Ege Postası
Geri

CHP’li Karakurt’tan kura kararına rest: Koltuğa hukuk yoluyla oturacağız

İki kez yapılamayan Menemen Belediyesi Başkan Vekili kura çekimi için belediye meclisi bugün üçüncü kez toplandı. Ancak kura çekimi CHP’li meclis üyelerinin toplantıya yine katılmaması nedeniyle üçüncü kez ertelendi. Toplantının ardından Millet İttifakı adayı Deniz Karakurt basın mensuplarına konuştu. Menemen’de hukuksuz bir yol izlendiğinin altını çizen Karakurt, mahkemenin kayyım kararıyla koltuğa oturmak istemediklerini belirtti ve “Koltuğa hukuk yoluyla oturacağız” dedi. Öte yandan Karakurt, CHP grubundan iki katip ve 4 ya da 5 gözlemciyle birlikte toplamda 6 ya da 7 meclis üyesinin katılacağını belirtti.
CHP’li Karakurt’tan kura kararına rest: Koltuğa hukuk yoluyla oturacağız
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Ocak 2021 Salı 15:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un yerine geçecek başkan vekilinin belirlenmesi süreci devam ediyor. 

Menemen Belediye Başkan Vekilinin belirleneceği kura çekiminin iki kez yapılamaması üzerine İzmir Valiliği devreye girdi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Vali Yardımcısı Hulusi Doğan’ı Başkan Vekili olarak Menemen Meclisi’ni yönetmek için görevlendirmişti.

Bugün gerçekleştirilmesi planlanan başkan vekili kura çekimi, CHP’li meclis üyelerinin toplantıya katılmaması ve meclis yeterli çoğunluğunun sağlanamaması nedeniyle 3. kez ertelendi.

Kuranın çekilememesinin ardından Millet İttifakı adayı Deniz Karakurt Cumhuriyet Meydanı’nda bir basın açıklaması yaptı. Karakurt’a CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan, İYİ Parti Menemen İlçe Başkanı Yılmaz Karlı ve yönetim kurulu üyeleri destek verdi.

Karakurt açıklamasında, CHP’li meclis üyelerinin toplantıya katılmayarak siyasi bir tavır sergilediğini belirtti. Mahkeme kararın beklenmesi gerektiğinin atlını bir kez daha çizen Karakurt, Menemen’in kayyım kararıyla yönetilmemesi gerektiğini vurguladı.

“HUKUKSUZLUĞA BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Karakurt açıklamasında şunları söyledi;

Menemen üzerinde büyük bir oyun oynanıyor.  Kendi yanlarında getirdikleri toplarla herkesin gözü önünde yapılan kuraya önce ‘tamam’ deyip, sonra dışarıdan aldıkları belli olan talimat ile dava açtılar. Hiçbir hukuk kuralının ve hiçbir tarafsız mahkemenin kabul etmeyeceği bir dava açtılar. Açılan davada hükümetin gücünü kullanarak baskı altında tutarak uygulanabilirliği olmayan bir yürütmeyi durdurma kararı aldılar.

Yine alınan bu ara kararı sanki mahkeme nihai kararını vermiş gibi bu konuda yetkisi bulunmayan Vali kanalıyla kullanmaya çalışıyorlar.

Hiçbir güç hukukun üstünde değildir. Biz bu güne kadar yapılan hiçbir hukuksuzluğa boyun eğmedik, eğmeyeceğiz.

Dün bizim yaptığımız mücadeleyi,  gayet iyi bildiği halde bize ‘Neredeydiniz’ diye soran sayın cumhur ittifakı meclis üyeleri şu an da adalet yok ediliyor, asıl siz neredesiniz' 

“TEHDİT ETSENİZ DE DOĞRU BİLDİĞİMİZ YOLDAN DÖNEMEYECEĞİZ”

Ülkede seçim dışı yollarla yönetimi ele geçirmek olağan hale getirilmeye çalışılmaktadır. Boğaziçi Üniversitesine rektör atar, Cumhurbaşkanlığı yetkisinde dersiniz. Dilediğiniz belediyeye kayyum atar, kendi yönetemedi dersiniz. Gözümüzün önünde çekilen kurayı inkâr eder, devletin valisine dava sonucunu beklemeden kura çektirirsiniz. Bizler buradayız. Mahkemenin karar vermesini bekliyoruz. Bizler talimatla hareket etmeyiz. Menemenlinin iradesine ket vurulmasına izin vermeyeceğiz. Bu gün bu kurayı çekerseniz Menemen ‘de hiç kimseyi adil yönettiğinize inandıramazsınız. Belli ki, gözü kara siyasi anlayışınız nedeni ile siz hukuka aykırı kurayı çektirteceksiniz ama biz de kuradan kim çıkarsa çıksın bu hukuksuz işleme itiraz edeceğiz. Mahkemeleri baskı altında tutsanız da, devlet erkânına talimat verseniz de, bizleri ‘Siz de Şakran a gidersiniz’ diye tehdit etseniz de biz doğru bildiğimiz yoldan dönmeyeceğiz”

“HER HALÜKARDA DAVA AÇAĞIZ”

Kura sonucuna her halükarda itiraz edeceklerini ifade eden Karakurt, “Kuradan kimin çıktığının önemi yok. Her halükarda itirazımızı yapıp davayı açacağız. Tabi ki belediyeyi boş bırakmayız. Bu koltuğa isteyerek değil hukuku bekleyerek oturacağız. Hukuk gelinceye kadar da bu görevi her halükarda yerine getireceğiz” dedi.

"MAHKEMENİN KAYYIM KARARIYLA GELMEK İSTEMİYORUZ"

Yarınki toplantıya da katılacağını belirten Karakurt, CHP’li meclis üyelerinin yarınki toplantıya da katılmayacağı mesajını verdi ve “Bugün toplantıya katıldım, yarın da katılacağım. Meclis üyesi arkadaşlarım bu hukuksuz duruma çok düzgün bir siyasi tavır sergilediler. Yarın da sergilerler. Ama ben toplantıya katıldım ve katılacağım. Kuradan ben çıkarsam yol planımıza hep birlikte karar vereceğiz. Belediyeyi boş bırakamazsınız. Ama ben davamı açacağım ve hukuk ne kadar verirse aleyhimize karar gelirse geldiği gün istifa edeceğim. Hukuktan kura da çıkabilir seçim iptali de. Saygımız sonsuz. Aynı dakikada koltuğu boşaltırım. Biz daha dün mahkemeye başvurduk ve kararın hızlı verilmesini istedik. Biz mahkemenin kayyım kararıyla gelmek istemiyoruz. Biz Menemen kayyım kararıyla yönetilsin istemiyoruz. Biz hukuk karar versin istiyoruz. Bu konuda dün yeni bir dilekçe verdik” diye konuştu.

Karakurt,yarın gerçekeleştirilecek oturuma CHP grubundan iki katip ve 4 ya da 5 gözlemciyle birlikte toplamda 6 ya da 7 meclis üyesinin katılacağını belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası