Ege Postası
Geri

Genç İZİKAD'da 5. dönem başlıyor

İzmir İş Kadınları Derneği'nce (İZİKAD), geleceğin iş kadınlarını oluşturma amacıyla üniversite son sınıfta, yeni mezun ya da yüksek lisans öğrencisi olan genç kızlara yönelik hazırlanan "Genç İZİKAD Projesi"nin beşinci dönemi mentorlar/ koçlar eşliğinde uygulamaya geçti.
Genç İZİKAD'da 5. dönem başlıyor
Haberler / Ekonomi
7 Aralık 2016 Çarşamba 11:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tarihi Havagazı Fabrikasında düzenlenen projenin tanıtım toplantısında konuşan İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, "Eskiden sermaye eşittir güç demekti ama artık değişti. İyi bir iş fikrin ve onu hayata geçirme cesaretin varsa güçlüsün. Teknoloji artık dünyayı parmaklarınızın ucuna getiriyor, bunu sonuna kadar kullanın" dedi. Serter, girişimci adayı genç kızlara iş yaşamında başarılı olmanın ilk şartının "sıradışı" ve "yaratıcı" olmaktan geçtiğini söyledi.

Gençlere farklı işler denemeleri ve somut hedefler belirlemeleri tavsiyesinde bulunan Serter, proje hakkında da bilgi vererek, genç kızlara İZİKAD, İŞKUR, KOSGEB işbirliğiyle girişimcilik eğitimlerinin yanı sıra kişisel gelişim, dış ticaret, e-ticaret, sosyal medya, sunum teknikleri gibi eğitimler ve bu yıl ilk kez AB proje yazılım eğitimi aldıracaklarını anlattı. Girişimci adaylarından kurmak istedikleri iş ile ilgili projenin yanında sosyal sorumluluk projesi hazırlamalarını isteyeceklerini aktaran Serter, "Nisan ayı sonuna kadar sürecek bu dönem boyunca İZİKAD üyeleri, öğrencilere birebir mentorluk yapacak, deneyimlerini onlarla paylaşacak, projelerini hazırlarken onlara destek olacak" dedi.

Serter, düzenleyecekleri yarışmayla da ilk üçe giren proje sahibi öğrencileri yurt dışı stajıyla ödüllendireceklerini söyledi.

Toplantıda ayrıca Genç İZİKAD komite başkanı Meral Kantarcıoğlu'da bir konuşma yaptı. Kantarcıoğlu, "Tüm dünyada kadın girişimcilerin desteklenmesine önem verilmektedir. Güçlü kadınların etkin olduğu bir dünya çok daha güzel olacaktır. Bunun için bu projeyi önemsiyoruz" dedi.

İZİKAD'ın kurduğu Genç İZİKAD Komitesi, geçen yıl dördüncü dönem mezunlarını vermişti. Eğitim programı sonunda bir de proje yarışması düzenlenmiş ve dördüncü dönem öğrencisi Aybüke Şanlıöz 'İzmire kazandırılan yarımada ürünleri' konusu ile birinci olmuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası