Ege Postası
Geri

İYİ Partili Kırkpınar'dan 'bağış' çıkışı: Belediye de kamu hizmeti görüyor

TV 35’te Haber 15 programına katılan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, coronavirüs tespiti yapılarak tedavi altına alınan partisinin İzmir İl Sekreteri Dündar Tanrıverdi’nin sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi. Kırkpınar, belediyelerin bağış kampanyası düzenleyemeyeceğine yönelik açıklamaları eleştirirken,"Dünya çapında bir salgın nedeniyle her kişi ve kurumun seferber olması gerektiğini kaydeden Hüsmen Kırkpınar, “Sadece ilgili kanun maddesindeki meseleyi öne çıkarıp belediyelerin bu konuda geri planda kalmalarını bilerek isteyerek hesaba katıp böyle bir ülke yönetiminde gedik açmanın anlamı yok. Belediye de kamu hizmeti görüyor” dedi.
İYİ Partili Kırkpınar'dan 'bağış' çıkışı: Belediye de kamu hizmeti görüyor
Haberler / Politika
3 Nisan 2020 Cuma 15:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Haber 15’e telefonla bağlanan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Covid-19 tespiti yapılarak tedavi altına alınan partisinin İzmir İl Sekreteri Dündar Tanrıverdi’nin sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi. Tanrıverdi’nin tedavisinin ve solunum yolunun açılması için tüm çabaların sürdüğünü belirten Kırkpınar, “Tedavisi sürüyor. Solunum yolu açılmış olacak. Ben buradan şifalar diliyorum” dedi.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, belediyelerin bağış kampanyası düzenleyemeyeceğine yönelik açıklamaları eleştirdi. Dünya çapında bir salgın nedeniyle her kişi ve kurumun seferber olması gerektiğini kaydeden Hüsmen Kırkpınar, “Sadece ilgili kanun maddesindeki meseleyi öne çıkarıp belediyelerin bu konuda geri planda kalmalarını bilerek isteyerek hesaba katıp böyle bir ülke yönetiminde gedik açmanın anlamı yok. Belediye de kamu hizmeti görüyor” dedi.

HÜSMEN KIRKPINAR’IN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI:

Belediye de kamu hizmeti görüyor

Salgın hastalıkla insanoğlu uğraşırken bu kutuplaşma siyasetinin bu ortamda bile olması sürdürülmesi beni yurttaş olarak çok incitiyor. Depremde bütün büyükşehir belediyeleri halka yardım katkıları olsun diye İYİ Parti olarak da iki tır gönderdik. Kimse bize niye bu yardımları topluyorsunuz diye söylemedi. Sadece ilgili kanun maddesindeki meseleyi öne çıkarıp belediyelerin bu konuda geri planda kalmalarını bilerek isteyerek hesaba katıp böyle bir ülke yönetiminde gedik açmanın anlamı yok. Belediye de kamu hizmeti görüyor. Ekonomik boyutta sıkıntıları da var. Bunlara destek olmak gerekirken. Dünyadaki gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin tamamında salgın hastalık var. Gelişmekte olan ülkeler kendi GSMH’lerinin yüzde 50’sini pay olarak bu illetten kurtulmak için halka fayda sağlasın diye destek pirim doğrudan yardım vermesine rağmen Türkiye’nin açıkladığı rakam 100 milyar tl. Yani milli gelirimizin GSMH’mizin yüzde 2 3’ü. Böyle bir şey olabilir m? Devletin ve ekonominin büyüklüğünden bahsedenler insanlara İBAN numarası veriyor. Belediye de aynı yardımlardan toplasın o zaman.

Topyekün seferberlik gerekiyor

İzne müracaat edilse belki de yine vermiyoruz diyeceklerdi. Topyekün seferberlik gerektiren bir iş bu. Belediye başkanları ve meclis üyeleri kamu  hizmeti yapmıyor m? Bırakın o zaman vatandaş belediyenin açtığı hesap numaralarına mı yoksa sizin verdiğiniz numaralara mı versin hangisini istiyorsa. Vermeyi taahhüt ettiğiniz rakam henüz insanların cebine ulaşmadı. Belediyeler gümbür gümbür Türkiye’nin her tarafında ayrım yapmıyorum, bu dönemde Cumhur ya da Millet ittifakı belediyesinden bahsedenin aklından şüphe ediyorum. Belediye bunu yapmasın, biz şunu yapmayalım. Böyle bir şey olamaz. Doğru bir şey değil.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası