Ege Postası
Geri

İttifaktaki ‘CV’ tartışmalarına Dervişoğlu da girdi! Soyer ile görüşecek mi'

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, partisinin İzmir İl binasında Millet İttifakı arasındaki ‘CV’ tartışmaları hakkında konuştu. Dervişoğlu, işsizlik problemini yerel yönetimlerle göğüslemeye çalıştıklarını ifade etti. Dervişoğlu, hedeflerinin işsiz genç kalmaması olduğunu vurgularken, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ile ‘CV’ tartışmaları hakkında görüşme gerçekleştirecek misini? sorusuna da cevap verdi. Dervişoğlu, “Görevim sebebiyle yoğunluktan dolayı görüşmedik. Bir dahaki gelişimde ziyaret edeceğim. Tunç Bey ile iyi bir hukukumuz var. İstihdam için projeleri hayata geçirmek için çaba sarf ettiğini biliyorum” dedi. İttifaktaki ‘CV’ tartışmalarına Dervişoğlu da girdi
İttifaktaki ‘CV’ tartışmalarına Dervişoğlu da girdi! Soyer ile görüşecek mi'
Haberler / Yerel Politika
10 Ekim 2019 Perşembe 13:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI-İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, partisinin İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından basın açıklaması düzenleyen Dervişoğlu gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.  Dervişoğlu açıklamasına dün Suriye sınırında icra edilen Barış Pınarı Haraketı’na değinerek başladı. Dervişoğlu , Türkiye Cumhuriyeti devletinin karşı karşıya olduğu tehditleri bertaraf etmek, TBMM verdiği yetkiye bağlı olarak sınır ötesi operasyon yapılıyor. Barış Pınarı Haraketı operasyonun ülkemize milletimize hayırlar getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Milli birlik ve beraberlik içerisinde. Dış politikada atılan bazı yanlış adımların eleştirlerini bir tarafa bırakarak, Türkiye’nin menfaatine olan bu zorunlu adımın atılmasına meclis katkı sağlamıştır. Ülkenin birlik ve beraberliğinin temini noktasında iktidarın üzerine düşen sorumluluğu yerine getrireceğini inanıyorum. 

“SARAYDA TOPLANTI YAPILMIŞ AMA…”

Dervişoğlu,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beştepe’de yaptığı güvenlik toplantısını hatırlatırken, eleştirilerde bulundu. Dervişoğlu, “Sarayda güvenlik toplantısı yapılmış, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yöneticilerinin de toplantıda bulundukları görülmüştür. Ama muhalefet partilerinden herahangi bir temsilci yoktu. Gönül arzu eder ki bu temel konularda iş başında bulunan iktidar bu duydugu arttıracak adımlar atsın. Muhalefet partileri madem o toplantıda yoktu, operasyonla ilgili bilgiler siyasi parti liderlerine iletilsin. Biz Türk milletiyiz böyle konularda kaya gibi oluruz. Mesele Türkiye’nin güvenliği olunca ülkemize düşen bütün sorumluluğu yerine getiririz. Devletimizin millletimizin büütünlüğü bizim için önemlidir. Bir karış toprağımızın bir çakıl taşının üzerinde tartışma yaratılmasına izin vermeyiz. Yaşadığımız coğrafyada hedefleri emellleri olan bazı devletkler bulunmaktadır. Onlar tarihi okudukların Türk milletinin hangi kuderete sahip olduklarını göreceklerdir” ifadelerini kullandı. 

İŞSİZLİK VE CV TARTIŞMALARI

Dervişoğlu, İzmir’de Millet İttifakı arasında son günlerde tartışmalara sebep olan Cv tartışmalarına da değindi.  Dervişoğlu, “Türkiye’de ciddi sorunlar bu sorunların başında ekonomik problemler geliyor. İşsizlik bir kanayan yaradır. Her hanede işsiz genç bulunmakta. Aileler bütün yatırımlarını çocuklarının eğitimlerine yapmıştır. Ancak çok ciddi bir genç işsizlik hüküm sürüyor. ve büyükbir çoğunluğu da üniversite mezunudur. Aileler çocuklarına iş aramak durumundadırlar. İstihdamın böylesine aşağılara düştüğü, başka sosyal problemler kendisini göstermeye başlar. Türkiye’de işsizlikten kaynaklı çok büyük sorunlar yaşanmaktadır. Gazetelerin 3. Sayfalarında hiç hoş olmayan olayların yaşandığını görüyoruz. Merkezi hükümet üzerine düşeni yapmadığı zaman yerel alanlarda iş ve istihdam oluşturulması arzu ediliyor. Dolayısıyla yerel yönetimlerin bu konudaki sorumlulukları konuluşuyor. Talepler belediyelere gidiyor. Aileler çocuklarının yerel yönetimlerin iş  oluşturabildiği yerde işe kavuşmasını istiyor. Yerel yönetimin temel görevlerinden birisi istihdamoluşturmaktır” diye konuştu. 

“İŞSİZLİK PROBLEMİNİ YEREL YÖNETİMLERLE GÖĞÜSLEMEYE ÇALIŞIYORUZ” 

Dervişoğlu, işsizlik problemini yerel yönetimlerle gögüslemeye çalıştıklarını ifade ederken, “Yönettiğiniz bölgeyi yerli ve yabancı sermayenin yatırım yapabileceği bir alana dönüştürmeniz gerekir. İşsizlik problemini yerel yönetimlerle gögüslemeye çalışıyoruz. İzmir’de de böyle diğer yerlerde de böyle. Millet İttifakı olarak seçime girdiğimiz bölgelerde bize de yoğun talepler geliyor. Hükümet 17 senedir işsizlik probleminini gögüsleyebilecek önlemleri almadığı için talepler bize geliyor. Çözüme kavuşacağına inanıyorum, sabır gerekiyor. İzmir’de basında Millet İttifakı’nın arasında, işe adam koyma, işte belediye şu kadar adam aldı gibi tartışmaların yaşandığını görüyor ve biraz da yadırgıyorum. Biz, bir yere, birisi yerleştirilecekse liyakatlı olması gerektiğini söyledik. CHP’nin işsizleri, AK Parti’nin, MHP’nin işsizleri diye bir şey yok. Bizim gönlümüzden geçen İzmir’de tek bir işsiz gencimizin kalmamasıdır. Yerel yönetimlerimizin İzmir’i çok büyük bir yatırım alanına çevirebilecek projeleri hayata geçirmelerini temenni ediyorum. Sokakta işsiz gencimizin kalmamasını temenni ediyorum, bu onuda hem hükümetin hem de yerel ynetimlerin hayata geçirecekleri projelere destek olacğaımızı söylüyorum” dedi. 

SOYER İLE GÖRÜŞECEK Mİ'

Dervişoğlu, tartışmalara sebep olan CV meselesiyle alakalı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüşecek misiniz sorusuna da cevap verdi. Dervişoğlu, “Kendisini görevimden kaynaklı yoğunluk sebebiyle henüz ziyaret edemedim. TBMM’de yargı paketi tartışılıyor hiç değilse meclisin akşam seansına yetişmek için yola çıkacağım. Ama Tunç Beyle iyi bir hukumuz var, yerinde ziyaret edemedim ama bir dahaki gelişimde ziyaret edeceğim. Sayın Tunç Soyer’in, yaşadığımız yer bir taraftan baktığımızda sanayi, bir taraftan baktığımız turizm, eğiytim kenti, Tunç Bey’in İzmir için istihdam yaratabilecek projeleri hayata geçirmek için çaba sarf ettiğini biliyorum. Zamana yaymak gerek. 

“BİZ ONLARI MİLLET İTTİFAKI OLARAK SEÇTİK“

Yerel yönetimlerde de doğru kararlar alınacağına inandığımız belediye başkanlarımızın yanında duruyoruz. Biz onları Millet ittifakı olarak seçtik. Millet İttifakı’nın adayı olarak iş başına gelenleri başarısız olma lüksü yoktur. Tunç Bey’den İzmirliler olarak büyük başarılara imza atmasını bekliyoruz. Bu yolda çaba sarf etmesinin görüyor ve gözlemliyoruz.

“İZMİR’DE PARTİ DEĞİŞMEDİ“

İzmir’de bir parti değişikliği olmadığını vurgalayan Dervişoğlu,“İzmir’i zaten CHP yönetiyordu yine CHP yönetiyor. Vay efendim el değiştirdi onu çıkar bunu al türünden bir şey yapılması mümkün değil. İşsizlik kanayan bir yaradır, bu yarayı tedavi etmek de müşterek görevimizdir. Hep birlikte yapacağız ama bazı alanlarda fevri beyanlarda bulunmayı çok yerinde bulmuyorum” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası