Ege Postası
Geri

Daha fazla kruvaziyer gemi için çalışma yapılacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve kruvaziyer sektörünün temsilcileri, Türkiye'ye gelecek yıl ve sonraki yıllarda daha fazla kruvaziyer gemi gelmesi için harekete geçiyor. Her şey daha fazla kruvaziyer gemi için
Daha fazla kruvaziyer gemi için çalışma yapılacak
Haberler / Ekonomi
1 Ekim 2016 Cumartesi 11:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bu kapsamda Bakanlık yetkilileri ve Türk kruvaziyer ve denizcilik sektörünün temsilcilerinden oluşacak bir heyet, yeni bir düzenleme için çalışmalar yapacak.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'ni ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli'den Türkiye'nin kruvaziyer turizminde yeniden cazip bir destinasyon haline gelmesi çalışmalarına tam destek geldi. Şevli, DTO İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Başkan Yardımcısı Savaş Ercan, Yönetim Kurulu Üyesi Argun Gündüç'ün görüş ve önerilerini dinledi. Ziyarette 2017/2018 kruvaziyer sezonunda Türkiye'yi kruvaziyer turizminde çekim merkezi yapmak için yoğun mesai harcanması konusunda fikir birliğine varıldı. Her zaman olduğu gibi Bakanlık ile sektör temsilcilerinin yakın işbirliği yapması gerektiğine vurgu yapıldı. Yapılacak çalışmalar için bir takvim kapsamında acil eylem planı oluşturulması ele alındı. 

DOĞRUDAN İLETİŞİME GEÇİLECEK

DTO İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, ziyarette Türkiye'nin daha etkin bir kruvaziyer politikasının oluşturulması üzerinde durduklarını söyledi. Öztürk, "Dünyanın önde gelen kruvaziyer şirketlerinin beklentilerinin net şekilde ortaya konması için Dünya Kruvaziyer organizasyonlarına devlet temsilcilerinin, Odamız ve kruvaziyer sektör temsilcileri ile beraber katılmasını planlanmalıdır. Kruvaziyer operatörleri firmalarla onların merkezine giderek doğrudan iletişime geçebilir. Böylece ülkemizden beklentiler ilk ağızdan öğrenilecek. Buna göre oluşturulacak acil eylem planı kapsamında adımlar atılacak. Deniz Ticareti Genel Müdürümüz Sayın Cemalettin Şevli'ye verdiği destek ve kruvaziyer sektörüne gösterdiği yakın ilgi nedeniyle teşekkür ediyoruz" dedi.

Atılacak en küçük adımın bile Türk kruvaziyer sektöründe önemli canlanma yaratacağına dikkat çeken Öztürk, küresel değişim ve bölgesel güvenlik endişelerinden dolayı Uzakdoğu'ya giden gemilerin, etkili çalışmalar sayesinde yeniden Akdeniz'e döneceğine inandıklarını söyledi. Öztürk, "Kruvaziyerde yaşadığımız kan kaybı geçicidir. Antik çağdan bu yana dünyanın en zengin ve en güzel coğrafyası olan Akdeniz ve Anadolu, kruvaziyer gemileri ve yolcuları için yeniden cazip bir destinasyon haline gelecektir" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası