Ege Postası
Geri

CHP'li Yücel belediye başkanlarıyla da buluştu... Oto yıkamacılar kapanacak

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, milletvekillerinin ardından CHP'li belediye başkanlarıyla koronavirüs gündemli bir video konferans toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı. Toplantıda pek çok konu masaya yatırılırken kent merkezi ilçe merkezlerinin temizliği için gerekli olan yer altı suyu için İzmir sınırları içindeki tüm oto yıkamacıların kapatılması kararı aldığı öğrenildi. CHP'li Yücel belediye başkanlarıyla da buluştu
CHP'li Yücel belediye başkanlarıyla da buluştu... Oto yıkamacılar kapanacak
Haberler / Yerel Politika
3 Nisan 2020 Cuma 20:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Başkanı İzmir Milletvekilleriyle video konferans toplantısının hemen ardından benzer gündemli toplantıyı CHP'nin ilçe belediye başkanlarıyla gerçekleştirdi. Başkan Soyer bu toplantıya da katıldı. Basın toplantıya davet edilmedi.  Toplantıda virüs salgınıyla birlikte artan su tüketimi özellik son zamanlar cadde ve sokakların yıkanmaya başlaması ve halkın bu uygulamadan çok memnun olması nedeniyle, çoğunlukla yer altı suyu kullanan oto yıkamacıların haftaiçi kapatılması kararı alındı. Bu kararı Büyükşehir Belediyesi AVM'lere yaptığı gibi tavsiye kararı şeklinde her oto yıkamacıyla iletilecek. Oto yıkamacılar sadece cumartesi ve pazar açık olacak. 

UZAK İLÇELERE HİÇ BİR TIBBİ MALZEME YARDIMI YAPILMAMIŞ
Toplantıda söz alan uzak ilçelerin belediye başkanları, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilçelerine hiç bir tıbbi yardım yapılmadığını açıkladı. Milletvekillerinin konuya müdahil olması sonrası maske, eldiven ve dezenfektanların yolda olduğu en yakın zaman İzmir'in taşra ilçelerinede bu yardımın ulaştırılacağı öğrenildi. 

BELEDİYELERİN BÜTÇE SIKINTISI
Nakdi yardım toplayamaması nedeniyle kendi kasalarından devamlı olarak harcama yapan özellikle taşra belediyelerinin zaten kötü olan bütçelerinin bu durumdan oldukça olumsuz etkilenmeye başladığı ve ilerleyen süreçte personellerine maaş yatırmakta zorluk çekecekleri vurgulandı. Başkan Soyer'de belediyelere her türlü desteğe hazır olduklarını ve bu konuyu valilikle konuşacağı ileri sürüldü.  İlerleyen zaman maddi bağış alamayan belediyelerin ayni yardıma baş vuracağı, bağışta bulunmak isteyen vatandaşları belediyelerin yönlendireceği ve özellikle 65 yaş üstü ve dar gelirli vatandaşlara öncelik verileceği öğrenildi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası