Ege Postası
Geri

Gölcük pırıl pırıl oldu

İzmir'in Ödemiş ilçesindeki Gölcük Gölü çevresinde, temizlik seferberliği başlatıldı. Etkinliğe katılan 60 kişi 1 saat içinde 1 traktör dolusu çöp topladı.
Gölcük pırıl pırıl oldu
Haberler / Güncel
9 Eylül 2019 Pazartesi 09:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Küçükmenderes Havzası Koza Hareketi Derneği (KOZA-DER) ve Ödemiş Belediyesi Kent Konseyi iş birliğiyle Gölcük Yaylası'ndaki doğal Gölcük Gölü'nde temizlik çalışması düzenlendi. 60 kişinin katıldığı etkinliğe Vosvos (Volkswagen) tutkunları da destek verdi. Ödemiş Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Eriş de etkinliğe katılan 7'den 77'ye her yaş grubundan kişi ile yeşil yelek giyip, eldiven takarak, göl çevresinde ellerinde poşetlerle pet şişeden çeşitli ambalaj atıklarına, sigar izmaritinden çeşitli mutfak araç gereçlerine kadar pek çok atık topladı. Farkındalık yaratılmasının hedeflendiği etkinlikte, 1 saat boyunca 1 traktör römorku dolusu atık toplandı. Toplanan atıklar Belediye ekiplerince katı atık depolama alına götürüldü.

'EN İYİ TEMİZLİK KİRLETMEMEKTİR'

Etkinlikte konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, "Gölcük'teki bu zenginliğimizi hep beraber yaşıyoruz. Burası, özellikle dışardan gelen misafirlerimizin de ağırlandığı en güzel mekanlardan biri. Doğa cenneti olan Gölcük'te vakit geçirenlerden, piknik yapanlardan tek isteğimiz, giderken çöplerini bir poşete koyup, çöp konteynerlerine atmaları. Bu konuda farkındalık yaratmak adına da böyle güzel bir etkinlik yaptık. Yaşadığımız çevremizi koruyun. Ama en iyi temizlik ise kirletmemektir" dedi.

'ZİRAİ ÇALIŞMALARA VE ORGANİK TARIMA DEVAM EDİLMELİ'-

KOZA-DER Başkanı Selahattin Bağlı da Gölcük'teki kirliliğe dikkat çekmek istediklerini belirtip, "Burada yapılan yüzeysel temizlik çalışmasının Gölcük için yeterli olmadığını gördük. Çevreden gelen kimyasal maddeler, gölün kirlenmesine neden oluyor: Kirlilik nedeniyle gölde algler meydana geliyor ve bu da sudaki oksijeni tüketip, balıklar yaşamasına engel oluyor. Göldeki nitrojen oranı normalde olması gerekenin yüzde 800 oranında dana fazla üzerinde. Bu da göldeki yaşam kalitesini ve yaşamı sonlandırıyor. Bunu önleyebilmek için çevredeki zirai çalışmalarında organik tarıma yönlendirerek devam edilmeli. Çiftçilerin kimyasal gübrelerin kullanımını azaltmasıyla göle yağmurlama ve akan sularla taşınan nitrojen oranın da azalacaktır.  Devletimizin burada çiftçiyi yönlendirmesi gerekiyor" diye konuştu. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası