Ege Postası
Geri

CHP'li Kılıç sordu Bakan Pakdemirli yanıtladı

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, İzmir’in sorunlarını Meclis’te gündeme getirmeye devam ediyor.  Kılıç’ın son olarak gündeme getirdiği konu, geçen ocak ayında İzmir ve ilçelerinde meydana gelen aşırı yağış, sel-su baskını afetleri sonucu meydana gelen zarardı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kılıç'ın soru önergesini yanıtladı. CHP'li Kılıç sordu Bakan Pakdemirli yanıtladı
CHP'li Kılıç sordu Bakan Pakdemirli yanıtladı
Haberler / Politika
10 Temmuz 2019 Çarşamba 12:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, Av. Sevda Erdan Kılıç’ın yazılı soru önergesine verdiği yanıta göre, İzmir ve ilçelerinde 11-12-13-23-31 Ocak 2019 tarihlerinde meydana gelen aşırı yağış ve sel-su baskını afetlerinden 9 ilçe ile 158 köy ve mahalle zarar gördü. 

4 bin 765 üreticiye ait 2000 dekar örtü altı tesis alanı, 241 bin 676 dekar hububat, kışlık sebze, yem bitkileri ve meyve üretim alanında zarar oluştu. 
Bakan Bekir Pakdemirli’nin yanıtına göre,Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) ile Türkiye genelinde uygulamanın başladığı 1 Haziran 2006 tarihinden 21 Mayıs 2019 tarihine kadar İzmir’de 199 bin 566 poliçe düzenlendi. 142.5 milyon Lira devlet prim desteği sağlandı, 112.6 milyon Lira hasar tazminatı ödendi. 

CHP’li Kılıç’ın,  “Aşırı yağış nedeniyle oluşan zararlardan dolayı üretici ve besicilerin kredi borçlarının ertelenmesi konusunda bakanlık olarak bir girişiminiz olacak mı'” sorusuna, “Üreticilerimizin kredi borçlarının ertelenmesini sağlayan kararnameler, Hazine ve Maliye Bakanlığınca hazırlanıp, Cumhurbaşkanlığı kararıyla yürürlüğe girmektedir.” denilerek cevap verilmedi. 

Sevda Erdan Kılıç’ın, “Arazileri sular altında kalan bölgelerin acilen afet bölgesi olarak ilan edilmesi konusunda bir çabanız olacak mıdır'” sorusu da yanıtsız kaldı. Bakan Pakdemirli, “Afet bölgesi ilan etme hususu, bakanlığımızın görev ve yetki alanına girmemektedir.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtında, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü’nden alınan cevabi bilgilere de yer verildi. 

Yazıda, Ziraat Bankası tarafından kullandırılan faiz indirimli (sübvansiyonlu) tarım kredisi borçlarının ertelenmesi işlemlerinin, her yıl yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararlarında belirtilen esaslar dahilinde gerçekleştirildiği bildirildi.

Sayın bakanın bu cevabına göre, Bakanlar Kurulu; yağış ve selden zarar gören bölgeleri afet bölgesi ilan etmeyerek, vatandaşların yaşadığı mağduriyetin giderilmesini istememiştir. Bu da her zaman sosyal devlet olduğunu, vatandaşların yaşadıkları bütün mağduriyetlerde yanlarında bulunduğunu iddia eden AKP iktidarının gerçek yüzünü göstermiştir. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası