Ege Postası
Geri

Fuar İzmir'de yol krizi çözüldü

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 400 milyon lira harcanarak hayata geçirilen Türkiye'nin en büyük fuar projesi Fuar İzmir'de bir süredir yaşanan yol çilesi nihayet çözüme kavuşuyor. Yeni kavşak Mart 2016'ya yetişecek
Fuar İzmir'de yol krizi çözüldü
Haberler / İzmir
30 Temmuz 2016 Cumartesi 11:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Gaziemir'deki dev tesis için planlanan yeni kavşak projesi için imar planlarını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırma işlemlerinin sona ermesiyle birlikte ihaleye çıkarak yeni yolun inşasına başlayacak. Karayolları Bölge Müdürlüğü ile yaşanan izin krizi nedeniyle geciken trompet kavşak projesinin önümüzdeki yıl düzenlenecek Marble Mermer Fuarı'na yetiştirilmesi hedefleniyor.  

4 YIL ONAY BEKLEDİ, FUAR AÇILDIKTAN SONRA İZİN GELDİ

Gaziemir'de önceki yıl hizmete giren Fuar İzmir'e can katacak projelerden olan monorayın ardından kavşak krizi de çözüldü. Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'nün, Fuar İzmir'in Çevreyolu'na kavşakla bağlanması için Büyükşehir Belediyesi'nin 2010 ve 2011 yıllarında yaptığı projeye tehlikeli olduğu gerekçesiyle onay vermeyince proje de izin krizine kurban gitmişti. Yeni fuar alanının açılışında patlak veren yol krizi sonrasında giriş çıkışlarda kaos yaşanmış, tesise Akçay Caddesi'ne yapılan alternatif bağlantı yolu ile ulaşım sağlanmıştı. Yaklaşık 4 yıl onay bekleyen trompet kavşağa fuar açılışına 15 gün kala onay gelirken, Karayolları ile belediye arasında sağlanan uzlaşmanın ardından da süreç hızlandı.

KAMULAŞTIRMA İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

Geçtiğimiz Ekim ayında son revize projesi hazırlanan ve Şubat ayında da nihai onayı alan projeyle ilgili sağlanan mutabakatın ardından çalışmalarına hız katan Büyükşehir Belediyesi, bu süreçte gerekli imar planı çalışmalarını tamamladı. Yol güzergahı üzerindeki 8 hak sahibiyle süren görüşmeler ve kamulaştırma işlemlerinde ise sona yaklaştı.

MERMER FUARINA YETİŞECEK

Önümüzdeki aylarda yolun yapımı için ihaleye çıkmaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 22-25 Mart 2017 arasında düzenlenecek olan ve dünyanın en büyük organizasyonlarından sayılan 23'üncü Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na yeni kavşağı tamamlayarak hizmete açmayı hedefliyor.

YOL ÇİLESİ BİTİYOR

Proje kapsamında, Balçova istikametinden Fuar İzmir'e gelen ziyaretçiler mevcut yoldan tesise girmeye devam edecek. Projeyle birlikte asıl neşter fuar çıkışlarında yaşanan krize vurulacak. Buna göre, Fuar İzmir'den çıkan ve Gaziemir istikametine giden ziyaretçiler için Çevreyolu'na bağlantı sağlayan yeni bir istikamet daha açılacak. Yeni yolun hizmete girmesiyle birlikte Balçova'ya dönüşlerde vatandaşlar artık Aktepe yolunu kullanmak zorunda kalmayacak. Bunun yerine Çevreyolu'nun altında bulunan mevcut yoldan geçilecek ve yapılacak yeni döner kavşaktan sola dönülecek, Çevreyolu'na çıkılacak. Gaziemir istikametinden gelerek Fuar İzmir'e ulaşmak isteyenler de Çevreyolu'ndan sağa girecek, yeni yoldan döner kavşağa inecek. Kavşaktan sağa dönerek Çevreyolu'nun altından geçen ziyaretçiler bu yolla fuara giriş sağlayabilecek. Bu sayede, fuara giriş çıkışlarda bir süredir devam eden yol sorunu ve trafik sıkıntısı da çözülmüş olacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası