Ege Postası
Geri

Derbi nefes kesti... Her şey var gol yok!

Spor Toto Süper Lig 9. haftasında Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki derbi nefes kesen bir mücadeleye sahne olurken iki takım da yakaladıkları fırsatları değerlendiremeyince maç 0-0'lık beraberlikle sona erdi.
Derbi nefes kesti... Her şey var gol yok!
Haberler / Spor
22 Ekim 2017 Pazar 22:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Spor Toto Süper Lig 9. hafta karşılaşmasında Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Yüksek tempoda oynanan mücadele golsüz beraberlikle sona erdi.

Türk Telekom Stadyumu’ndaki maçta tribünler tıklım tıklım doluydu. İlk dakikadan itibaren mücadele düzeyi çok yüksek olan maçta iki takım da ilk yarıda net fırsatlar yakaladı ancak topu ağlara göndermeyi başaran olmadı.

İlk yarısı golsüz beraberlikle sona eren maçın ikinci yarısı da büyük çekişmeye sahne oldu. Fenerbahçe savunması maç boyunca Galatasaray’ın yıldızlarını etkisiz kılmayı başarırken sarı lacivertlilerin hücum oyuncuları ise yakaladıkları fırsatları değerlendirmekte başarılı olamadı.

Maçın 53. dakikasında Galatasaraylılar, Fenerbahçe ceza sahası içinde topun Hasan Ali’nin eline değdiği iddiasında bulundu ancak hakem oyunu devam ettirdi. Bu pozisyon sonrasında tribünlerin ve oyuncuların hakem Cüneyt Çakır’a tepkisi oldu.

Maçın 73. dakikasında Younes Belhanda penaltı beklediği pozisyonda hakemi aldatmaya yönelik hareket nedeniyle ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

İki takımın da tüm çabalarına rağmen maçta gol sesi çıkmayınca nefes kesen derbi 0-0’lık beraberlikle sona erdi. Bu sonucun ardından lider Galatasaray puanını 23 yaparken Fenerbahçe 15 puana ulaştı.

Galatasaray gelecek hafta deplasmanda Trabzonspor’a konuk olurken Fenerbahçe sahasında Kayserispor’u ağırlayacak.

BELHANDA İKİNCİ SARI KARTTAN OYUN DIŞINDA

Karşılaşmanın 73. dakikasında ceza sahası içinde topla buluşan Younes Belhanda, kaleci Carlos Kameni ile girdiği mücadelede yerde kaldı. Ancak hakem Cüneyt Çakır, kendisini yere attığı gerekçesiyle Galatasaraylı futbolcuyu ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. Galatasaray sahada 10 kişi kaldı.

JANSSEN NET FIRSATI KAÇIRDI

Karşılaşmanın 40. dakikasında sağ kanatta topu alan Janssen, Giuliano’yla ikiye bir yaptıktan sonra çaprazdan ceza alanına girer girmez vuruşunu yaptı. Top üstten auta gitti.

Bu pozisyondan 3 dakika sonra Galatasaray atağında topu kapan Ozan Tufan takımını bir anda kontra atağa çıkardı. Valbuena’nın pasıyla ceza alanı içinde bomboş topu alan Janssen, karşı karşıya pozisyonda sol ayağıyla sert vurdu top yandan auta çıktı.

 GOMIS’İN VURUŞU KAMENİ’DE KALDI

Mücadelenin 20. dakikasında ceza alanına dodurulan topu nefis kontrol eden Gomis, Neto’dan sıyrıldı ve iki Fenerbahçelinin arasından vuruşunu yaptı. Yerden sert giden topu Kameni son anda kontrol etti.

İKİ YEDEK KULÜBESİ ARASINDA GERGİNLİK

Tempolu başlayan derbinin 9. dakikasında Fenerbahçe’nin savunma oyuncusu Hasan Ali’ye yapılan faul sonrası her iki takımın yedek kulübeleri arasında bir gerilim yaşandı. Igor Tudor ve Aykut Kocaman, diğer teknik görevlilerin araya girmesiyle yatıştı.

Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi konuk ettiği derbinin 6. dakikasında Vincent Janssen'in Galatasaray ağlarına gönderdiği top gol değeri kazanmadı. Cüneyt Çakır, Janssen'in Serdar Aziz'e faul yaptığına hükmederken karar tartışma yarattı. İlgili Haberi Oku

SERDAR AZİZ SAKATLANDI

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan mücadelenin henüz başında sakatlık geçiren Serdar Aziz, 19’uncu dakikada yerini Iasmin Latovlevici’ye bıraktı. Geçen hafta sakatlığından dolayı forma giyemeyen milli oyuncu, bu hafta 3’lü savunmanın solunda görev aldı ancak sakatlığından dolayı mücadeleyi tamamlayamadı.

TUDOR’UN PLANI BOZULDU

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, Fenerbahçe karşısına 3’lü savunma ile çıktı. Bu sezon içinde ilk kez bunu deneyen Hırvat teknik adam, Serdar Aziz’in sakatlanmasının ardından oyuna Iasmin Latovlevici’yi alarak tekrardan takımın ilk 8 hafta oynadığı sisteme dönüş yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası