Ege Postası
Geri

İstihdam seferberliği tanıtıldı

İzmir'in Aliağa ilçesinde, 'İstihdam Seferberliği Yeni Teşvik Paketi', düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.
İstihdam seferberliği  tanıtıldı
Haberler / Ekonomi
28 Mart 2019 Perşembe 11:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Aliağa Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi işbirliği ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve İŞKUR ortaklığında düzenlenen toplantıya SGK İzmir İl Başkan Yardımcı Bayram Özer, İŞKUR İzmir İl Müdür Yardımcısı Emin Dank, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Saka, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hamdi Erdem, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Şaban Atalan ve Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Kemal Aygün, Burak Öztabak, Koray Örnek, Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ufuk Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyesi Arif Saral ile çok sayıda işveren katıldı.

İşverenlere ve firma temsilcilerine 'İstihdam Seferberliği Yeni Teşvik Paketi'nin anlatılacağı toplantının açılış konuşmasını Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk yaptı. Başlatılan seferberlik ile işsiz sayısının düşürülmesi ve işadamlarının ülke ekonomisine katkı sunmasının amaçlandığını belirten Ertürk, "Bizde 'Burası Türkiye Burada İş Var' sloganı ile başlatılan kampanyaya Aliağa olarak 'Burası Aliağa, Burada İş var' diyerek destek veriyoruz. İçinde bulunduğumuz konjonktür dolayısıyla bu tür teşviklere çok ihtiyacımız var. Bu seferberlik kampanyası ile birlikte iş dünyamıza 8 farklı teşvik sunuluyor. Bizde burada tüm iş dünyasına çağrıda bulunuyoruz. Gelin teşviklerden yararlanın, böylece hem işveren olarak avantajlardan yararlanın hem de bölge ve ülke ekonomisine destek olun" dedi.

İŞKUR İzmir İl Müdür Yardımcısı Emin Dank da istihdamı artırma adına devletin İŞKUR kanalıyla yürüttüğü çok önemli teşvikleri olduğunu söyledi. Dank, "İstihdam ülkemizin en önemli sorunlarından birisi ve bu sorunun ortadan kaldırılması için İŞKUR olarak elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. İŞKUR olarak siz değerli işverenlerimize güncel tüm teşviklerden faydalanabilmeniz için konu ile ilgili detayları her zaman aktarmaya hazırız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından SGK İzmir İl Başkan Yardımcı Bayram Özer, SGK Aliağa İlçe Müdürü Nuray Emengen Erdal ve Çiğli İŞKUR Müdürü Funda Özsan ile İŞKUR yetkilisi Anıl Tamburacı işverenlerin hangi koşullar altında teşvikler üzerinden personel istihdam edebileceklerinin detaylarını aktardı. İŞKUR temsilcisi Tamburacı, İşbaşı Eğitim Programları üzerine ağırlık verdiği konuşmasında program ile istihdam edilen çalışanların işverenlere maddi yükünün olmadığının altını çizerek hangi statüde işletmelerin bu programdan yaralanabileceğini anlattı. İŞKUR'un sunumunda 'İlave İstihdam Teşviki', 'Kısa Çalışma Uygulaması', '3 Aylık Ücret Desteği Programı', 'Nitelikli İşgücünün Yetiştirilmesine Yönelik Destekler' üzerine de bilgiler verildi. Sunum, SGK'nın istihdam teşvikindeki işverene sağladığı kolaylıkların anlatılmasıyla devam etti. SGK İzmir İl Başkan Yardımcı Bayram Özer, istihdam seferberliği programından yararlanan işverenlerin çalıştırdıkları personel ödenekleri ve kurumun bu kapsamda verdiği hizmetleri aktardı. Yapılan sunumların ardından katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla toplantı sona erdi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası