Ege Postası
Geri

İki başkan adayı kararı bekliyor

İzmir'de MHP'nin Dikili adayının adaylığının iptali, CHP'nin de Balçova adayının durumunun yeniden değerlendirilmesi gerektiğine yönelik kararlarına yapılan itirazların, İzmir İl Seçim Kurulu ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından bugün görüşülerek karara bağlanması bekleniyor. Dikili’de MHP adayı Buğra Akın, Balçova’da mevcut başkan Mehmet Ali Çalkaya’nın ve parti yöneticilerinin gözü bugün sonuçlanması beklenen seçim kurulu kararlarında. İki başkan adayı kararı bekliyor
İki başkan adayı kararı bekliyor
Haberler / Yerel Politika
25 Şubat 2019 Pazartesi 11:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de siyasi partiler belediye başkan ve meclis üyesi adaylarını belirleyip seçim kurullarına teslim etti. Ancak bazı adaylarla ilgili ilçe, il seçim kurulları ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) haklarındaki cezalar nedeniyle olumsuz karar verdi.

MHP Dikili Belediye Başkan Adayı Buğra Akın ile partisi tarafından yeniden aday gösterilen CHP Balçova Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Ali Çalkaya hakkında daha önce çeşitli suçlardan mahkemelerce verilen cezalar, başlarını ağrıttı. Dikili adayı Akın'ın adaylığı düşürülürken, Çalkaya için ise durumunun yeniden değerlendirilmesi gerektiği yönünde karar çıktı. 

Hem MHP hem CHP adayları ve yöneticileri duruma tepki göstererek il seçim kurulu ile Yüksek Seçim Kurulu’na itirazlarını sundu. İki siyasi partinin iki adayı bugün yaptıkları itirazın sonuçlanmasını ve adaylık haklarının iadesini bekliyor.

VEYSEL ŞAHİN: BUGÜN İL SEÇİM KURULUNDAN CEVAP BEKLİYORUZ

MHP Dikili Belediye Başkan Adayı Buğra Akın’ın adaylık başvurusu Dikili İlçe Seçim Kurulu tarafından hakkındaki bir mahkemeden aldığı ancak ertelenen ceza nedeniyle iptal edildi. Kararı duyar duymaz parti hukukçularıyla il seçim kuruluna itiraz eden MHP İzmir İl Başkanı Veysel  Şahin, yaptıkları itirazın sonucunun bugün öğleden sonra sonuçlanmasını beklediklerini söyledi.

İTİRAZIMIZIN KABUL EDİLEBİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ ANCAK B PLANIMIZ DA HAZIR

Beklentilerinin itirazlarının kabul edilmesi yönünde olduğunu ancak aksi durumda da B planlarının hazır olduğunu dile getiren MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, şu açıklamayı yaptı:

“Bugün il seçim kurulundan cevap bekliyoruz. Öğleden sonra sonuç çıkar zannediyorum. Beklentimiz itirazımızın kabul edileceği yönünde. Kararda hakların memnu iadesi yok. Yani verilen kararda öyle bir madde yok, hakimin verdiği kararda. Umarım hakimin verdiği karara uyulur. Adayımız geçmişte bir ceza almış ama ertelenmiş. Avukatlar bana bu kararın hukuki olmadığı yönünde görüş bildirdi. Dikili’deki rahatsızlık bizim seçimi alacağımız tezi üzerine kurulu. Çok tanınan ve sevilen bir kardeşimiz. Adaylığı kabul edilmese de bir aday çıkaracağız mecburen. İtirazımızın kabul edilebileceğini düşünüyoruz ama B planımız da hazır.

ÇALKAYA’NIN DURUMU NE OLACAK' 

Öte yandan Millet İttifakı’nın Balçova adayı Mehmet Ali Çalkaya hakkında da Yargıtay’da 25 Ocak’ta sonuçlanan Cumhurbaşkanına hakaret davasından aldığı 11 ay 20 gün cezanın 14 bin lira para cezasına çevrilmesine karşın adaylığı tehlikeye düştü. 

ÇALKAYA’NIN AVUKATLARI DA YSK’YA İTİRAZ ETTİ, KARAR BUGÜN ÇIKABİLİR

Seçim kurulu yetkilileri Başkan Çalkaya’dan memnu hakların iadesine ilişkin mahkeme kararını getirmesini istedi. Çalkaya’nın avukatları da kararla ilgili Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) itiraz etmişti. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ile ilgili YSK’nın kararının da bugün netleşebileceği belirtiliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası