Ege Postası
Geri

Görme engellilere sesli betimlemeli tiyatro

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) repertuarındaki oyunlardan olan “Radyo-yu Hümayun”u sesli betimleme ile 7 – 14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’na özel olarak görme engelli seyircilerine açtı. İlk kez 19 Şubat 2020’de seyirciyle buluşan komedi oyunu 18 Ocak tarihine kadar Youtube üzerinden dinlenebilecek.
Görme engellilere sesli betimlemeli tiyatro
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Ocak 2021 Salı 09:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Geçtiğimiz yıl görme engelliler için Türkiye’de bir ilke imza atarak ‘Sessizlik’ adlı oyunu sesli betimleme ile salona gelen engelli vatandaşlarla buluşturan BBŞT, “Radyo-yu Hümayun” oyununu da sesli betimleme yaparak internet üzerinden tiyatroseverlerle buluşturdu. Pandemi nedeniyle Youtube üzerinden izlenerek, dinlenebilecek olan oyunun betimlemesi SEBEDER tarafından hazırlanırken, BBŞT oyuncusu Gülin Özkan tarafından seslendirildi. 

“Yok artık!” dedirten olaylar zinciri

1900’lü yılların başında İstanbul’da babalarından kalma eski bir konakta küçücük hayatlarına sıkışmış bir aileyi anlatan oyun, Avrupa’da yeni icat edilmiş radyonun hayatlarına girmesiyle yaşanan ilginç olayları konu alıyor. Aşk, entrika ve şantajlarla dolu Radyo-yu Hümayun, tekmili birden yok artık dedirtecek bir komedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası