Ege Postası
Geri

Ege İhracatçı Birliklerinden 'sürdürülebilirlik' manifestosu

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), kaynakların bilinçli kullanımı, karbon ve su ayak izinin en aza indirilmesi hedefiyle sürdürülebilirlik manifestosu açıkladı.
Ege İhracatçı Birliklerinden 'sürdürülebilirlik' manifestosu
Haberler / Ekonomi
7 Temmuz 2020 Salı 17:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İnternet üzerinden düzenlenen ve Birlik başkanlarının da katıldığı basın toplantısında konuşan EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, pandeminin en önemli nedenlerinden birinin de dünya genelinde sürdürülebilirlik konusunda doğru sınav verilememesi olduğunu belirtti.

Dünyanın sınırlı kaynaklarının hızla tüketildiğini ve kirletildiğini ifade eden Eskinazi, mevcut üret - tüket sisteminin dünya limitlerini oldukça zorlamaya başladığının altını çizdi.

Eskinazi, EİB bünyesinde "Sürdürülebilirlik Grubu" kurdukları aktararak, şöyle devam etti:

"Öncelikle karbon ve su ayak izini minimuma indirmek istiyoruz. Yenilenebilir kaynaklardan enerji kullanımını arttırmayı amaçlıyoruz. EİB'nin kullandığı elektriği binamıza kuracağımız güneş panellerinden üretmek için proje üzerinde çalışıyoruz. Üyelerimizi de bu konuya yönlendiriyoruz."

Sürdürülebilirlikle ilgili yatırımların finanse edilmesinin gelecek dönemde bir zorluk olarak karşılarına geleceğini kaydeden Eskinazi, bu yönde çalışma yapan firmaların harcamalarının yarısının devlet destekleri kapsamına alınmasını talep ettiklerini dile getirdi.

"Pandemi tarıma ilgiyi artırdı"

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak da pandemi döneminin tarıma ilgiyi artırdığını, sanayicilerin tarım yatırımlarına yöneldiğini, bu ilginin tarımda katma değerli üretim ve sürdürülebilirliğe güç vereceğini anlattı.

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Terci ise EİB'nin 2020 yılını "sürdürülebilirlik yılı" ilan ettiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Sürdürülebilirlik için israf ve üretimdeki kayıpların azaltılması konusunda çaba harcanmalı. Son 6 ayda çok iyi performans sergiledik. İhracatçılarımızın ve üreticilerimizin bir başarısı. Bu başarının sürekli olması için çaba göstereceğiz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası