Ege Postası
Geri

CHP'li Sındır: Hangi kanunu istediler de çıkaramadılar!

Ödemiş ve Bayındır'da vatandaşla bir araya gelen CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, 15 yıldır tek başına iktidarda olan AK Parti'nin ülkeyi uçurumun eşiğine getirdiğini öne sürerek, "Her istediklerini yaptılar, hangi kanunu istediler de çıkaramadılar'" dedi. Hedefinde iktidar: Hangi kanunu istediler de çıkaramadılar!
CHP'li Sındır: Hangi kanunu istediler de çıkaramadılar!
Haberler / Politika
25 Şubat 2017 Cumartesi 12:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Genel Sekreteri, İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez ve partililer tarafından karşılandı. Başkan Nazan Dönmez, 16 Nisan'daki referandumda Ödemiş'ten güçlü bir 'hayır' çıkacağını belirterek "Biz kadınlar bu işe inandık. Başaracağımıza inancımız tamdır. Hedefimiz Ödemiş'teki sandıklarda yüzde 70 hayır oyu çıkarmaktır. Bunun için gençlik kollarımız ve kadın kollarımız çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ise, ülkenin geleceğini belirleyecek bir referandum, bir anayasa değişikliği süreci içerisine girildiğini dile getirdi. Sındır, "Sanki, ülkenin başka hiçbir sorunu yokmuş gibi, rejim değişikliği ile sistemle ilgili sorunumuz varmış. Onu düzeltelim derdine düştüler.15 yıldır bu ülkeyi idare eden kimdi? 'Koalisyon olursa, istikrar olmaz' diyerek tek başlarına iktidara geldiler. 15 yıldır istediklerini yaptılar, hangi kanunu istediler de çıkaramadıla? Memleketin hali ortadadır. Hepimizin ortak malı olan kurumları varlık fonuna devrettiler. Türkiye şu anda uçurumdan düşmesin diye pamuk ipliğine tutunuyor. Terör iktidara geldiklerinde bitmek üzereydi, şimdi IŞİD ve FETÖ de var. Daha kim bilir bunların içerisinde neler türeyece? Terör örgütleri elini kolunu sallayarak ülkenin her köşesinde kol geziyor. O zaman sormak lazım, her türlü yetki elinizdeydi neden çözmedini? TBMM çatısı altında muhalefet partileri de size her türlü desteği vermeye söz vermişti. Bunların amaçları 'Türkiye'yi bu hale getiren biz değiliz de, sistem' algısı oluşturmaktır. Bu aşamadan sonraki hedefleri nedir bilemeyiz" dedi. 

Varlık fonunun, dünyanın her yerinde devletin fazla gelirini değerlendirilmek üzere kanuna dayalı oluşturulmuş bir fon olduğunu belirten CHP'li Sındır, "Türkiye'de bütçe devamlı açık veren bir bütçedir. Hani otoban, bölünmüş yollar, köprüler yapılıyor ya, bunlar bütçe açığında gelinen sondur. Türkiye'de bütçe açığı varken, hepimizin malını varlık fonuna devredip ipotek gibi değerlendirerek, finansman yaratmak istiyorlar. Hatta referandumun finansmanını da buradan karşılayacaklar. Yarın bir gün, ipotek altına alınmış bu değerlerimizi eğer o kredi ödemelerini yapamazsak yitireceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği tek bir kişinin eline bırakılamaz. Ülke böyle bir maceraya sürüklenemez" diye konuştu. 

EN ÇAĞDAŞ 10 ÜLKENİN 9'U PARLAMENTER REJİMLE YÖNETİLİYOR

CHP Genel Sekreteri Sındır, gün boyu süren çalışmalarında Bayındır'da halk buluşmasında, Ödemiş'te de köy kahvehanelerinde hemşerilerine seslendi. Sındır, anayasa değişikliği referandumunda 'hayır' oyu verilmesi için destek istedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Anayasa değişikliğini halkımıza iyice anlatmamız gerekiyor" sözlerini hatırlatan Sındır, "Cumhurbaşkanı 'Anayasa değişikliğini halkımıza iyice anlatmamız lazım' dedi. Evetlerin düşük olduğunu bildiği için bunu deme ihtiyacı duydu. Ben diyorum ki; bu Anayasa değişikliğini kime anlatsanız, vatanını, milletini, bayrağını insanını seven, memleketin geleceğini düşünen kime anlatsanız hayır der. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş seçmen olsun, Milliyetçi Hareket Partisi'ne oy vermiş seçmen olsun kime anlatsanız aklı selim olan her insan hayır der. Bu değişikliği hazırlayanlar dışında herkes hayır der. Yorulmadan bu değişikliği anlatmak ve ikna cabası içinde olmamız gerekiyor" dedi. 

Başbakan'ın "Cumhuriyet baki kalacak" sözlerine de değinen Sındır, "Sayın Başbakan diyor ki 'Cumhuriyet baki kalacak. 1923 yılında Cumhuriyet kurulmuş ve ilelebet yaşayacak' diyor. Güzel. Sayın Başbakan bunun yanında demokrasiyi de söyle, bunun yanında hukuk devleti de yaşayacak de insan hakları da barış ve özgürlükler de olacak de. Bunları söylemiyor sadece Cumhuriyet kalacak. İran'da, Irak'ta, Suriye'de, Libya'da, Mısır'da Cumhuriyet var. Suriye Arap Cumhuriyeti, İran İslam Cumhuriyeti, Libya Arap Halk Cemahiriyesi. Buralarda demokrasiden söz edilebilir m? Dünyanın en geri kalmış 10 ülkesinin 9'u bu getirilen tek adam adı verdiğimiz başkanlıkla yönetiliyor. Dünyanın en çağdaş en gelişmiş 10 ülkesinin 9'u ise parlamenter demokratik rejimle yönetiliyor" diye konuştu. 

"BİR KİŞİNİN İKİ DUDAĞINA TESLİM EDİLMEK İSTENİYOR"
Devletin istikbalinin ve istiklalinin bir kişinin iki dudağına teslim edilmek istediğini söyleyen Sındır şöyle konuştu: 

"Bu anayasa değişikliği teklifi rejimi değiştiren bir teklif. Bir kişinin iki dudağına devletin istikbalini ve istiklalini teslim eden bir rejimdir. Bu ülkenin ihtiyacı olan 'siyasi ahlak ve etik yasasıdır. Bu ülkenin ihtiyacı olan siyasi partiler kanununun değişmesi. Bu ülkenin ihtiyacı olan seçim kanununun değişmesi, barajın kaldırılmasıdır. Bu Anayasa değişikliği geçerse tek adam olduğu gibi devleti yeniden yapılandırma yetkisine sahip olacak. Nedir b? Ben Bayındır'ı artık ilçe olarak görmek istemiyorum, Tire'ye bağlıyorum, burası Tire'nin bir mahallesi olsun diyebilir. Tire, Ödemiş ve Bayındır'ı birleştiriyorum Küçük Menderes'teki bütün ilçeleri kaldırıyorum burayı bir il yapıyorum diyebilir. Muhtarlıkların hepsini kaldırıyorum bir daha muhtarlık falan istemiyorum, diyebilir. İzmir, Aydın, Balıkesir, Manisa, Muğla buraları olduğu gibi tek bir il yapıyorum, vilayete dönüştürüyorum, diyebilir. Bunları hepsi Meclis kararı gerektirirdi, kanunla yapılabilirdi. Şimdi her şey bir kişinin iki dudağına teslim edilmek isteniyor." (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası