Ege Postası
Geri

Dolu mağdurlarına Dağ'dan sevindiren haber

AK Part İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Kiraz ilçesinin köylerinde tarlaya girerek, doludan zarar gören turşuluk salatalıkları inceledi. Dağ, mahsülü zarar gören köylünün kredilerininin bir yıl erteleneceğini söyledi. 
Dolu mağdurlarına Dağ'dan sevindiren haber
Haberler / İzmir
23 Ağustos 2016 Salı 12:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, Kiraz Kaymakamı Mustafa Akgül, ilçe tarım müdürü ve ziraat odası başkanı ile Saçlı, Karabağ ve Gedik köylerinde dolu yağışından zarar gören tarlaları yerinde inceleyen AK Part İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Tarım İlçe Müdürlüğü yetkililerinden yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Kiraz'da geçtiğimiz gün yarım saat etkili olan dolu yağışı kırsal 10 mahallede başta turşuluk salatalık olmak üzere ekili alanlara zarar verdi. İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri tarafından bölgede hasar tespit çalışmalarının yapıldığını belirten Dağ “Öncelikle Kiraz ilçemize dolu yağışından zarar gören çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tarım İlçe Müdürlüğü yetkilileri hasar tespit çalışmalarını yaptı. Zarar gören çiftçilerimizin Ziraat Bankası'na ve Tarım Kredi Kooperatifi'ne olan kredi borçlarına bir yıl erteleme söz konusu. Hasar tespit çalışmaları en kısa zamanda tamamlanarak bakanlığa iletilecek. Biz de hasarların tespitinin en kısa süre içerisinde tamamlanıp, sorunların çözümü noktasında takipçi olacağız. Şu anda yaşanan mağduriyetin giderilmesi için çiftçilerimize her türlü desteği sağlayacağız. Burada en önemli husus TARSİM Sigortası'nın yaptırılmasıdır. Yüzde 50'si devlet tarafından karşılanan sigortanın yaptırılması yaşanacak her türlü doğal afet ve felaketlere karşı üreticilerimiz koruyacaktır" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası