Ege Postası
Geri

Eray'ın öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı: Kim bu esrarengiz sürücü

İzmir'de 17 yaşında ölen bisikletçi Eray Köseler ile ona çarpan hafif ticari aracın sürücüsünün hayatını kaybettiği trafik kazasının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Köseler ailesi, çocuklarına çarpan aracın şoförünün kazadan saniyeler önce solladığı beyaz renkli otomobilin sürücüsünün bulunmasını istiyor. Eray'ın öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı
Eray'ın öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı: Kim bu esrarengiz sürücü
Haberler / İzmir
12 Şubat 2019 Salı 13:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'de bir baba, 17 yaşındaki bisikletçi oğlunun ölümüne neden olan ve kendisi de aynı kazada yaşamını yitiren araç şoförünün kazadan saniyeler önce solladığı beyaz renkli otomobilin sürücüsünün tespit edilmesini istiyor. 

İzmir'de 24 Mayıs 2018'de lise öğrencileri Eray Köseler, Remzi Batu Karabulut ve Mustafa Can Yağcı, bisikletle Güzelbahçe'ye gitti.

Bir kafede oturduktan sonra gece evlerine dönüşe geçen arkadaşlardan Yağcı, otobüsle gitmeye karar verdi, Köseler ve Karabulut ise bisikletle devam etti.

Köseler ve Karabulut'a Mithatpaşa Caddesi'nde Berkcan Dikme idaresindeki 35 F 6229 plakalı hafif ticari araç çarptı.

Kazada Köseler ve araç sürücüsü Dikme hayatını kaybetti, diğer bisikletçi Karabulut ise yaralandı.

Aylar sonra güvenlik kamerasına ulaşıldı

Adli süreç devam ederken ailenin avukatı Sefer Keskin, olaydan aylar sonra kaza anını kaydeden bir güvenlik kamerası görüntüsüne ulaştı.

Görüntüleri dikkatli bir şekilde inceleyen Keskin, hafif ticari aracın sürücüsü Dikme'nin beyaz renkli bir otomobili solladıktan sonra yoldan çıkıp bisikletli gençlere çarptığını fark etti. 

Güvenlik kameraları görüntülerini adli makamlara sunan Keskin, kazaya karışan aracın solladığı otomobil sürücüsünün belirlenmesini istiyor. 

Avukat Sefer Keskin, AA muhabirine, güvenlik kameralarında belirledikleri beyaz renkli otomobilin kazaya karışma olasılığı üzerine savcılığa itirazda bulunduklarını söyledi. 

Bunun üzerine savcılığın ikinci bir bilirkişi raporunun hazırlanmasına karar verdiğini aktaran Keskin, "Bu raporda aracın plakası ve sürücüsü tespit edilemedi ancak bu kazada kusursuz olduğuna ilişkin bir rapor yazıldı. Aile adına Sulh Ceza Hakimliğine başvurarak rapora itiraz ettik çünkü kazaya ilişkin hiçbir şeyin karanlıkta kalmasını istemiyoruz." dedi.

Keskin, beyaz renkli otomobilin sürücüsü ile bisikletlilere çarpan Dikme arasında bir irtibat olup olmadığının araştırılması gerektiğini kaydetti. 

Her iki aracın yarış halinde olabileceği ihtimalinin bulunduğunu ileri süren Keskin, şöyle konuştu:

"En azından bu soruların cevaplandırılmasını istiyoruz. Olaydan saniyeler önce kaza yapan aracın önüne kırdığı otomobil hafif yavaşladıktan sonra yoluna devam ediyor. Bu durum da bizi yaralıyor. Orada dursa ambulans aransa iki can kaybından daha azı yaşanabilirdi ancak o sorumsuzca hareket ederek, kaza mahalini terk etmiştir. Dolayısıyla biz sürücünün yargı makamlarına başvurmasını bekliyoruz."

Köseler'in babası Ertuğrul Köseler de birçok kez kaza yerine gittiğini ve olayın nasıl olduğunu anlamaya çalıştığını dile getirdi. 

Kazaya ilişkin ilk bilirkişi raporunun güvenlik kamerası görüntüleri izlenmeden hazırlandığını savunan Köseler, "Görüntüleri izlediğinizde sürücülerin hız kesmediğini görüyorsunuz. Ne yapsam oğlum geri gelmeyecek. Bunu bir kaza olarak görüyorum ancak beyaz renkli araç sürücüsünün kim olduğunun ortaya çıkması lazım." diye konuştu. (AA)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası