Ege Postası
Geri

Dolar güne dalgalı başladı

Dolar/TL kuru, geçen haftayı doların küresel olarak değer kazanması ve gelişen ülkeler para birimlerindeki bozulmasının yanı sıra ABD'li bir yetkilinin Türkiye'nin S-400 aldığı takdirde Patriot alamayacağı ve F-35 programının tehlikeye girebileceğini söylemesiyle hareketli geçirmişti.
Dolar güne dalgalı başladı
Haberler / Ekonomi
11 Şubat 2019 Pazartesi 10:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Piyasaları bu hafta veri odaklı bir gündem bekliyor. Dolar kuru 11 Şubat sabahı 5.2650 ile yine yükselişle girdi ancak ilerleyen saatlerde 5.25 altına indi. Dolar endeksindeki yükseliş, gelişmekte olan ülke para birimlerinde gözlenen bozulma ile ABD'li bir yetkiliye dayandırılan S-400  haberinin ardından dolar/TL geçen hafta 5.25 TL'nin üzerine çıkmıştı. Dolar kuru, haftanın ilk günü olan 11 Şubat'ta da 5.2650 ile yükselişle başladı ancak ilerleyen saatlerde 5.25 altına indi. Dolar/TL hareketli geçirdiği ve volatilitenin yüksek olduğu geçen haftanın ardından bu hafta piyasalarda veri yoğunluklu bir gündem bulunuyor.Perşembe günü cari işlemler dengesi ve sanayi üretim verileri, Cuma günü ise TCMB enflasyon beklenti anketi, işsizlik rakamları ve kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Türkiye raporu bekleniyor.

PİYASALAR BU HAFTA HANGİ VERİLERİ TAKİP EDECEK'

Yurt dışında ise Japonya, İngiltere ve Almanya'nın büyüme verileri izleniyor ve İtalya ile başlayan resesyon tehlikesinin yayılıp yayılmadığına bakılacak. ABD ve Çin arasındaki ticaret görüşmeleri de piyasaların izlediği bir başka önemli gelişme.  Başta Suriye meselesi olmak üzere Türkiye - ABD ilişkileri, jeopolitik riskler ve iç siyasetteki gelişmeler de piyasaların radarında.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası