Ege Postası
Geri

Göztepe galibiyet hasretine son verdi

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Göztepe evinde Aytemiz Alanyaspor'u 3-2 mağlup etti. Göztepe üç puanı Ghilas'ın 89. dakikadaki harika golüyle aldı.Göztepe'de Serdar Gürler 90. dakikada kırmızı kart gördü. Sarı-kırmızılılar hasrete son verdi
Göztepe galibiyet hasretine son verdi
Haberler / Spor
10 Şubat 2019 Pazar 17:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Göztepe, Aytemiz Alanyaspor'u 3-2 yendi; 3 maçlık yenilgi serisini sonlandırdı. İzmir temsilcisine 3 puanı getiren goller, Deniz Kadah, Celso Borges ve Ghilas'tan geldi. Konuk ekibe, Tzavellas ve Papiss Cisse'nin golleri yetmedi. 

Göztepe, Aytemiz Alanyaspor karşısında galibiyet hasretini sonlandırdı:3-2. Kemal Özdeş'in öğrencileri, 20. dakikada Deniz Kadah ve 31. dakiada Borges'in golleriyle 2-0 öne geçti. Tzavellas 42. dakikada farkı bire indirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi. Dakikalar 74'ü gösterirken, Papiss Cisse klas bir bitirişle skoru 2-2'ye getirdi. Maçta son sözü 89'da Ghilas söyledi ve harika bir rövaşata golüyle maçın skorulu ilan etti, Göztepe: 3 - Aytemiz Alanyaspor: 2. 

3 maçlık yenilgi serisini sonlandıran Göztepe puanını 25 yaptı ve 6 maçlık yenilgisizlik serisi sonlanan Aytemiz Alanyaspor ile puanını eşitledi. 

Göztepe'de sarı kart gören Yasin Öztekin cezalı duruma düştü. Ev sahibi ekipte Serdar Gürler, 90+1'de ikinci sarı karttan oyun dışı kaldı. 

MAÇTAN DAKİKALAR

1. dakikada Nsakala'nın savunmadan dönen ortasında Djalma Campos cezası içinde vuruşunu yaptı, kaleci Beto gole izin vermedi.

15. dakikada Yasin Öztekin'in soldan pasıyla ceza yayı gerisinde topla buluşan Castro'nun şutunda, top sol kale direğinin hemen yanından dışarı çıktı. 

20. dakikada sağ kanattan atak geliştiren Göztepe'de, cezasına yapılan ortada Yasin Öztekin topla buluştu. Yasin Öztekin'in vuruşunda kale direğinden dönen topu Deniz Kadah kafa vuruşuyla filelerle buluşturdu: 1-0.

31. dakikada sol kanattan Castro'nun ortasına hareketlenen Borges'in vuruşunda, meşin yuvarlak filelerle buluştu: 2-0.

42. dakikada Djalma Campos'un kullandığı korner atışında, Tzavellas'ın ceza alanı içinde kafa vuruşunda top ağlara gitti: 2-1. 

Maçın ilk yarısı ev sahibi Göztepe'nin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Karşılaşmanın 61. dakikasında gelişen Göztepe atağında, Poko'nun pasında cezası içinde topla buluşan Yasin Öztekin'in vuruşunda, kaleci Haydar Yılmaz gole izin vermedi.

74. dakikada Aytemiz Alanyaspor beraberliği yakaladı. Junior Fernandes'in pasında sol çaprazda topla buluşan Cisse, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-2

89. dakikada Göztepe yeniden öne geçti. Castro'nun ceza sahası içine doğru attığı topa hareketlenen Ghilas'ın röveşatasında top ağlarla buluştu: 3-2

90+1. dakikada Göztepe sahada 10 kişi kaldı. Serdar Gürler, Efecan Karaca'yla girdiği mücadelenin ardından ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

Karşılaşma, Göztepe'nin 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

Müsabakanın bitiş düdüğünün ardından aralarında gerginlik yaşanan Göztepe'de Alpaslan Öztürk ile Aytemiz Alanyaspor'da Taha Yalçıner sarı kart gördü.

Stat: Bornova

Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşcıoğlu, Yusuf Bozdoğan

Göztepe: Beto, Gassama, Titi, Reis, Lumor, Serdar Gürler, Poko (Dk. 71 Alpaslan Öztürk), Borges (Dk. 80 Gouffran), Yasin Öztekin, Castro, Deniz Kadah (Dk. 82 Ghilas)

Aytemiz Alanyaspor: Haydar Yılmaz, Ceyhun Gülselam, Efecan Karaca, Ozan Tufan (Dk. 83 Taha Yalçıner), Baiano, Cisse, Nsakala, Welinton, Djalma Campos, Tzavellas (Dk. 90+2 Steven Caulker), Junior Fernandes (Dk. 88 Josef Sural)

Goller: Dk. 20 Deniz Kadah, Dk. 31 Borges, Dk. 89 Ghilas (Göztepe), Dk. 42 Tzavellas, Dk. 74 Cisse (Aytemiz Alanyaspor)

Kırmızı kart: Dk. 90+1 Serdar Gürler (Göztepe)

Sarı kartlar: Dk. 28 Borges, Dk. 33 Poko, Dk. 54 Castro, Dk. 64 Yasin Öztekin, Dk. 90+3 Beto, Alpaslan Öztürk (Maç bitiminde) (Göztepe), Dk. 44 Welinton, Dk. 61 Nsakala, Dk. 76 Tzavellas, Taha Yalçıner (Maç bitiminde) (Aytemiz Alanyaspor)

MAÇIN ARDINDAN

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında konuk ettiği Aytemiz Alanyaspor'u 3-2 yenen Göztepe'de teknik direktör Kemal Özdeş, yakaladıkları çıkışı sürdürmek istediklerini söyledi.

Özdeş, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, zor bir zamanda maç kazandıklarını belirtti.

Taraftarın geçen cuma günü tesisleri ziyaret ederek takıma inancını ve sevgisini gösterdiğini aktaran Özdeş, bunun için taraftara teşekkür ederek, bu ziyaretin takımın enerjisini yükselttiğini kaydetti.

Özdeş, ligde bulundukları yerin stresiyle karşılaşmanın başında rakibe pozisyonlar verdiklerini ifade ederek, gol bulduktan sonra rahatladıklarını dile getirdi.

Oyunun en önemli dakikalarında attıkları golle galibiyeti bulduklarını kaydeden Özdeş, "Taraftarımızın oluşturduğu enerji çok önemliydi, bunu galibiyetle taçlandırdık. Bu çıkışı sürdürmek önceliğimiz olacak." diye konuştu.

Özdeş, maçın ilk dakikasında rakibin gole çok yaklaştığının hatırlatılarak, "Defansta sıkıntı mı var'" sorusuna "Defanstan öte konsantrasyon kaybı. Bunu bulunduğumuz durumla bağlayabilirim." cevabını verdi.

Maçta Serdar Gürler'in kırmızı kart, çok sayıda oyuncunun da sarı kart gördüğü, bu durumda haftaya kadro hazırlamada sıkıntı yaşayıp yaşamayacağına ilişkin soru üzerine Özdeş, "Haftaya yerine oynatacağım arkadaşlarım bugüne kadar 11'de oynadı. Elimde kaliteli kadro var. En doğru 11 çıkacaktır. Olmayanların yerine çıkacak arkadaşlar da en az onlar kadar etkili olacaktır." ifadelerini kullandı.

Aytemiz Alanyaspor cephesi

Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Göztepe'yi galibiyetinden dolayı tebrik ederek, seyir keyfi yüksek, iyi bir maç olduğunu söyledi.

Deplasmanda 2-0 geri düşmenin ağır bir skor olduğunu ifade eden Yalçın, buna rağmen 2-2'yi yakaladıklarına işaret etti.

Yalçın, şöyle devam etti:

"2-2'ye geldiğinde 1 puana üzülecekken son dakikadaki golle 3-2 mağlup olduk. Oyuncularımın mücadelesinden, istek ve arzusundan memnunum. Yediğimiz gollerde basit hatalar yaptık. Biraz daha agresif olsak oyun daha istediğimiz gibi şekillenebilirdi. Deplasman takımı gibi oynamadık. Oyunda çoğu zaman kontrol bizdeydi. Pozisyonları değerlendiremedik. Bu haftayı unutup Trabzonspor maçına hazırlanmamız gerekiyor."

Yalçın, basın mensuplarının "Beşiktaş'la görüştünüz mü'" sorusu üzerine şöyle konuştu:

"Şu an öyle bir şey yok. Biz Alanyaspor'da çalışıyoruz. Herkesin hocası var, o yüzden kimseyi zan altında bırakacak sorular sormayalım. Şu anda öyle bir durumumuz yok. Biz sadece Alanyaspor'un ligi iyi bitirmesi için elimizden gelen çabayı sarf etmek istiyoruz. Şu anda Alanyaspor'a odaklandık."

Ozan Tufan'ın performansıyla ilgili soru üzerine Yalçın, oyunda kaldığı süre içinde 23 yaşındaki futbolcunun temposunu beğendiğini ifade etti.

Ozan Tufan'ın 1-2 hafta içinde eski performansını yakalayacağını düşündüğünü aktaran Yalçın, Göztepe'nin 3. golünde faul olabileceğini ancak pozisyonu seyretmediği için çok yorum yapmak istemediğini sözlerine ekledi. 

MAÇTAN NOTLAR

Sppr Toto Süper Lig'in 21. haftasında Aytemiz Alanyaspor'u konuk eden Göztepe'de takımın en skorer oyuncusu Yasin Öztekin, 2 karşılaşma sonra 11'e döndü. Teknik direktör Kemal Özdeş'in Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında yedek soyundurduğu deneyimli futbolcu, kızağa çekilen Halil'in yerine sahaya çıktı.

Göztepe'de Fenerbahçe karşılaşmasında direkt kırmızı kart gören ve 2 maç ceza alan İngiliz golcü Cameron Jerome'un yokluğunda santrforda Deniz Kadah forma giydi. Sakatlığı bulunan Nabil Ghilas da 21 kişilik kafilede yer buldu.

Karşılaşmaya iki takım taraftarı da yoğun ilgi gösterdi. Ligde zor günler geçiren Göztepe'de taraftarlar Bornova Stadı'nı tıklım tıklım doldurdu. Sarı-kırmızılı futbolseverler maçtan önce oyuncuları teker teker trbünlere davet edip moral verdi. Konuk Alanyasporlu taraftarlar da kale arkasında takımlarını destekledi. Alanya'da İzmir'e 9 otobüs taraftarın geldiği öğrenilirken, emniyet mensupları Alanyasporlular'ın stada geldiği sırada geniş güvenlik önlemleri aldı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası