Ege Postası
Geri

İki avukattan Kocaoğlu'na yanıt

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun iki avukatın itirazıyla mahkemelik olan İzmir Katı Atık Geri Dönüşüm ve Biyogaz Tesisi'yle ilgili olarak "İtiraz eden avukatlara gidip davayı geri çekmeleri için yalvardım" sözlerine yanıt geldi. 'Bir tek onlara eğildim' demişti
İki avukattan Kocaoğlu'na yanıt
Haberler / Yerel Yönetimler
20 Ekim 2017 Cuma 15:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Katı Atık Geri Dönüşüm ve Biyogaz Tesisi'yle ilgili davayı açan avukatlar Fatih Ülkü ve Senih Özay, "Bilim ve hukuk Karşıyaka Yamanlar'a katı atık bertaraf tesisi yapılamaz demişken, davadan feragat etmemiz sözkonusu olamaz. Bilimi ve hukuku ikna edecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir" dedi.

'Çukur' tartışması yine alevlendi! Kocaoğlu'na sert yanıt

İzmir'in çöplerinin toplanacağı, bertaraf edileceği ve biyogaz elde edilecek olan Yamanlar Dağı eteklerine kurulması planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi'yle ilgili tartışma sürüyor. Yer seçimini onaylayan Valilik kararının yürütmesinin mahkeme tarafından durdurulması üzerine, yapılamayan projeyle ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun son yaptığı açıklamalar, konuyu yine kent gündemine taşıdı. Kocaoğlu'nun muhtarlarla yaptığı toplantıda, "Nasıl bir adam olduğumu biliyorsunuz. Ben kimsenin önünde eğilmem. Ama çöp tesisi için eğildim. Katı Atık Geri Dönüşüm ve Biyogaz Tesisi'ne dava açan avukatlara gidip davayı geri çekmeleri için yalvardım. Her şeyimiz hazır" dedi. Kocaoğlu, mahkemenin atadığı bilirkişinin olumsuz raporu üzerine itiraz ettiklerine, mahkemenin yine aynı bilirkişileri atadığını ve bu kez daha olumsuz bir rapor hazırlandığına dikkat çekerek yine itiraz ettiklerini de belirtti.

Kocaoğlu'nun bu sözlerine davayı açan iki avukat Murat Fatih Ülkü ve Senih Özay'dan yanıt geldi. Yazılı olarak açıklama yapan iki avukat davadan feragat etmeyeceklerini açıkladı. İki avukat açıklamalarında, "Karşıyaka-Yamanlar'a yapılacak çöplük konusu, 'İki avukatın açtığı dava'nın çok üstünde, doğayı, yaşamı, gelecek nesilleri ilgilendiren önemli bir konudur. Bu aşamada, bilim ve hukuk 'Karşıyaka Yamanlar'a çöplük (katı atık bertaraf tesisi) yapılamaz' demişken, davacı 'iki avukat' olarak, Karşıyaka-Yamanlar'a yapılacak çöplüğün yer seçiminin iptali için açtığımız davayı sürdürmememiz (feragat etmemiz) söz konusu olamaz. Bu çöplük projesi ile ilgili çözüm yine hukuk ve bilimdedir. Hukuku ve bilimi, Karşıyaka Yamanlar'ın çöp tesisi için uygun yer olduğuna ikna edecek olan da İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası