Ege Postası
Geri

DEVA İl Başkanı Sarızeybek: İzmir’e deva olacağız

Ali Babacan tarafından DEVA Parti İzmir İl Başkanı olarak atanan Mehmet Ali Sarızeybek Egepostası’na konuştu. Sarızeybek önemli açıklamalarda bulunurken "İzmir'e deva olacağız" dedi.
DEVA İl Başkanı Sarızeybek: İzmir’e deva olacağız
Haberler / Yerel Politika
5 Ağustos 2020 Çarşamba 17:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yusuf TOMRUK/EGEPOSTASI - Ali Babacan liderliğinde pandemi sürecinden hemen önce kuruluşunu açıklayan DEVA Partisi, İzmir’de örgütlenmesini tamamlamak üzere. Partiye yoğun ilgi olduğunu belirten ve çoğunluğu kanaat önderlerinden oluşan yaklaşık 2 bin 500 kişi arasından il yönetim kurulu, ilçe başkanları ve yönetim kadrosunu oluşturulacağını açıklayan DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Mehmet Ali Sarızeybek Egepostası’na önemli açıklamalarda bulundu.

‘İzmir sosyal demokrat bir şehir değil, demokrat bir şehir’ diyen DEVA’lı Sarızeybek “‘DEVA’nın hem Türkiye’ye hem de İzmir’e deva olacağına inanıyorum’ dedi.

İzmir’deki CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin son iki başkanı Aziz Kocaoğlu ve Tunç Soyer’in de çalışmalarını değerlendiren Sarızeybek iki başkanı da başarılı bulduğunu belirterek “İzmir’in yönetilmesi konusunda bizler belediye başkanlarına destek olacağız” dedi.

Öte yandan DEVA Partisi İzmir İl Binası'nın açılışını Genel Başkan Ali Babacan'ın açmak istediği öğrenildi.

SARIZEYBEK’İN EGEPOSTASI’NA ÖZEL RÖPORTAJI ŞÖYLE:

‘ALİ BABACAN BAYRAM ÖNCESİ İZMİR’E GÜZEL BİR HEDİYE VERDİ’
28 Temmuz itibariyle İzmir’de arkadaşlarımızla birlikte yola çıktığını belirten Sarızeybek “Deva Partisi’nin il yönetimini, ilçe başkanlıklarını ve ilçe yönetimlerini en iyi şekilde kurmak üzere yola çıktık. Genel Başkanımız Ali Babacan İzmir’e bayram öncesi güzel hediye verdi.  Biz de bu verilen görevi İzmirimize yakışır şekilde en iyi yapmak için çalışıyoruz bu güne kadar bu konuda fedakarca çalışan kurucular kurulu üyemiz İbrahim Bey’e teşekkür ediyorum. Mart sonundan itibaren 5-6  ay gibi bir sürede  büyük bir özveri ile bize güç verecek şekilde en ince detaylarına kadar görüşüldü bizler basıl seçildi? Partimin Kurucular Kurulu’nda görev yapan 6 parti büyüğümüz İzmir’e geldi ve görüşmeler yaptılar. Bizlerle de görüştürme neticesinde sonrası bu işi İzmir’de en iyi şekilde yapacağı kişiler görev verdiler.

‘DEVA’NIN HEM TÜRKİYE’YE HEM DE İZMİR’E DEVA OLACAĞINA İNANIYORUM’
İzmir’de gördüğünüz ilgiden memnun musunuz sorusuna yanıt veren DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Mehmet Ali Sarı Zeybek “Şu anda elimin altında çok sevinecek bir dosya var. Dosyada İzmir’in 30 ilçesinden 2500’den fazla kanaat önderi var. Hemen hepsi çok iyi mevkilerde olan kişiler ve kulvarlarında başarılı olan kişilerden oluşuyor ve partimize üye için müracaatta bulundular. Daha bu partinin teşkilatı kurulmadan Ali Babacan Bey’e gösterilen bu teveccüh sıçrama noktası olacağını düşünüyorum. Müracaat eden arkadaşlarımızla il yönetimini oluşturacağız ilçe başkanlığı ve ilçe yönetimlerini kuracağız. Şu anda ben kurucu il başkanı olarak büyük çaba sarf ediyorum öncelikle il binamızın yerini tespit edeceğiz. Rahat ulaşımı olan ve otopark sorunu olmayan bir yer arıyoruz. DEVA’nın hem Türkiye’ye hem de İzmir’e deva olacağına inanıyorum” diye konuştu.



‘YOLU SEVGİDEN GEÇEN HERKESLE BİR GÜN DEVA DA BULUŞACAĞIZ’
Genel Başkanımız insanlara dokunmayı çok iyi başaran bir insan, Z kuşağı işe çok iyi diyalog kurabilmiş birisidir. Dünya devletleri üzerinde söz sahibi olmuş tanınmış iyi bir ekonomist ve işini iyi yapan devlet adamı. Bulunduğu görevleri başarı ile yürütmüş iyi bir devlet adamı. Sayın genel başkanımızın kurduğu partimiz İzmir’de olağan üstü bir sevgi seli ile karşılandı. İzmir sosyal demokrat şehir değil izmir demokrat şehir çağdaş şehir. Kayahan’ın  bir şarkı sözü var  ‘Yolu sevgiden geçen herkesle bir gün bir yerde buluşuruz’ diye… Ben de bunu şöyle uyarladım ‘Yolu sevgiden geçen herkesle bir gün DEVA da buluşacağız’ diyorum” dedi.


GÖNLÜMÜZ HERKESİ KUCAKLAYACAK KADAR SEVGİ İLE DOLU’
‘AK Parti’den DEVA’ya kopmalar olacak m? Partisine geçişler bekliyor musunuz'’ Sorusunu yanıtlayan Sarızeybek “Sayın Ali Babacan daha önceki AK Parti hükümetlerinde çok başarılı hizmetler yapmış bir lider. Mutlaka her partide belli bir dönem iktidar olduktan sonra küskünler oluşacaktır. Ama biz kesinlikle hiç bir partinin iç işlerine karışma niyetinde değiliz. Biz özgün bir parti programı ile insanları kucaklayarak ülkenin sorunlarını ve çekilen sıkıntıları dile getirerek kendi yolumuzda yürüyoruz. Genellikle politikada başka partilerin başarısızlıklarını kendi hanesine başarı olarak kaydetme gibi alışkanlık vardır bizde o yok . Biz kendi işimize bakacağız. Hiçbir kimseyi öteleyip ötekileştirmeyeceğiz. Gönlümüz herkesi kucaklayacak kadar sevgi ile dolu”

‘BÜTÜN İL BAŞKANLARINI ZİYARET EDECEĞİZ’
‘Geçmişte ben 2 dönem belediye Meclis üyeliği ve dönem belediye encümen üyelerinin başkanlığı yaptım” diyen Sarızeybek “İzmir siyasetinde ki neredeyse bütün yöneticiler benim arkadaşım kardeşim hiç biriyle geçmişte kırgınlığım olmadı bundan sonra da olmayacak İzmir’in sorunlarını çözmek adına bütün yöneticilerle konuşacağız. Bütün il başkanlarını ziyaret edeceğim çoğu ile beraber çalıştım. Biz de güzel İzmir’in yönetimine talep olduğumuz için herkesi kucaklayacağız. Başka partiler arasında kırgınlık var ise onları barıştıracağız” diye konuştu.

CHP’Lİ KOCAOĞLU VE SOYER’E ÖVGÜ!
İzmir’de uzun süredir yerelde iktidar olan CHP’nin son iki belediye başkanının çalışmalarını değerlendiren Sarızeybek “Sayın Soyer başkanımızın seçim propagandasının içinde bulundum, destek oldum iki belediye başkanını mukayese etme konusunda sayın Başkan daha çok yeni Soyer başkanın başarılı olacağına inanıyorum. İzmir büyük bir il. 30 ilçesi ve nüfusu 4 milyon 350 bine dayanmış, çok değişik meslek guruplarını barındıran ve sürekli dışarıdan göç alan bir büyükşehir. İzmir’i yönetmek çok kolay değil 3 dönem belediye başkanlığı yapmış Aziz Bey de İzmir’i kötü yönetmedi.  Belediyeciliğin okulu yok. Aziz Bey yaklaşık 15 yıl hizmet etti. Ben iyi niyetle bir hizmet yaptığına inanıyorum. Sayın Soyer’in başkanlığı daha çok yeni ve o da iyi niyetli. İzmir’e yakışır güzel eserler vereceğine inanıyorum. Biz DEVA Partisi olarak, İzmir’in yönetilmesi konusunda bizler belediye başkanlarına destek olacağız. Bu ilçeler bu il bizim ilimiz. Biliyorsunuz ki belediye başkanı olan kişi ilk iş olarak parti rozetini çıkarmak zorundadır” diye konuştu.

İL BİNASINI ALİ BABACAN AÇACAK
İzmirliler’e mesajını açıklayan Sarızeybek, Ali Babacan’ın İl binasını açılışını yapacağı müjdesini de verdi. Sarızeybek “İzmir’i biz çok seviyoruz. İzmir bizim sevdamız. Ben Karşıyaka’ın en eski yerleşim yerlerinden Soğukkuyu doğumluyum. Atatürk Lisesi mezunuyum. Geçmişte Anavatan Partisi’nden Karşıyaka Belediye Başkanlığı yarışını çok küçük bir farkla kazanamadım. Anavatan Partisi’nde ve son olarak İYİ Parti’de teşkilat başkanlıkları yaptım. İzmir bizim sevdamız. Sayın Ali Babacan Bey de İzmir’i çok seviyor. İl Binamızı belirledikten sonra koşullar müsait olursa en son bizim belirlendiğimiz gün Kuruculur Kurulu Üyemiz İbrahim Bey Genel Başkanımızı İzmir’e davet etti. Ali Babacan Bey de yanıt olarak “Ben İzmir’i çok seviyorum. İzmir Türkiye’nin gülen bir yüzü diyerek parti binamızın açılışını bizzat yapacağına dair söz verdiler” diye konuştu.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası