Ege Postası
Geri

CHP'li Güler:Ülkemizin dağılma sürecine destek vermeyiz

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, internet sitesindeki makalesinde ‘çözüm paketi’ni eleştirdi. Güler “Bu, çözüm değil dağılma sürecidir” diye yazdı
CHP'li Güler:Ülkemizin dağılma sürecine destek vermeyiz
Haberler / Yerel Politika
9 Temmuz 2014 Çarşamba 09:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Eski İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanı adayı gösterilmesinin ardından CHP’de yaşanan tartışma, kamuoyunda “çözüm paketi” olarak tanımlanan ve çözüm sürecine hukuki zemin kazandıracak kanun tasarısında doruk noktasına çıktı. İhsanoğlu’nun adaylığına da karşı çıkan partinin ulusalcı kanadında yer alan CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, CHP yönetiminin teklife olumlu yaklaşmasına karşın, ret oyu kullanacağını açıkladı.
 
HDP MUHATAP ALINACAK
Tasarının İçişleri Komisyonu’ndaki görüşmelerinde ret oyu kullanan Güler, internet sitesinde kaleme aldığı makalesinde, “Şimdiye kadar yapılan müzakereler yasa-dışı yapılmıştı. PKK, yasadışı görüşmelerde muhatap alınmakla birlikte, ‘taraf’ statüsü kazanamamıştı. Şimdi, bu Tasarı yasalaşırsa PKK bir terör örgütü olmaktan çıkıp ‘müzakerenin ikinci tarafı’ olarak meşru hale gelecek. Onun siyasal uzantısı BDP/HDP de, ‘uzantı’ olma suçlamasından kurtulup resmi uzantı olarak muhatap alınacak. Kısacası, terörle mücadele yerini tümüyle terör örgütüyle müzakereye bırakmış durumda” dedi.
Güler, tasarıyla PKK’nin yasal “taraf” haline gelince “terör” kapsamından çıkacağını belirterek şöyle devam etti:

TÜRKİYE TERÖRE TESLİM OLUYOR 
“Çözüm süreci, Türkiye’de ulusal ve üniter devlet örgütlenmesini dağıtma sürecidir. Bu girişim, ülkemizde etnik topluluklar ayrışmasına ve buna hızla eklenecek mezhepler kopuşuna sürükleyecek bir girişimdir. Bu girişimin sağlayacağı ileri sürülen ‘kalıcı barış’, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünün kaldırılması şartına bağlanmıştır. PKK/HDP’nin istediği, AKP Hükümeti’nin getirdiği ve CHP yönetiminin destek verdiği Tasarı, terörü Cumhuriyet Rejimi’ni teslim ederek sona erdirmeye hizmet etmektedir. Hepimizin isteği terörün sona erdirilmesidir. Ama bunun bedeli milliyetlere ayrışmak ve toprakta egemenliğin paylaşılması ise, Türkiye kendinden vazgeçerek teröre teslim oluyor demektir. Bu ise terörün sona erdirilmesi değil, ülkeyi bir bütün olarak büyük teröre sürüklemek anlamına gelir. Bu, çözüm değil dağılma sürecidir. Ülkemizin dağılma sürecine destek vermemiz, elbette mümkün değildir.”


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası