Ege Postası
Geri

ELİDAŞ'ta stok sıkıntısı yok

Ülkemizde ilk defa lisanslı depoculukta pamuk ile depolama ve elektronik ürün senedi üretmek üzere İzmir Ticaret Borsası (İTB) önderliğinde kurulan Ege Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. (ELİDAŞ) 2018/19 pamuk üretim sezonunun sonuna yaklaşılmasına rağmen yüzde altmış oranını koruyor.
ELİDAŞ'ta stok sıkıntısı yok
Haberler / Ekonomi
12 Haziran 2019 Çarşamba 10:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ege Lisanslı Depoculuk A.Ş.’nin (ELİDAŞ) 14 Mart’ta gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısının ardından ilk Yönetim Kurulu Toplantısı İzmir Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda kuruluşun son dönemdeki faaliyetleri değerlendirildi ve yeni dönemin görev dağılımı yapıldı.

İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Barış Kocagöz yeni dönemde tekrar ELİDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilirken, Başkan Yardımcısıda Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula oldu.

Toplantıda İzmir Ticaret Borsası’nı temsilen ELİDAŞ Yönetim Kurulunda üye olarak yer alan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Arman, Sayman Üye Bülent Uçak, Yönetim Kurulu Üyesi Şeref İyiuyarlarile Borsa Genel Sekreteri Dr. Erçin Güdücü de yer aldı.

Toplantı sonrası konuşan İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı ve ELİDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Barış Kocagöz, üreticinin pamuğunu uygun koşullarda depolamak amacıyla yedi yıl önce İzmir’in Selçuk ilçesinde kurulan Türkiye’nin ilk lisanslı pamuk deposu ELİDAŞ’ınpamuk üretim sezonunun sonuna gelinmesine rağmen hâlâyüzde 60 doluluk oranını koruduğunu belirtti.

ELİDAŞ’ın hizmete sunulduğu günden bu yana sürekli gelişerek son iki yılda ulaştığı tam kapasite doluluk oranıyla başarılarına yenisini eklediğini ifade eden Kocagöz, alışılagelmiş klasik ticaret sistemi ile el değiştiren tarım ürünlerinin, bu sistem ile geniş ve çok yönlü bir boyut kazandığını, üreticiye de yeni olanaklar sunduğunu belirtti. Üreticinin kendi malının kaderini belirleme şansının bu sistem ile yaşam kazandığını vurgulayan Kocagöz, yakın zamanda faaliyetine başlayacak olan Ürün İhtisas Borsası ile sistemin daha da işlevsel hale geleceğini dile getirdi.

Projenin bu denli başarıya ulaştığını görmenin kendilerine mutluluk verdiği kadar bu alanda daha fazla azim ve yeni hedeflere yelken açma hırsı da verdiğini söyleyen Kocagöz, “ELİDAŞ Yönetimi olarak bu şevk ve azimle yeni yatırımlarımız ve kapasite artırımı konusundaki çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası