Ege Postası
Geri

Hotar, Afganistan heyetini ağırladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar Afganistan Dostluk Grubu onuruna verilmiş olan öğle yemeğine katıldı.
Hotar, Afganistan heyetini ağırladı
Haberler / Politika
7 Aralık 2016 Çarşamba 12:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Afganistan Türk dostluk Grubu başkanı Qudratullah Zaki, Afganistan Ankara büyükelçisi Amanullah Ceyhun, Eski Başbakan Dr. Sadıq Mudebar'ın eşi Fatıma Nazari, Türkiye-Afganistan Parlamentolar arası Dostluk Grubu başkanı ve İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, İzmir Milletvekilleri Necip Kalkan, Hamza Dağ ve Mahmut Atilla Kaya’nın da bulunduğu yemekte kardeş ülke Afganistan ile olan ilişkiler değerlendirildi. 

Sonrasında AK Parti Genel Merkezde Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar’ı makamında ziyarette bulunan ekip, Hotar’ın başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sırasında heyet üyelerine gerçekleştirdikleri bu ziyaret için teşekkür eden Hotar “ Müslüman ülkeler arasında gerçekleşen bu ziyaretler ve ilişkilerimizin gelişerek güçlenmesi bizim için oldukça anlamlı, bizim arzumuz aramızdaki bu bağların kopmadan devam etmesidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Türkiye tüm kurumlarıyla Afganistan ile birlikte dayanışma içinde olarak inşallah geleceğe çok daha emin adımlarla ilerleyecektir.” dedi. Türkiye'nin Afganistan'a geçmiş yıllarda sağlık ve eğitim alanlarında yardımlarının bulunduğunu; günümüzde de çeşitli alanlarda yardımların devam edeceğini belirten Hotar " Afganistan yıllar boyu gerek kültürel olarak gerekse siyasi anlamda ülkemiz ile yakınlık içerisinde olan bir ülkedir. Bizde kardeş ülke Afganistan'ın her daim yanında olacağız" dedi. Afganistan'dan gelen heyete, ziyaretleri anısına hediye takdim eden Hotar'ın ardından Afganistan-Türk dostluk Grubu başkanı Qudratullah Zaki de Türkiye'de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Türk parlamenterleri Afganistan'a davet etti. 

Toplantı sonunda Hotar ve Afganistan heyeti iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlenmesi adına ziyaretlerin karşılıklı olarak devam etmesi kararı aldı. Daha sonra AK Parti kütüphanesinde bulunan ve Ar-Ge başkanlığına bağlı olarak kurulan 15 Temmuz Şehitleri anısına bölümü ziyarette bulunan heyete 15 Temmuz gecesi hakkında bilgi veren Hotar; "15 Temmuz Türkiye'nin şanlı zaferlerinden biridir. 

15 Temmuz Şehitleri anısına bölümünü; 15 Temmuz hain darbe girişiminde vatanı uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi anmak amacıyla oluşturduk. Allah hepsinden razı olsun" dedi. Konuşmasının ardından Hotar ve Afganistan heyeti 15 Temmuz şehitleri için dua ederek duygusal anlar yaşadılar.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası