Ege Postası
Geri

Çiftçioğlu’ndan Başkan Tugay’a sert yanıt

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay arasındaki gerilim tırmanmaya devam ediyor. Çiftçioğlu, Başkan Tugay'ın, randevu tartışmalarıyla ilgili “Bana gelen böyle bir talep yok. Sadece belediyenin sistemine mail atılmış” açıklamasının kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu savundu. AK Partili Çiftçioğlu ile Başkan Tugay arasındaki gerilim tırmanıyor
Çiftçioğlu’ndan Başkan Tugay’a sert yanıt
Haberler / Yerel Politika
16 Haziran 2019 Pazar 11:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kent A.Ş. konusunda haklılığının ortaya çıktığını ve bunun karşısında Tugay'ın sessizliğe büründüğünü savunan Çiftçioğlu, Tugay’ın randevu konusundaki açıklamasıyla da hedef saptırmaya çalıştığını ifade etti. Saat ve tarih vererek tüm süreci detaylı olarak anlatan Çiftçioğlu, “Sayın Tugay’ın daha makamındaki işleyişten haberi yok. Bu hafta içi bu konu ile alakalı belediye ile yapılan tüm mail hareketlerini içeren bilgileri ve arama kayıtlarını isim isim belirterek, kargo ile kendisine yollayacağım. Sayın Tugay, bu anlayışla belediyeyi nasıl yönetece? Personeline hakim değil, kendisini yanlış yönlendiriyorlar. Bu durum, Karşıyaka'mız adına kaygı verici” dedi.

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, geçtiğimiz cuma günü bir basın açıklaması yaparak Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan iki kez randevu talep ettiklerini ancak 1 ayı aşkın süredir kendilerine hiçbir dönüşün yapılmadığını belirtti. Konunun basında geniş yer bulmasının ardından Tugay da “Bana gelen böyle bir talep yok. Sadece belediyenin kurumsal sistemine atılmış bir mail var. Böyle bir şey mi olur” açıklamasını yaptı.

TÜM SÜRECİ ANLATTI

Yaşananların ardından tarih ve saatlerini de vererek süreci aşama aşama anlatan Çiftçioğlu, Başkan Tugay’ın kesinlikle doğru söylemediğini ifade etti. Çiftçioğu, “İlk olarak ilçe sekreterimiz 7 Mayıs’ta Sayın Tugay’ın özel kalemini arayarak, görüşme talebimizi iletti. Konuşma saat 14.35’te yapıldı ve cevaben de haftaya dönüş yapılacağı iletildi. Ancak aradan geçen sürede hiçbir dönüş olmadı. Bunun üzerine 22 Mayıs’ta özel kalem bir kez daha arandı talebimizi verdikleri adrese mail atarak yeniledik. Saat 14.04’de ilk mail atıldı, ardından 16.19’da ikinci kez mail gönderildi. Ayrıca telefon ederek mailin ulaştığını da teyit ettik. Ancak yine sonuç alamadık. Bunun üzerine en son Ramazan Bayramı’nın üçüncü günü hem bayramını kutlamak hem de randevu talebimi iletmek için Tugay’ı aradım. Bu sefer de telefonu açmadı. Bir de kendisini aramadığımı ve böyle bir talebin olmadığını söylüyor. 12 Haziran’da son bir kez daha belediyeyi aradık. Tugay, kamuoyuna yanlış bilgi veriyor” diye konuştu.

TUGAY, ARTIK SİYASETİ ÖĞRENMELİ

Karşıyaka’da yaşayan her vatandaş gibi kendisinin de bir birey olarak muhatabının belediye başkanı olduğunu dile getiren Başkan Çiftçioğlu, “Belediye meclisinde söz hakkım yok ama AK Parti’ye mensup belediye meclis üyelerimizin grup başkanı şahsımdır ve dolayısı ile Cemil Tugay benim muhatabımdır. Yine kentimizin, hükümetimizi ve bakanlıklarımızı ilgilendiren her konusunda AK Parti İlçe Başkanlığı’nın iletişimi kuran merci olması noktasındaki hüviyetinden kaynaklı olarak, Cemil Tugay muhatabımdır. Cemil Tugay, artık siyaseti öğrenmeli ve kendisini yanlış yönlendirenleri etrafından uzaklaştırmalı” dedi.

TEŞKİLATLARDA YETİŞMEDİĞİ İÇİN BİZİ ANLAYAMAZ

Çiftçioğlu, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Sayın Tugay, açıklamalarımı yerimi koruma endişesiyle yaptığımı da belirtmiş. Sayın Tugay, iyice şaşırdı. Ben, 18 yaşından bu yana AK Parti’nin içindeyim, teşkilat içinde yetiştim. Partimizin üniversite teşkilatı olmak üzere, gençlik kollarında birçok görev aldım. Sivil toplum kuruluşlarında başkanlık ve yöneticilik de yaptım. Benim böyle bir endişem yok. AK Parti’de siyaset, CHP’deki gibi yapılmaz. Bizler, siyaseti bir makama gelmek ya da makamda kalabilmek adına yapmayız. İnandığımız değerler uğruna, halkımıza hizmet için mücadele ederiz. Sayın Tugay, herhalde hatları karıştırdı. Tugay, kendi partisinin bile teşkilatlarında yetişmediği için bizim hangi duygularla siyaset yaptığımızı da anlayamaz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası