Ege Postası
Geri

Hayata mucize dönüş

İzmir'de ani nefes darlığı şikayetiyle kaldırıldığı hastanede anjiyo sırasında kalbi duran 47 yaşındaki Özkan, bir saat süren kalp masajıyla hayata döndürüldü. Sağlığına kavuşan Özkan, "Ambulansta 'Hastayı kaybediyoruz' dediklerini duydum. Daha sonra gözümü yoğun bakımda açtım. Çok zorlu bir süreç geçirmişim" dedi. Son duyduğu 'Hastayı kaybediyoruz' oldu
Hayata mucize dönüş
Haberler / İzmir
22 Ekim 2017 Pazar 12:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Evinde aniden yere yığılan 47 yaşındaki Aydın Özkan, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalp krizi geçiren ve anjiyoya alındığı sırada kalbi duran Özkan'a bir saat boyunca kalp masajı uygulayan doktorlar onu yeniden hayata döndürdü. Müdahalenin ardından hemen ameliyata alınan ve tıkalı olan 2 damarına by-pass yapılan Özkan, yaşam mücadelesini kazandı.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde yaşayan emekli devlet memuru evli ve 2 çocuk babası Aydın Özkan, evinde sabah saatlerinde aniden nefes darlığı hissederek yere yığıldı. Eşini yerde nefes almadan yatarken bulan Aslı Özkan'ın telaşla bağırması üzerine yardıma gelen komşusu hemen 112'yi arayarak Özkan'a ilk müdahaleyi yaptı. 112 ambulansı ile en yakın hastaneye götürülen Özkan, buradan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Kalp krizi teşhisi konulduktan sonra Kardiyoloji Uzmanı Dr. Selim Ekinci ve ekibi tarafından acilen anjiyoya alındı. Anjiyo esnasında kalbi duran Özkan'a kalp masajı uygulanmaya başlandı.

Kalp damarlarının tıkalı olduğunun görülmesi üzerine kalp damar cerrahisi bölümünden acilen anjiyo ünitesine gelen Op. Dr. Mine Tavlı Yılmaz'da kalp masajına devam etti. Kalbine intraaortik balon pompası denen bir cihaz takılan ve kısa bir an kalbi yeniden atmaya başlayan Özkan'ın by-pas ameliyatına alınmasına karar verildi. Kalp masajına devam edilerek ameliyathaneye çıkartılan ve ameliyat masasında da masaja devam edilen hastanın tıkalı olan iki damarına by-pas ameliyatı yapıldı. Zorlu sürecin  ardından  hayata yeniden dönen Özkan, hastaneden taburcu edildi.

"HASTA EX OLUYOR DEDİKLERİNİ DUYDUM"

Aniden nefes darlığı hissettiğini ve başka hiçbir şey hatırlamadığını belirten Aydın Özkan "Ambulansta sağlık görevlilerinin 'hasta ex oluyor' dediklerini duydum. Daha sonra gözümü yoğun bakımda açtım. Çok zorlu bir süreç geçirmişim. Günde 2 paket içtiğim sigarayı bu olaydan hemen sonra bıraktım. Ailemle birlikte sağlıklı mutlu bir yaşam sürmek istiyorum" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası