Ege Postası
Geri

İESOB, pandemi sürecinde esnafın sorunlarına yönelik rapor hazırladı

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde esnaf sanatkarların durumunu incelemek üzere yapılan anket sonrası yayınlanan rapor hakkında değerlendirmelerde bulundu.
İESOB, pandemi sürecinde esnafın sorunlarına yönelik rapor hazırladı
Haberler / Ekonomi
15 Ekim 2020 Perşembe 15:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İESOB binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Mutlu, 43 farklı iş kolunda 866 esnaf sanatkar ile sahada yapılan anket çalışmaları sonucunda hazırlanan raporun, esnaf sanatkarların olumlu veya olumsuz olarak süreçten nasıl etkilendiği, faaliyetlerinde ne gibi değişikliklere gittiği, istihdam, sermaye ve iş kayıpları başta olmak üzere pek çok sorunu konu aldığını belirtti.

Ayakkabıcılar, büfe ve kantinciler, şoförler, kırtasiyeciler, dökümcüler gibi farklı meslek kollarında araştırma yaptıklarını belirten Mutlu, "Her mesleğin kendine göre durum analizlerini yaptık. Farklı verilerini tespit ettik. Sonuçlar bize, üyelerimizin salgın sürecinden olumsuz yönde en fazla etkilenen kesimlerin arasında bulunduğunu göstermektedir." ifadelerini kullandı.

Normalleşme sürecinde ankete katılanların sadece yüzde 23’ünün eski iş potansiyelini yakalayabildiğini ifade ettiğini aktaran Mutlu, esnaf ve sanatkarlara 1-2 yıl geri ödemesiz, sıfır faizli kredi destekleri tahsis edilmesi gerektiğini ifade etti.  (AA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası