Ege Postası
Geri

İhale günü AK Parti cephesinden sert açıklama ve Soyer’e çağrı

Dikili Belediyesi’nin kamuoyunda tartışmalara sebep olan taşınmaz malların satış ihalesi bugün gerçekleşiyor. İhale günü AK Parti cephesinden sert açıklamalar geldi. Dikili AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Şekerci, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Bir santim bile yer satılmayacak” açıklamasını hatırlatırken, “Dikili, İzmir’in ilçesi değil m? Başkan Tunç Soyer satılmayacak derken, Adil Kırgöz belediyenin taşınmazlarını satıyor” diye konuştu. İhale günü AK Parti'den sert açıklama ve Soyer’e çağrı
İhale günü AK Parti cephesinden sert açıklama ve Soyer’e çağrı
Haberler / Yerel Politika
18 Temmuz 2019 Perşembe 13:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HAYRULLAH YILDIZ/EGEPOSTASI- Dikili Belediyesi 25 adet taşınmaz için bugün ihaleye çıkıyor. İhale gününde AK Parti cephesinden çok sert açıklama geldi. AK Parti Dikili İlçe Başkanı Tahsin Şekerci, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Bir santim bile yer satılmayacak” açıklamasını hatırlatırken, “Dikili, İzmir’in ilçesi değil mi'  Başkan Tunç Soyer satılmayacak derken, Adil Kırgöz belediyenin taşınmazlarını satıyor, İzmirliler kimin hangi dediğine inanacak'” ifadeleriyle yüklendi. 

“SOYER’İN SÖZÜNE Mİ KIRGÖZ'ÜN İCRAATİNE Mİ İNANALIM”

Şekerci eleştirilerini sıralerken şunları söyledi;

“Tunç Soyer, özellikle köylü mallarının satılmayacağıyla alakalı çok net bir açıklama yaptı. ‘Bir santimetrekare bile yer satılmayacak’ dedi. Ancak bugün Dikili’de satış için ihale var. Bu satılan taşınmazların çoğu köylü malı. Soyer bu açıklamayı yaparken Dikili’yi ayrı mı tutt? Dikili İzmir’in ilçesi değil m? Satış yapılmayacağı söylenirken, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz satmaktan geri durmuyor. Büyükşehir Belediye Başkanı, ilçe belediye başkanlarına satışları durdurması için talimat veremiyor m? Soyer ve Kırgöz birbirini yalanlar nitelikte icraatler yapıyor. Satışları durdurmuyorlarsa çıksınlar açıklamasını yapsınlar. Bir tarafta satmayacağı söylenirken bir tarafta satış yapılıyor.” 

“SATARAK MI BELEDİYEYİ İDARE EDECEKLER'” 

Belediyenin borcunun 85 Milyon olduğuna dikkat çeken Şekerci, “6-7 Milyon liralık satış belediyenin borcunu bitirmez. 85 Milyon liralık borcu var belediyenin. Bu satışlar en fazla işçilerin maaşını, yazın gerçekleşen ekstra giderleri karşılar. Ne yapacaklar önümüzdeki ay yine taşınmazları satışa çıkaracaklar ve yine bu şekilde mi idare edecekler belediyenin ekonomisini, böyle bir savuganlık olmaz” ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası