Ege Postası
Geri

İnciraltı 2. nesil toprak sahipleri umudunu Başbakan'a bağladı

İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu üyeleri, Bahçelerarası'nda işlevini yitiren sera önünde yaptıkları basın açıklamasında, 40 yılı aşan planlama süreci ve davalar nedeniyle bir türlü çözülemeyen sorunun Başbakan Binali Yıldırım döneminde sonuca kavuşturulmasını beklediklerini dile getirdi 40 yıldır çözülemeyen sorunda beklentiler arttı
İnciraltı 2. nesil toprak sahipleri umudunu Başbakan'a bağladı
Haberler / İzmir
1 Ekim 2016 Cumartesi 14:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR - Toprak sahipleri adına açıklama yapan İnciraltı 2.Nesil Toprak Sahipleri Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, "40 yılı aşan bir süredir çözüm bekliyoruz. Bu süreçte birçok olumsuzluk yaşamamıza rağmen, hükümetlerimize veya kent yöneticilerimize hiç kızmadık, isyan etmedik. Planlamasız geçen süreçte, topraklarımızı, narenciye bahçelerimizi, yeşilimizi hep koruduk, gecekondu yapmadık, yaptırtmadık. Ancak, bugün geldiğimiz noktada arazilerimiz tarım yapılamaz niteliksiz yeşil alan haline geldi. Eğer bugün İzmir'de 'çevreciler' aranıyorsa, son 50 yılın çevrecileri İnciraltı'nda toprağı olup da bugüne kadar sabırla bekleyenlerdir" dedi.

"YILDIRIM VE KOCAOĞLU'NA GÜVENİYORUZ"

Bugüne kadar yaşanan planlama süreçlerinde, toprak sahipleri olarak herhangi bir şart öne sürmediklerini ifade eden Karabulut, "Tek isteğimiz anayasal haklarımızın korunarak, doğru bir yaklaşımla sadece bize değil, İzmirimiz'e de faydalı olacak bir planın hayata geçirilmesidir. İnciraltı konusuna ve İzmir'e hakim olan Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın uzlaşmacı yapısı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu'nun çözüm iradesi ile planlama sürecinin bu yıl sonuna kadar çözüleceğine inanıyoruz. Bu konuda Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu'na inancımız ve güvenimiz tamdır" diye konuştu.

"ÇEVRECİ PLANLAMA İLE EKONOMİK DEĞER ARTACAKTIR"

İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu olarak, bugüne kadar ellerini taşın altından hiç çekmediklerini ve bundan sonrada bu uzlaşmacı tavrın devam edeceğini dile getiren Karabulut şunları söyledi:

"İnciraltı'nın planlanmasında 'Yıldırım' düzeyinde teşviklerle, İzmir'in istihdamına ve ekonomisine faydalı olacak her projenin ve planın yanında olacağız. Gökdelen veya yüksek katlı binaların arsalarının daha kazançlı olacağı düşüncesi, İnciraltı'na uygulanacak hem değerli,hem çevreci ve İzmir ekonomisinin sıçrama yapacağı planla değişecek, ülkemize örnek model olacaktır. 2 kez EXPO adayı olup tanınan, şehrin içerisinde, bir tarafı orman diğer tarafı deniz, altında termal kaynağı bulunan, havalimanına 22 kilometre uzaklıkta, marinası olan, İzmir Körfez Geçiş Projesi (İzkaray) ile taçlanacak 5 milyon metrekarelik emsalsiz bir alan olan İnciraltı'nın, planlanması, hem İzmir ekonomisini şahlandıracak hem de İzmir'e Avrupa'nın en büyük kent ormanını kazandıracaktır. Bugün İnciraltı'nın İzmir'e kazandırılması için; İnciraltı toprak sahipleri hazırdır, İzmir hazırdır. Gözümüz, kulağımız İzmir'li Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'dadır." (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası