Ege Postası
Geri

Emekçilerden Gündoğdu'ya davet! Haydi 1 Mayıs'a

İzmir emek cephesi 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesinde tek yürek oldu. Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB, Birleşik Kamu İş ve birçok sivil toplum örgütü, İzmir halkını önümüzdeki Pazartesi Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleşecek ve on binlerce kişinin katılması beklenen kutlamalara davet etti.   Emekçilerden Gündoğdu'ya davet!
Emekçilerden Gündoğdu'ya davet! Haydi 1 Mayıs'a
Haberler / İzmir
25 Nisan 2017 Salı 13:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir’deki 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarının bu yılki adresi de Alsancak Gündoğdu Meydanı olacak. Organizasyon için hazırlıklarını sürdüren tertip komitesi bugün Konak’ta bir basın açıklaması düzenleyerek İzmir halkını da alanlara çağırdı.

İzmir'de 1 Mayıs heyecanı başladı

1 MAYIS İÇİN GÜNDOĞDU’YA ÇAĞRI

DİSK, KESK, Türk-İş, TMMOB, Birleşik Kamu İş ve çeşitli siyasi parti temsilcileri ile birçok sivil toplum örgütünün yer aldığı 1 Mayıs Tertip Komitesi bugün öğlen saatlerinde Kemeraltı girişinde bir araya gelerek bir basın açıklaması düzenledi. Tüm İzmir’i Gündoğdu Meydanı’na davet eden tertip komitesi adına ortak açıklama yapan Türk-İş Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım, 1 Mayıs kutlamalarının bu yıl her zamankinden fazla önem taşıdığına dikkat çekerek, “Ekonomik ve siyasal krizlerin ülkemizi, emekçi ve yoksul halkı, hatta ailelerimizi  etkilediği bu dönemde bu bayram daha büyük bir önem taşımaktadır. Kıdem tazminatı haklarımızın korunması, işsizliğin önlenmesi, asgari ücretin insan onuruna yakışır olması, vergi adaletsizliğinin giderilmesi için alanlarda olacağız. İş cinayetlerinin rutin hale geldiği, sömürünün normalleştiği, doğa talanın ülkeyi yaşanmaz kıldığı, kadına şiddetin doruğa çıktığı, çocuklara yönelik cinsel istismarın ayyuka çıktığı günlerden geçiyoruz” diyerek 1 Mayıs kutlamalarının işçi sınıfı için bu yılki önemine değindi.

İŞÇİ SINIFINDAN 11 ANA TALEP

Yıldırım tertip komitesi adına yaptığı açıklamada işçinin taleplerini 11 ana başlık altında sıralayarak sözlerine şöyle son verdi: “Taşeron düzenine ve kıdem tazminatının gaspına karşı, ülkeyi açık cezaevi haline çeviren olağanüstü hale karşı, yalan, riya, düzenbazlık düzenine karşı, gerici, baskıcı, ırkçı eğitime karşı, doğanın, yaşam alanlarının, kentlerin talanına karşı, işçi katliamları ve kadın cinayetlerine karşı, sağlık hakkımızın ticarileşmesine karşı, grev hakkının gaspına, iş güvencesinin kaldırılmasına karşı, grevli toplu sözleşmeli sendika hakkı için, kadın özgürlüğü için, adalet, eşitlik ve özgürlük için haydi 1 Mayıs’a.”

KHK VE OHAL TEPKİSİ

1 Mayıs programı kapsamında kısa bir açıklamada bulunan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da, KHK’lar, OHAL, kıdem tazminatının kaldırılmasına yönelik girişimler ve son dönemde sıkça uygulanan grev yasaklarına tepki gösterdi, emekçilerin İşçi Bayramı öncesinde sayısız sorunla mücadele ettiğini kaydetti.

İZMİRLİLERE ÇAĞRI YAPTILAR

Yapılan basın açıklamasının ardından Hayır daha bitmedi yeni başlıyor”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “İşçi memur el ele genel greve”, “Her yer 1 Mayıs her yer direniş” sloganları ve alkışlar eşliğinde Kemeraltı Çarşısı’nda yürüyen işçiler İzmir halkına 1 Mayıs bildirisi dağıtarak kutlamalara katılım çağrısı yaptı.   

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası