Ege Postası
Geri

Günaydın ellerindeki son İzmir anketini açıkladı!

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, İzmir’de Büyükşehir’le ilgili bir hafta önce ellerine ulaşan anket sonucunu Ege Postası’na açıkladı. Günaydın, “Büyükşehir’de 10 puanlık fark korunuyor. Bu fark aşağı düşmez yukarı çıkar. Fark açılma eğiliminde” dedi.Günaydın Türkiye genelinde CHP ile AK Parti arasındaki farkın 5’e indiğini açıkladı, “Her geçen zaman diliminde AKP aşağı, CHP yukarı doğru gidiyor. Soğuk duşu AKP’ye aldıracağız” dedi. Günaydın İzmir’de CHP’den kopup DSP’ye geçip aday olanlara da "size kapı kapandı" mesajı gönderdi.
Günaydın ellerindeki son İzmir anketini açıkladı!
Haberler / Yerel Politika
18 Mart 2014 Salı 19:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ – Yerel Seçimlere kısa bir süre kala partiler propaganda çalışmaları sürdürürken, son seçim anketleri de partilerin ellerine ulaşmaya başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde katıldığı bir TV programında “ İzmir’de Binali Bey başa baş oynuyor. İzmir’de Binali Bey’in kazanacağına inanıyorum” demişti. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da AK Parti’nin ülke genelinde yüzde 49 bandında olduğunu ifade etmiş, İzmir’le ilgili olarak CHP’nin önde göründüğünü fakat AK Parti oylarının Binali Yıldırım’la ciddi anlamda yükseldiğini söylemişti. Son günlerde anket firmaları İzmir’e yönelik arka arkaya kamuoyuna duyurdukları sonuçlarda CHP ile AK Parti arasında yüzde 5’lik bir fark olduğunu açıkladı.

"BAŞBAKAN: İZMİR'DE DURUM BAŞ BAŞA" HABER İÇİN TIKLAYINIZ

"ORC İZMİR ANKETİ AÇIKLADI: FARK 5"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

"ATALAY'DAN İZMİR YORUMU" HABER İÇİN TIKLAYINIZ

FARK 10 PUAN'IN ÜSTÜNDE
CHP’de İzmir’e yönelik anketlerle ilgili sessizliği Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın bozdu. Günaydın Ege Postası’na yaptığı açıklamada, “ İzmir’de Büyükşehir’e yönelik anket çalışması bir hafta önce elimize ulaştı. Büyükşehir’de 10 puanlık fark korunuyor. Bu fark  aşağı düşmez yukarı çıkar. Fark açılma eğiliminde” dedi.

OLGU İLE DESTEKLENMEYEN ALGI!
Günaydın, Başbakan başta olmak üzere hükümet yetkililerinin anket sonuçları açıklamasını şu sözlerle değerlendirdi, “ Beşir Atalay’ın kendi anket firması var.Onlarında 4-5 anket firması var.  AKP’yi yüzde 46-49 gösteriyor.Başbakan  Yerel seçimlerdeki çıtayı 2009 oranına koydu. Anket manipülasyonları üzerinden kamuoyu oluşturmak onların eski alışkanlıkları. Olgu ile desteklenmeyen algı  çökmeye mahkumdur. Algıları olguyla desteklenmiyor.  10 gün evvel elimize ulaşan anket sonucuna göre CHP 31, AKP 36… Her geçen zaman diliminde AKPaşağı, CHP yukarı doğru gidiyor. Soğuk duşu AKP’ye aldıracağız. Hak ettiğimiz bir sonucu alacağız” 

DSP’YE GEÇENLERE KAPI KAPANDI!
CHP’den aday gösterilmeyip DSP’ye gidenlere ‘partinin kapısı onlara kapandı’ mesajını gönderen Günaydın, bu isimlerin İzmir’de oy kaybına neden olmayacağını öne sürerek, şunları söyledi;  “ Bu geçişlerin Büyükşehir’e yansımadığını görüyoruz.Bir sorun yok. İlçeler ile ilgili anketler önümzüdeki hafta gelecek.Bir adam parti aday yapınca parti iyi aday yapmayınca kötü diye bakıyorsa o partili olamamıştır. Örnek vermek gerekirse İzmir’de parti aday göstermediği halde çok iyi bir belediye başkanı olmasına rağmen ‘partiliyim’ diyenler olmuş ve seçim çalışmasına katkı koymaya devam etmişlerdir. Kimisi de ben yoksam dünya yansın diyerek DSP’ye gitti. DSP’nin CHP’de aday gösterilmeyenleri toplayarak siyaset yapma biçiminin çok kısa süreceğini göreceğiz. Onlar adına bir felaketle sonuçlanacağını söyleyebilirim. CHP’ye küsüp DSP’ye gidenler şunu unutmasın. Bu partinin hafızası bunları not etmeye devam ediyor. Bir daha bu arkadaşlar CHP’nin kapısından adım atamayacaklar”
 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası