Ege Postası
Geri

En kısa ayda en renkli geceler

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, trompetiyle caz müziğe yön veren 10 Grammy ödüllü Kübalı sanatçı Arturo Sandoval, Tenor Hakan Aysev, Levent Gündüz ve Zafer Çebi Orkestrası ile Türk ve Arjantinli sanatçıların oluşturduğu tango grubunu ağırlayacak. AASSM'de 1 ayda 4 konser
En kısa ayda en renkli geceler
Haberler / Kültür - Sanat
2 Şubat 2019 Cumartesi 09:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirli sanatseverlere Şubat ayında yine dolu dolu bir sanat programı sunacak. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), bu "kısa" ay içinde birbirinden renkli 4 konsere ev sahipliği yapacak.

Batı müziğinden arabeske

Tenor Hakan Aysev, Levent Gündüz ve Zafer Çebi Orkestrası “Aşkın Müziği” konserleri ile 4 Şubat saat 20.00’de AASSM Büyük Salon’da olacak. Grup, opera klasiklerinden İtalyan Napolitenlerine, Anadolu türkülerinden Türkçe sözlü hafif Batı müziğine, 70’lerin, 80’lerin klasiklerine ve hatta en ağır arabesklere kadar çok geniş bir yelpaze ile seyirci karşısına çıkacak. Opera vokal teknikleri ve modern müzik anlayışının Türk Müziği ile sentezleneceği kons er, yaşlısından gencine tüm izleyicilerin büyük beğenisini toplayacak.

Bir tango yolculuğu

14 Şubat’ta AASSM’de gerçekleşecek "Sevgililer Günü" konserinde, Arjantin tango müziğinin en belirgin üç formu olan tango, milango ve valslerin  yanı sıra unutulmayan Türkçe tango eserler de yer alacak. Toplulukta Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Çok Sesli Korosu Sanatçısı Dilek Türkan ve İzmir Devlet Opera Balesi Solist Sanatçısı Teyfik Rodos ile birlikte Arjantinli sanatçılar bandoneoncu Carlos Gustavo Battistessa, gitarist Ricardo Moyano, İzmirli sanatçılar ; kemancı İlhan Çınar, gitarist Ali Öztürk ve kontrbasta Bülent Oral da sahne yer alacak. Uzun zaman bu konser için çalışan ve yepyeni bir repertuar hazırlayan gruba tango dansçıları eşlik edecek. Konser saat 20.00’de, Büyük Salon’da gerçekleşecek.

İlk turne İzmir’den

Flütist Öncü Uçar ve Piyanist Burak Çebi’den oluşan Duo Flamma, ilk turnelerinin İzmir ayağında Flüt ve Piyano duo repertuvarının seçkin eserleri ile dinleyicilerle buluşacak. Konser 20 Şubat saat 20.00’de AASSM Küçük Salon’da.

Cazın ustası

28 Şubat akşamı saat 20.00’de ise cazın efsane ismi Kübalı Arturo Sandoval, AASSM Büyük Salon’da caz severlerle bir araya gelecek. 12 yaşında klasik trompet eğitimi almaya başlayan Arturo Sandoval, o zamandan beri dünyanın en tanınmış caz trompet ve flugelhorn temsilcilerinden biri ve aynı zamanda da ünlü bir klasik sanatçı, piyanist ve besteci olarak sanat hayatına devam ediyor. Sandoval, 19 kez aday gösterildiği Grammy ödüllerini 10 kez kazandı; ayrıca 6 tane Billboard Ödülü ve bir tane de Emmy Ö dülü’ne layık görüldü. Sanatçı, Emmy Ödülü’nü kendisini Andy Garcia'nın canlandırdığı biyografik ''For Love or Country” film için bestelediği film müziği ile aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası