Ege Postası
Geri

Gitsin cami gelsin AVM

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde, seçimlerden kısa süre önce yapılan protokol camii ihalesinin, AK Partili Arif Uğurlu'nun başkan seçilmesinin hemen ardından iptal edildiği belirtildi. Belediye Eski Başkanı Rıdvan Karakayalı, "Biz CHP'li belediye olarak böyle bir karar alsaydık, bırakın Kemalpaşa'yı, Türkiye ayağa kalkardı" dedi.
Gitsin cami gelsin AVM
Haberler / Yerel Politika
11 Temmuz 2014 Cuma 15:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI - Kemalpaşa, AK Partili belediye yönetiminin uygulamalarıyla sarsılmaya devam ediyor. Tasarruf gerekçesiyle çok sayıda işçinin iş akdine son verilmesi, sponsor desteğiyle konser ve Ramazan eğlencelerinin düzenlenmesinin çok ses getirdiği ilçede, şimdi de AK Partili belediye yönetiminin, cami ihalesini iptal ettiği haberi, kent gündemine bomba gibi düştü. 

Seçimlerden kısa süre önce yapılan protokol camii ihalesi, AK Partili Arif Uğurlu'nun başkan seçilmesinin hemen ardından iptal edildiği belirtildi. Kamalpaşa eski Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, “Yerel seçimlerden önce Kemalpaşa Belediyesi olarak kentin ihtiyacı olan modern ve protokol camisi yapmak için uzun süren bir çalışma yaptık. Altında 250 araçlık otopark da  vatandaşlarımızın bu ihtiyacına karşılık verecekti hem de böyle büyük bir camiye ihtiyaç duyulan bölgenin bu ihtiyacını karşılamış olacaktık. Bu düşüce ile bu çalışmaları bitirdikten sonra ihaleye çıktık ve seçimlerden bir süre önce temelini attık. Ve bu caminin kararını mevcut Belediye başkanımızın da olduğu meclis grubundan oy birliği ile aldık. Ancak; seçimlerden sonra  Belediye Başkanı Arif Uğurlu ihaleye alan firmayı çağırarak ihaleyi iptal edeceklerini söylemiş ve ihale iptal edildi. Eğer biz CHP’li belediye başkanı olarak böyle bir karar almış olsaydık bırakın Kemalpaşa’yı Türkiye ayağa kalkardı" dedi. 


BU NASIL DİNDARDILK
CHP Kemalpaşa İlçe Sekreteri  Yüksel Çelik de karara çok sert tepki gösterdi. Yüksel, "Eğer bu cami ihalesini iptal eden CHP’li bir belediye olsaydı, söylemedikleri kalmazdı. Ne acı ki, daha muhafazakar bir sağ partinin belediye başkanı, seçildiği kentte cami ihalesini iptal ediyor.  Bunlar dindar geçiniyor, ancak; Ramazanda insanlar teravihdeyken Ramazan eğlencesinde havai fişek atarak rahatsız ediyorlar. Bunlara ses çıkaran yok, ama ayni şeyleri CHP’li bir belediye yapsaydı burada kıyamet kopardı. Biz Kemalpaşa’da 37 camiyi her ay düzeli  şekilde temizledik. Bunlar göreve geldikten sonra Kemalpaşa’da hiçbir caminin temizliği yapılmıyor. Bu ihaleyi Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun hangi zihniyet ile iptal ettiğini bilmiyorum. O dönem başkan meclisteydi buna olumlu oy kullandı. O dönem Kemalpaşa’nın bu camiye ihtiyacı vardı, şimdi mi yok" diye konuştu.

KEMALPAŞA’DA BU İDDİA ORTALIKTA DOLAŞIYOR

İhalesi iptal edilen caminin yerine AVM yapılacağı iddiaları konuşuluyor. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası