Ege Postası
Geri

İzmir'de 3 ayrı operasyon 178 mülteci yakalandı

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yabancı uyruklu 55 mülteci, Sahil Güvenlik tarafından yakalandı. Öte yandan Menderes'te de 58 kaçak göçmen yakalandı. Son olarak, Karabağlar ilçesinde kapalı kasa kamyondaki 65 mülteci yakalandı. İzmir'in 3 ilçesinde 'kaçak' operasyonu
İzmir'de 3 ayrı operasyon 178 mülteci yakalandı
Haberler / 3. Sayfa
7 Aralık 2016 Çarşamba 12:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'in Çeşme İlçesi açıklarında, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmeye çalıştıkları belirlenen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yabancı uyruklu 55 mülteci, Sahil Güvenlik tarafından yakalandı.

Çeşme açıklarında devriye görevi yapan Sahil Güvenlik ekipleri, bugün saat 01.30 sıralarında, Çiftlik Mahallesi'nin Karaabdullah Burnu açıklarında bir lastik bot tespit etti. Lastik botu durduran ekipler, içindeki 55 mülteciyi Sahil Güvenlik botuna alarak kurtardı.

Aralarında çok sayıda çocuk ve kadının da bulunduğu kaçaklar, Çeşme İskelesi'ne getirildi. 51'i Suriye, 3'ü Filistin, 1'i de İran uyruklu olduğu belirlenen mülteciler, Çeşme İskelesi'ndeki çadıra alındı. Çadırdaki sobayı da yakan Sahil Güvenlik görevlileri, kaçaklara battaniye, yiyecek ve içecek vererek ihtiyaçlarını karşıladı.

Bitkin haldeki kaçaklar, birbirlerine yaslanarak uyudu. Mültecilerin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderilecekleri bildirildi. 

MENDERES'TE 58 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

İzmir'in Menderes İlçesi'nde jandarma tarafından düzenlenen operasyonda, kaçak yollardan Yunanistan'ın Sisam Adası'na geçmek için hazırlık yaptığı belirlenen toplam 58 kişi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 4 organizatör tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kısık Mahallesi'nde bulunan bir grup göçmenin, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sisam Adası'na geçeceği ihbarı üzerine harekete geçti. Göçmenlerin bulunduğu adresi belirleyen jandarma dün saat 02.30 sıralarında operasyon düzenledi.

Operasyonda, kapalı kasa minibüse binmek için bekleyen 55'i Suriye 3'ü Afganistan vatandaşı toplam 58 kişi yakalandı. Kaçışı organize ettiği belirtilen R.S., A.K., E.Ö. ve M.D. gözaltına alındı. 4 zanlı işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede tutuklandı. Sağlık kontrolünden geçirilen 58 göçmen ise İl Göç İdaresi yetkililerine teslim edildi.

ÖLÜM YOLCULUĞUNA ÇIKMADAN YAKALANDILAR

İzmirde, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün operasyonunda, kapalı kasa kamyondaki 65 mülteci yakalandı. Kaçışlarına yardım eden 2'si Suriye uyruklu 3 kişi tutuklandı.

Ülkelerindeki iç karışıklıklardan kaçıp Türkiye'ye gelen buradan da yunan adalarına geçmeye çalışan kişilere yönelik takiplerini sürdüren İzmir Emniyeti Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 Aralık Cumartesi günü saat 04.00'de Yeşillik Caddesi üzerinde kapalı kasa kamyonu durdurdu. Kamyonun kasası kontrol edildiğinde 65 mülteci bulunduğu görüldü. Ayrıca 41 can yeleği, 14 şambrel can simidi ve 3 hava pompası ele geçirildi. Kaçak geçişe aracılık yapan U.G. (31) ile Suriye uyruklu A.W.K. (27) ve M.E. (19) gözaltına alındı. Adliyeye sevkedilen U.G., A.W.K. ve M.E. tutuklandı. Mülteciler ise İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası