Ege Postası
Geri

CHP'li Özgür Özel’den AK Partili Dağ’a samimiyet çıkışı!

İzmir’de kimliği belirsiz kişilerce bazı camilerde Çav Bella çalınmasının ardından başlayan ve CHP ile AK Parti Genel Başkanlarının açıklamalarına kadar giden tartışma büyüyor. TV 35 Ana Haber Bültenine konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın CHP’nin kınamasının memnuniyet verici olduğu ancak CHP’nin samimiyetini görmek istediklerini belirtmesine CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel sert tepki gösterdi.
CHP'li Özgür Özel’den AK Partili Dağ’a samimiyet çıkışı!
Haberler / Politika
23 Mayıs 2020 Cumartesi 00:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-CHP’nin samimiyetini sorgulama hakkına kimsenin sahip olmadığını vurgulayan CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, haddini bil çağrısında bulundu.

CHP’nin samimiyetini sorgulamak haddine mi Hamza Dağ’ın!

Özgür Özel, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’a yönelik sert tepkisini, “Hamza Bey haddini bilsin. Daha ne yapacağız, daha ne yapacağız. Polis bende olsa hakim  bende olsa Diyanet bende olsa bu lafı söylesin. Muhalefet partisi daha ne yapsın, desin. Samimice diyoruz ki, polis harekete geçsin, suçluları bulsun, hakimin karşısına çıkarın diyoruz. Daha ne yapabiliriz ki biz. Benim mahkememiz mi var, polis teşkilatımı var. Benim elimde bunları yapabileceğim bir güç var da kullanmıyorsam samimiyeti sorgulasın. Allah Allah bu kadar da olmaz yahu! Yazıklar olsun. Bu ifadeleri duyduğumuz için CHP’den son derece memnunuz demesi lazım. Benim samimiyetimi sorgulama haddi Hamza Dağ’a nereden geliyormu? CHP’nin samimiyetini sorgulamak Hamza Dağ’ın  haddine mi'” sözleriyle dile getirdi.

Kumpas siyasetine girişti bunlar

CHP Grup Başkan vekili Özgür Özel, partisinin genel başkanından parti sözcüleri ve tüm milletvekillerine kadar bu provokasyonu kimin ya da kimlerin yaptığının ortaya çıkarılması çağrısı yaptıklarını, olayı kınadıklarını anımsatarak, “Burada milletin gözünün önüne göz göre göre genel başkanları, ellerindeki dünya kadar gazeteyi, televizyonu kullanarak algı operasyonu yapıyor. Başka da bir şey yok. Bunu da İzmir’deki bütün seçmenlere  şikayet ediyorum. Sizin çokça oy verdiğiniz partiye sırf siyaseten yenemedikleri için kumpas ziyaretine girişti bunlar” değerlendirmesini yaptı.

ÖZGÜR ÖZEL’İN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI:

Konuyla ilgili yaptığım basın toplantısında da ifade etmiştim. Bugün de sayın genel başkanımız da ifade etti. Bu, kabul edilemez bir provokasyon. İzmir boşuna seçilmiş bir il değil. Ramazanda, mübarek bir günde İzmir gibi bir ilimizde ve sevgili büyükşehir belediye başkanımızla özdeşleşmiş, onun sevdiği bir şarkının çalınması apaçık, düpedüz bir provokasyondur.

Kim yapmışsa derhal kanun önüne çıkarılmalıdır

Kim yapmışsa derhal kanun önüne çıkarılmalıdır. Bu konuda sorumluların derhal gerekli soruşturmanın yapılarak hakim karşısına çıkarılması gerektiğini söyledik. Bunca zaman geçti. Zaten Diyanet İşleri Başkanını da müftüleri de biz atamıyoruz. İçişleri Bakanı da bizden değil. Ama bu konuda en ufak bir ilerleme yok. Hatta bir gün sonra başka camilerde de olmuş galiba. Böyle bir şeyin tekrar ediyor olması korkunç bir provokasyon. Bu suçluları ortaya çıkarılmasını beklerken, bugün iki tane de şok yaşadık. Bir üyemiz, CHP’nin bir üyesi, yönetici olarak falan söylediler, olmadığı daha sonra ortaya çıktı, bu camilerden müzik yayınını tveeter hesabında paylaşmış. Kendisi, Banu HANIM, bunu paylaşmış. Önce troller tarafından saldırıya uğradı. İfadeye çağrıldı. Gece boyunca tutuldu ve tutuklandı. Şimdi bu saldırıyı, provokasyonu yapan Banu Özdemir değil ki! Bunu yapanları bulup ortaya çıkaracaklarına sırf CHP üyesi olduğu için, bunu tveeterda paylaşan bir kişiyi tutukluyorlar. Bu kabul edilebilir bir şey değil.

Camilerde dombra çaldı, biz kınadık, siz kınamadınız, arıza dediniz

Ama bunun bir maksadı var. Ve ardından Cumhur7başkanı çıkıyor bu saldırıyla CHP’yi ilişkilendirmeye çalışıyor. Kardeşim CHP’nin genel başkanı, parti sözcüsü, tüm İzmir milletvekilleri bunu en üst mertebeden kınamış ve sorumluların cezalandırılmalarını istemişken, efendim CHP’nin camilerden ezan dışında başka şeyler okutulmasını, kardeşim bunu zaten yapan sensin geçmişte. Dombra çalındı camilerde, biz kınadık, siz kınamadınız. Arıza dediniz. Adam camiden Dombra çaldı. Ondan sonra camilere AKP’nin afişlerini, bayraklarını tutturanlar.

Yav tutuklama ne!

Bir organize, planlı saldırıyla karşı karşıyayız. Bundan iki hafta önce, milletin sıtkı sizden sıyrıldı, saray rejiminin sonu geliyor dedim. Buradan itibaren alıp darbe çağrısı yaptın dediler. Cumhurbaşkanı da gerçeği bildiği halde bu bir darbe çağrısıdır dedi. Genelkurmay başkanını bakan yapan sensin. Bir darbeci varsa görevden alması gereken sensin. Ben nereden bileceğim. Ben düttürü Leyla ordusuyla mı darbe yapacağım! Bana bağlı ordu mu var, asker mi va? Zabıtaları mı alacağım ödünç. Olacak şey mi bu. Bunu istismar ettiler. Seçimle gelen seçimle gider, geldiğiniz sandıkla gidersiniz dediğim halde. Sonra kendisi vefa destek grubunda çalışan bir gencimiz, siz burada gece gece ne yapıyorsunuz, bizim bundan haberimiz yok dedi diye, kendisine silah çekilecek, arbede yaşanacak, ertesi gün polis serbest bırakıyor, ifadesini alıp. Ama bir bakıyorsun, Cumhurbaşkanının  talimatıyla Erenimizi tutukladılar, hapse koydular. Şimdi de bu işi CHP ile ilişkilendirmek için Banu hanımın tutuklanmasını görüyoruz. Tveeterda yazdığı doğru olur, eğri olur. Bunu paylaşması doğrudur değildir. Etik olarak tartışırsın. Yav tutuklama ne'

Bana sorsa doğru olmaz, istismar edilebilir, yanlış anlaşılabilir derdim

Bana sorsa, ben doğru olmaz derdim. Sakıncası olabilir, yanlış anlaşılabilir, istismar ederler derdim. Ama bu paylaşımın üzerinden gözaltına alıp tutuklama n? Biraz insanda vicdan olur ya! Onun çalınmasında kimin etkisi varsa, kimin dahli varsa tutuklanmasına hiçbir şey demem. Ama sen bunu yapanları bulmayacaksın, bunu paylaşanı alıp tutuklayacaksın. Böyle bir şey olmaz, kabul edilebilecek bir şey değil. bir paket var, bu ülkede bir gerçekle karşı karşıyayız. Adalet ve Kalkınma Partisi, İTİBARLI bir kamuoyu araştırmasından bahsediyorum, bir buz kütlesinin erimesi gibi değil diyor, bir buz dağından hatırı sayılır bir kütlenin kopup uzaklaşması gibi bir durum var diyor. Çünkü 2015’te yüzde 49 alan bir parti, bugün yüzde 32’lere, MHP’siz yüzde 40’ı bile geçemiyor. Bu kopuşu, sebebini de biliyor, ve seçmene şunu söylüyor, evet biliyorum açsın yoksulsun işsizsin ama tehlike büyük. Darbe geliyor, benimle olmalısın. PKK terörüyle ilişkilendiriyor Vefa Destek’te çalışan kardeşimizi, terör diyor, benimle olmalısın, veya ezan diyor, benimle olmalısın diyor. Yani başka partiye yönelen veya kararsız olduğunu söyleyen seçmene en kutsallarıyla ilgili birtakım hatırlatmalar yaparak konsolidasyon yapmaktan başka bir şey değil. bu, vicdanı de ahlaki de değil. siyasi ahlaka da uygun değil.

Ayıptır, yazıktır, günahtır

CHP’nin bu ezana CHP’den daha net tavır koyan bir başka siyasi parti var m? Genel başkanın ağzından, bütün sözcülerin ağzından. Bunun üzerine, CHP ile ilişkilendirmek nedir. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Bir partinin genel başkanı çıkacak en ağır dille eleştirecek. Suçlular bulunsan cezalandırılsın diyecek. Sen çıkıp CHP zihniyeti ezan dışında camilerde bir şeyler okutturmak istiyor diyeceksin. Bu mübarek günde sizin vicdanlarınıza sorayım, CHP sussa, dese ki ne var bunda dese, bu lafı söyleyin, kınayın. Ama kardeşim Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP kadar net kınayan başka biri yok. Cezalandırılsın diyoruz yapanlar. Adam diyor, CHP zihniyetinin amacı budur. Olacak iş m? Bu konuda daha ne söyleyeyi? Çağırın bir tane AK Parti milletvekili, Kemal Kılıçdaroğlu ve bu adamlar bu kadar net kınamış, halen daha siz nasıl diyorsunuz diye sorun bakalım.

Hamza Dağ’ın haddine mi!

Hamza Bey haddini bilsin. Daha ne yapacağız, daha ne yapacağız. Polis bende olsa hakim  bende olsa Diyanet bende olsa bu lafı söylesin. Muhalefet partisi daha ne yapsın, desin. Samimice diyoruz ki, polis harekete geçsin, suçluları bulsun, hakimin karşısına çıkarın diyoruz. Daha ne yapabiliriz ki biz. Benim mahkememiz mi var, polis teşkilatımı var. Benim elimde bunları yapabileceğim bir güç var da kullanmıyorsam samimiyeti sorgulasın. Allah Allah bu kadar da olmaz yahu! Bunlar hepsi birden kazanmaya alışmışlar. Bu son anketleri görüyorlar. Büyükşehirleri de kaybettiler. Bu fobi içinde şuurlarını kaybetti adamlar. Yazıklar olsun. Bu ifadeleri duyduğumuz için CHP’den son derece memnunuz demesi lazım. Benim samimiyetimi sorgulama haddi Hamza Dağ’a nereden geliyormu? CHP’nin samimiyetini sorgulamak haddine mi Hamza Dağ’ı? Burada milletin gözünün önüne göz göre göre genel başkanları, ellerindeki dünya kadar gazeteyi, televizyonu kullanarak algı operasyonu yapıyor. Başka da bir şey yok. Bunu da İzmir’deki bütün seçmenlere  şikayet ediyorum. Sizin oy verdiğiniz partiye sırf siyaseten yenemedikleri için kumpas ziyaretine girişti bunlar. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası