’de yapılan toplantının samimiyetsiz olduğuna vurgu yapan Balyeli, şunları söyledi:

“Tüm yapılanlar bunun bir aldatmaca, halkın gözünü boyama toplantısı olduğunu göstermektedir.  Öyle olmasa idi, bu toplantıya Kemalpaşa Belediye Başkanı Sayın Karakayalı da çağırıldı. Ayrıca Kemalpaşa Belediyesi MHP’li meclis üyeleri de toplantıya çağırılmamıştır. Bu da samimiyetsizliğin göstergesidir. AKP İlçe Başkanı, tek başlarına AKP olarak Kemalpaşa’ya üniversiteyi kazandıracaklarını  söylemiştir. Hodri meydan, halkın Belediye Başkanı’nı yok sayanlar, buyurun belediye desteği olmadan yapsınlar da görelim. 17 yıldır yapamayanların, bundan sonra ne yapacaklarını hep beraber göreceğiz.”

ESER DEDİĞİ BİNA… BORÇLARINI KEMALPAŞA HALKI ÖDEYECEK

AKP’li Demirtaş’a sert sözlerle eleştirmeye devam eden Balyeli, bir önceki belediye başkanı Arif Uğurli’nin ilçeyi borç batağında bıraktığını söyledi. Balyeli, “AKP İlçe Başkanı Demirtaş, önceki dönem belediye başkanı Arif Uğurli’nin eserlerinden söz etmektedir. Demirtaş’ın eser dediği binalardır. Bu binalar Arif Uğurli’nin değil Kemalpaşa halkınındır. Arif Uğurlu bu binaların hiç birinin parasını ödememiştir. Belediye’yi 95 milyon borçla bırakmış, yapılan binaların hiçbirinin parasının ödememiştir. Onun için bu binalar ile ilgili benim eserim deme hakkına da sahip değildir. Bir şeyi ben yaptım demek için yapılan şeyin parasını ödemiş olmanız gerekir. Parasını ödemediğiniz bir şeyi ben yaptım demeniz doğru değil” dedi.

AKP VE MHP FETHİ SEKİN İSMİNE KARŞI ÇIKTI

İzmir Adliyesi önünde, terör saldırısını canı pahasına savunan şehit polis Fethi Sekin’in isminin ilçedeki Kongre merkezine verilmesi için önerge verdiklerini AKP ve MHP’li meclis üyelerinin bu önergeye karşı çıktığını hatırlatan Balyeli, “Bu binaların parasını Kemalpaşa halkı ödeyecektir. Bu binalar Arif Uğurli’nin değil, Kemalpaşa halkınındır. Onun için biz bu yapılara tüm Kemalpaşa halkının benimsediği isimlerin verilmesini istedik. Bu kapsamda, belediye meclisinin yapıldığı gün, üç yıl önce aynı günlerde  şehadet şerbetini içen ‘Şehit Polis Fethi Sekin’in isminin kongre merkezine verilmesini, Gölpark’a da ‘Kemalpaşa’ isminin verilmesini meclise sunduk. Halkın mallarına, halkın tamamını kapsayan ve tamamınca benimsenecek isimlerin verilmesi gerekir. Bunların basit, sığ, günlük siyasete alet edilmesini kınıyoruz” dedi. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası