Ege Postası
Geri

Çiğli Meclisinde flaş karar: İki tesis şirkete devrediliyor

Çiğli Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısında Akvaryum ve Pelikan Sosyal Tesisleri’nin Çiğli Gıda İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi’ne devri kararı alındı. Mahkemenin belirleyeceği bedel üzerinden belediye şirketinin güçlendirilmesi amacıyla ilerleyen süreçte devirler gerçekleşecek. Çiğli Meclisinde flaş karar
Çiğli Meclisinde flaş karar: İki tesis şirkete devrediliyor
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Haziran 2019 Çarşamba 14:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Çiğli Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısı Başkan Utku Gümrükçü yönetiminde gerçekleşti.

Meclis gündemine gelen önergede Çiğli Gıda İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi’nin mali yapısının güçlendirilmesi için Akvaryum ve Pelikan Sosyal Tesisleri’nin Asliye Ticaret Mahkemesi’nin belirleyeceği değer üzerinden devri görüşüldü. Görüşülen önerge mecliste kabul edilirken, AK Parti grubundan karara itiraz geldi. 

AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe, “Çiğli Belediyesi’nin bütçesinde büyük bir açık var. Bu açığın en büyük sebeplerinin de belediyeye ait şirketlerdir. Hukuken bizim anladığımız belediye şirketin ortağı ve maddi bir destek vermek istiyor. Bunu yaparken de kendi mal varlığımızdan bir şey vereceğiz. Bu şirketler sermaye şirketi ve belediye de ortağı,  o zaman biz para kazanacaksak yatırım yapalım yoksa yatırım yapmayalım. Biz intifa hakkını veriyoruz yani o malı alan kişi kiralayabilir, satabilir o nedenle bu devir örtülü anlamda mülkiyetin naklini doğurur o nedenle bana tehlikeli geliyor. Ayrıca ben limited şirketinin denetiminin zor olduğunu düşünüyorum o nedenle anonim şirket şeklinde değiştirilmesi gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

CİDDİ BİR BORÇ YOK

Boztepe’nin ardından Başkan Gümrükçü , “Belediyenin 4 şirketi var ve hepsi limited şirkettir. 1 ay önce Çiğli Gıda’nın Anonim Şirkete dönüştürülmesi yönünde talimat verdim ve çalışmalar sürüyor. Çiğli Gıda İnşaat Turizm Tic. Ltd. Şirketi 1 buçuk yıl önce kurulmuş. Öyle ciddi bir borcu yok, sadece piyasadan alınan mallar sonucu oluşan bir borç var. Çiğli Belediyesi daha iyi hale gelsin diye oraya kaynak aktarıyoruz” dedi.

“YILLARCA KOKUSUNU BİZ ÇEKTİK”

Harmandalı Çöp Tesisi’nde elektrik üretimi sağlayacak proje gündeme gelirken, AK Partili Boztepe, “100 gün sonra elektrik üretilecek m? Ve bir depolama tesisi kurulmayacak m? Ayrıca buradan elde edilecek gelirin Çiğli’ye de aktarılması gerekiyor. Yıllarca kokusunu biz çektik ama geliri Büyükşehir alacak. Ben bizim almamız gerektiğine inanıyorum” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’DE GÜNDEME GETİRİN

Boztepe’nin önerisine Gümrükçü “10 milyon gelir olacak. Toplantıda aynı konuya değindim. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’den elde edilecek gelirin bir kısmını Çiğli’ye aktarmasını istedim. Lütfen siz de bunu İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde dile getirin. Harmandalı, 1989’da projelendirildi ve 1992 de hayata geçtiğinde en iyi depolama merkeziydi ama ömrü doldu ve sorunlar yaşıyoruz. Büyükşehir bu konuda belli noktalarda çalışmalar sürdürüyor. Şu an mevcut proje ile mevcut ve gelecek olan çöplerden elektrik elde edilecek.15 Mayıs’ta ÇED Raporu geldi ve Eylül başında tam randımanlı olarak tesis çalışmaya başlayacak. Çiğli’nin tüketimine de eş değer bir elektrik üreteceğiz” yanıtını verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası