Ege Postası
Geri

İşte o toplantının detayları

Konak Belediye Meclisi'ni karıştıran ve Yeni Kent Merkezi bölgesinde yaşanan ruhsat krizine dair açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger,"Arkadaşlarla görüştüm, önümüzdeki ay bu konu çözülecek" dedi. CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak ise, bir internet sitesinde yaptığı açıklamayla bu görüşmeyi yalanlamıştı. Konak’ta krize nokta koyuldu!
İşte o toplantının detayları
Haberler / Yerel Politika
16 Ağustos 2017 Çarşamba 12:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Konak Belediyesi’nde meclis üyeleri arasında çatlağa yol açan ve yeni kent merkezinde yatırımcıları olumsuz etkileyen ruhsat çıkmazına CHP Genel Merkezi müdahale etmiş ve CHP Genal Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger meclis üyeleri ile bir toplantı gerçekleştirerek sorunun bir an önce çözülmesi için talimat vermişti.  Önceki gün ilçe belediyesinin meclis üyeleriyle bir araya gelen Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, konuyu tüm detaylarıyla masaya yatırırken, zirvenin ardından krizin büyük ölçüde çözüldüğünü aktardı. Gelecek ay gerçekleşecek meclis toplantısında konuyla ilgili kesin karara varılacak ve ardından yeni kent merkeziyle birlikte ilçe genelinde yer alan tüm alkollü işletmeler için yaşanan ruhsat çıkmazı da son bulacak.

AKSÜNGER: İZİN VERİLMEMESİ ABES, GEREKEN NEYSE YAPILACAK

CHP Genel Başkan yardımcısı Aksünger, önceki gün belediye meclis üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantının ardından krizin büyük ölçüde çözüme kavuştuğunu ve yeni kent merkezini de içeren, ilçenin tamamını kapsayan ruhsat düzenlemesinin önümüzdeki ayki meclis toplantısında karara bağlanacağını ifade etti.

İLK MECLİSTE ÇÖZÜLECEK

 Konu ile ilgili gerçekleşen toplantı ile ilgili Egepostası'na konuşan Aksünger şunları söyledi: “Şu anda bu konuyla ilgili bir problem gözükmüyor. Gelecek ayın ilk meclisinde karar geçecek. Konunun içeriğini tüm detaylarıyla öğrendim. Bu saatten sonra bu partide bu tarz şeylere izin verilmez. Bu iş partinin talimatıyla yapılacak. Prosedür gereği bu izinlerin verilmemesi zaten abes bir durumdur. Bu konunun artık dillendirilmesine gerek yok.. Ben olması gerekeni söyledim. Meclis üyeleri de gerçekleşen toplantıda konuyu bana izah ettiler ve ruhsat konusunu hallediyoruz dediler, çözüleceğini aktardılardılar. Aynı şeyler Şişli’de, Avcılar’da ve Muğla’da da oldu. Burası benim kentim. Yaşadığım, nefes aldığım, siyaset yaptığım yer burası. Partinin sıhhati neyse, talimat da budur. Onun ötesindekiler de başka şeylere tabidir. Ben bu konudan ötürü partinin kamuoyunda tartışılır hale gelmesini istemiyorum.”dedi 

“PARTİMİN TARTIŞILIR HALE GELMESİNİ İSTEMEM”

Aksünger, ruhsat tartışmalarının çeşitli dedikoduları da beraberinde getirdiğini ve bu durumun partiye zarar verdiğine de değinerek, “Biz akçeli işlerle uğraşmayız. Kimseden korkumuz yok. Bir kere geldiğimiz gelenek buna izin veremiyor. Omurgamız buna müsait değil. Ne yapmak istiyorsanız, gelin açıkça söyleyin, destek olalım."dedi 

İLÇE BAŞKANI BAŞAK YALANLAMIŞTI

Öte yandan Egepostası'nın gündeme getirdiği krizin ortaya çıkmasının ardından CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Akdünger'in meclis üyeleriyle toplantı yaptığını yalanlamıştı.

İşte Başak'ın bir internet sitesinde yaptığı o açıklama;

“ORTADA BU KONUYLA İLGİLİ BİR SIKINTI YOK”

Bu olayın siyasallaştırılmaya çalışıldığını ifade eden Başak,” Ortada bu konuyla ilgili bir sorun yok. Komisyonlar görüşüyor. Benim yapmış olduğum toplantıda komisyonlarda bir olumsuzluk görülmüyor. Komisyonların raporu önümüzdeki meclis toplantısında gündeme gelecek. Ortada bir problem yok ki uzlaşı sağlansın. Ben grup başkan vekili olarak söylüyorum, ruhsat konusuyla ilgili bir sıkıntı yok ama birileri sıkıntı yaratmaya çalışıyor” dedi.

“AKSÜNGER İLE KENDİM GÖRÜŞTÜM”

Genel merkezin bu konuyla ilgili hiçbir müdahalesinin olmadığını ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger ile toplantı yapmadığını belirten Başak,” Bu konuyla ilgili genel merkezin bir müdahalesi söz konusu değil. Ben Erdal Aksünger ile kendi isteğimle görüştüm. Bu konunun bu kadar büyümesi ve olay haline getirilmesi anlamsız."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Akdünger'in açıklamalarından sonra kamuoyunu yanıltmaya çalışan Başak'ın açıklaması yalı gurubunu yakşalan degele seçimleri öncesi korumak için yaptığı ileri sürüldü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası