Ege Postası
Geri

Güçbirliği işçilerinden eylem

Güçbirliği Tekstil Fabrikası'nın işçileri alacaklarını istemek için Kemal Zorlu'ya ait şirket binasının önünde eylem düzenledi. Alacaklarını istediler
Güçbirliği işçilerinden eylem
Haberler / Güncel
15 Şubat 2019 Cuma 12:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI - İzmir Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde (TOSBİ) kurulu bulunan ve yaklaşık üç yıl önce ekonomik sebeplerle kapatılan Güçbirliği Holding'e ait iplik üretimi fabrikasında çalışan işçiler alacakları için eylem yaptı. TEKSİF Sendikası üyesi işçiler, patronları Kemal Zorlu'ya ait Güçbirliği Holding'in Konak'taki binaları önünde basın açıklaması yaptı, slogan attı.

'Kıdem tazminatlarımızı gasp ettirmeyeceğiz' pankartı açan işçiler 'Dilenmeyeceğiz, direneceğiz', 'Çocuklarımızın geleceği ile oynama', 'Üç yıllık bu zulüm sona ersin', 'Ya fabrika açılsın, ya tazminatlar ödensin' ve 'Tazminatım benim geleceğim' yazan dövizler taşıdı. 'İşçiler burada, Kemal Zorlu nerede' sloganları atan işçilerin eylemine Türk-İş'e bağlı sendikaların şube başkanları da katıldı.

'ZORLU BU ZULME SON VERMELİ'

İşçiler adına basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Faruk Aksoy, 1997'de kurulup üretime başlayan İzmir Tire Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Güçbirliği Holding'e ait iplik üretimi yapan fabrikanın işçileri olduklarını belirtti. Aksoy, "Güçbirliği işçisinin yardım ya da sadaka istemediğini belirterek “Çocuklarının geleceğini, dişiyle, tırnağıyla kazandığı parasını ve haklarını istiyor. Ailelerle birlikte 600 insan mağdur. 3 yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen kimse bizlere açıklama yapmadı, muhatap bulamadık. Her fırsatta ben işçilerimin hakkını yemem diyen Kemal Zorlu'nun bu zulme son vermesini istiyoruz” dedi.

15 GÜNDE BİR EYLEM YAPACAKLAR

Mayıs 2016’da kapanan fabrikada çalışan işçilerin 2-8 aylık maaşları ve tazminatları henüz ödenmediğini belirten Faruk Aksoy, tüm hakları ödeninceye kadar her 15 günde bir eylem ve basın açıklaması yapacaklarını, eylemlerine İzmir'in çeşitli yerlerinde ve Zorlu'ya ait diğer işyerlerinde devam edeceklerini belirtti.

İşçilerin, açtığı davaları kazansa da fabrika hacizli olduğu için çözüm elde edemediği öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası