Ege Postası
Geri

Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattı tam gaz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fahrettin Altay-Balçova-Narlıdere Metro hattının çalışmalarını Balçova’daki şantiyede inceledi. Başkan Soyer projenin takviminde işlediğini vurgularken, ekonomik krize değinerek, “Türkiye’nin her yanında yatırımlar yarım kaldı her şeye rağmen sürdürüyor olmamız önemli” ifadelerini kullandı. Soyer projeyi 2022 yılında tamamlamayı hedeflediklerini dile getirdi. Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattı tam gaz
Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattı tam gaz
Haberler / Yerel Yönetimler
15 Ekim 2019 Salı 14:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde 2018 yılında temeli atılan Fahrettin Altay-Balçova-Narlıdere Metro hattının devam eden çalışmalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer şantiye alanında inceledi. Başkan Soyer’e, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Narlıdere ve Balçova belediyesi meclis üyeleri eşlik ederken iki ilçenin muhtarları da inceleme de yer aldı. Başkan Soyer inceleme gezisi öncesinde metro hattının devam eden çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

“EKONOMİK KRİZE RAĞMEN PROJE TAKVİMİNDE İŞLİYOR” 

Başkan Soyer projenin takviminde işlediğini vurgularken, “Bu proje takviminde işleyen tamamı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan bir proje, takviminde işliyor olması çok değerli yaşanan ekonomik krizler nedeniyle birçok sıkıntılar ortaya çıktı. Türkiye’nin her yanında yatırımlar yarım kaldı her şeye rağmen sürdürüyor olmamız çok ciddi emek ve konstsantrasyonla oluyor. Bu emeğe katkı koyan bu çabanın içinde olan herkese huzurlarınızda teşekür ediyorum. Burada kullanılan köstebekle çok hızlı yol almayı mümkün kılan bir teknoloji ve Türkiye’de ilk kez uygulanan bir teknoloji.

Gerçekten gelişmiş bir kent yoksulların bile araç kullandıkları değil zenginlerin bile toplu taşımayı tercih ettikleri bir kenttir. Biz de bu anlayışla izmirin toplu taşıma enstrümanları geliştirmeyi kendimize hedef olarak seçtik. İzmir boydan boya raylı sistemlerle buluşturmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 
Başkan Soyer, projeyi 2022 yılında tamamlamayı hedeflediklerini belirtti. 

Soyer, muhtarların projeyle ilgili sorularını yanıtladıktan sonra şantiye alanında incelemelerde bulundu. 

450'şer tonluk iki dev

Yapımı süren Narlıdere Metrosu'nda TBM adı verilen iki adet dev tünel açma makinesinden ilki imalata başladı. Diğerini de kurulma aşamasında. Derin tünel tekniği ile yapılan hatta, çalışmalar sırasında oluşması muhtemel trafik, alt yapı ve sosyal yaşam sorunları da minimuma indiriliyor. Modern tünel açma makineleri, aynı zamanda daha güvenli bir tünel inşaatına da olanak sağlıyor.

100 metre uzunluğunda ve 6,6 metre çapındaki 450’şer tonluk dev tünel açma makinaları günde ortalama 20 metre kazı yapacak. Dünyada gelişmiş tünelcilik faaliyetleri içinde önemi giderek artan TBM'ler, fonksiyonları nedeniyle “yeraltı tünel fabrikası” olarak da nitelendiriliyorlar. Halk arasındaki tabiriyle bu “dev köstebekler”, tünel kazı ve destekleme işlerini birlikte yürütüyor. Olağanüstü gücüyle öne çıkan TBM’ler, çok yönlü kesici kafa ile birlikte sert kaya zemin koşullarına kolaylıkla uyum sağlayabiliyor. 100 metre uzunluğuyla dünyanın en büyük iş makineleri arasında yer alan İzmir'in TBM'leri boyutları açısından 72 me trelik yolcu uçağı Airbus 380'i bile geride bırakıyor.

Tamamı yeraltından geçecek

İzmir Metrosu’nun 4’üncü aşaması olan F. Altay- Narlıdere hattının temeli 10 Haziran 2018'de atıldı. İhale bedeli 1 milyar 27 milyon TL olan işin süresi 42 ay olarak planlandı. 7 istasyondan oluşan hatta Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Narlıdere, Siteler ve son olarak Kaymakamlık durakları yer alıyor

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası