Ege Postası
Geri

İNTERRAİL

Yurt dışına çıkmak isteyen üniversite öğrencilerinin hayatına bir dönem girmiş olan bir kavramdır İnterrail.
İNTERRAİL
Haberler / Güncel
23 Ağustos 2016 Salı 08:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

   

Yurt dışına çıkmak isteyen üniversite öğrencilerinin hayatına bir dönem girmiş olan bir kavramdır İnterrail. Üstelik maddi olarak sizi çok da zorlamayacak 1 vize,1 pasaport ve bir de sırt çantasıyla Avrupa’yı gezebileceğiniz bir uygulamadır Interrail. Bu yazımızda Interrail nedir, nasıl yapılır sorularınıza cevaplar bulacaksınız.

Neden İnterrai?

Tek Kelimeyle Ucuz! İnterrail’in tatil olarak size sundukları; Spontane yaşam ve heyecandır. Sabah güne İtalya’da başlayıp günü Prag’ta bitirebilirsiniz. O halde yola çık, yol açık.

Peki, İnterrail nasıl yapılır'

Öncelikle İnterrail bileti almanız gerekir. Bunu 2 farklı yolla temin edebilirsiniz. İsterseniz Türkiye’den seyahat firmaları aracılığıyla bilet temin edebilirsiniz. Diğer seçenek ise Türklere kolay vize veren; İtalya, Romanya, Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerin büyük tren istasyonlarından alabilirsiniz.

Bilet almak istediğinizde önünüze 4 tip bilet çeşidi sunulur:

  1. 10 gün için 5 kez seyahat hakkı
  2. 22 gün için 10 kez seyahat hakkı
  3. 22 gün için sınırsız seyahat hakkı
  4. 1 aylık sınırsız seyahat hakkı

Sınırlı seyahat hakkı olan biletlerden tercih ederseniz, seçiminize göre biletlerinizde 5 veya 10 tane tarih boşlukları bulunur. Bu boşluklara gittiğiniz günün tarihlerini yazmanız gerekir. Ama kondüktörlerin çok dikkat ettiği bir husus var. Akşam 19.00 dan sonra trene binerseniz, ertesi günün tarihini atmalısınız. Kondüktörler bu konuda çok sıkı davranmaktadırlar.

Bir diğer ayrıntı da bineceğiniz trenlerde bazen (-Genelde hızlı trenlerde-)rezervasyon şartı aranmaktadır.Eğer rezervasyon yaptırmadan binerseniz ceza öderseniz.

Konaklamayla alakalı da önünüzde 2 seçenek vardır. Biri private denilen 1-2-3-4 kişilik oda seçenekleridir.  Ayrıca dorm denilen 6 kişiden 20 ye kadar çıkabilen yatakhane tarzı odalar da mevcuttur. Tabi ki bu uygulamalar ucuza konaklanan hostellerde var olan bir seçenektir. Diğer bir seçenek ise normal otellerdir.

Interrail hazırlık evresi, bütçeler, rota önerileri ve daha fazlası için Türkiye’nin en kapsamlı gezi rehberi Gezimanya’yı ziyaret etmenizi öneriyoruz.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası